Amager Strandpark

:
december 2014

Amager Strandpark ytrer sig grafisk med de mørke facader af teglbeklædte elementer fra Ambercon A/S. Et flot resultat, vurderer bygherrerådgiveren, Rambøll Danmark A/S.

Amager Strandpark er disponeret med to tårne. På det ene står den hvide beton i grafisk kontrast til den sorte tegl. Projektet er tegnet af Arkitema A/S.

Begge boligprojekter er udstyret med bademiljøer fra Bad Element A/S i form af færdigt udstyrede kabiner med granitbordplader, integreret vask og spejl.

Øresundsterrasserne er opført i samme projekt af KPC København, men har Danica Pension som bygherre. Igen er facaderne realiseret med Ambercons teglelementer.

Amager Strandpark - stue

Amager Strandpark tilbyder lyse boliger med en gavmild udsigt over Øresund. Totalentreprenøren KPC København har udviklet projektet.

previous next

Amager royal

Boligprojekter ved Amagers øststrand betyder, at postnummer 2300 er rykket adskillige trin op på boligmarkedets sociale hitliste

Byggefakta

Amager Strandpark
Øresundsterrasserne
2300 København S
Danmark

Bygherre:
Lærernes Pension, Danica Ejendomsselskab ApS
Bygherrerådgiver:
Rambøll Danmark A/S, MOE A/S
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Totalentreprenør:
KPC København A/S
Ingeniør:
Grontmij A/S
Areal:
30000 kvm.
Byggesum: 
600 mio. kr.
Byggeperiode:
juni 2012 - juni 2014

Det gælder stadig, at der kun er en enkelt ‘ægte’ Strandvej. Den løber langs den nordsjællandske kyst. Men fra Hovedstadens sydligere strøg er et vidvinklet naboskab til Øresunds herligheder imidlertid en ligeså fremherskende kvalitet. Og den er nu blevet et bærende salgsargument for en stribe boligprojekter ved Amager Strand.
En ny Hovedstadens riviera er ved at se dagens lys.

De to senest færdiggjorte på adressen er Øresundsterrassernes 116 lejeboliger for Danica Pension og  Amager Strandpark med Lærernes Pension som bygherre og udlejer. Her er hele 190 familier i færd med at flytte ind i.

Det er Arkitema, der har formuleret, og KPC København som har virkeliggjort de monumentale boligbyggerier. De taler ikke mindst og især til de tilflyttere fra den danske provins, som hvert år er med til at øge Hovedstadens befolkningstal med 10.000 nye københavnere.

- At projekterne appellerer til dem, der ikke har en fortid i København, betyder også, at de potentielle lejere ser mere objektivt på beliggenhedens attraktioner, forklarer hovedarkitekten bag både Øresundsterrasserne og Amager Strandpark, Kim Riisager, partner i Arkitema, der selv har prominente adresser i både Aarhus og København.

I Amager Strandpark og Øresundsterrasserne bor man ved havet, vor tids juvel, med en åndeløs udsigt over Øresunds solopgang. Men man er alligevel tæt på byen med butikshandel og metrostationer rundt om hjørnet. Københavns Lufthavn er otte minutter væk.

- Så for den internationalt orienterede familie med behov for stor fleksibilitet er det her et oplagt valg, lyder det fra arkitekter og bygherrer, som også taler om oaser og storbyens åndehuller. Det sker i samme åndedrag, som de også trækker både Manhattan og New York ind i ligningen.

Fremtidens højhus

Det giver mening, fordi boligprojekterne kombinerer den kendte karréform med bolighøjhuset, som flade Danmark ellers ikke har knuselsket. Det er ved at ændre sig; dels fordi nationens større byer ikke vil stå tilbage for verdens andre metropoliser, hvor boliger i højhuse for længst er blevet hverdag. Og så også, fordi befolkningsudviklingen tilsiger, at vi i fremtiden skal være flere på den samme plads.

Derfor har det københavnske bystyre set sig varm på Amagerstrandens tidligere småindustrielle byggegrunde med en ny lokalplan, som med højdeambitioner tilskynder til at bygge i op til hele 21 etager og med en udstrækning på hele 135.000 kvm. De to aktuelle projekter præsenterer tårne med henholdsvis 16, 15 og 12 etager. Tro mod bydannelsens vekslende volumener har Arkitema ladet dem ledsage af aflæggere i enten karré, stok eller terrasserende disponering og med mere afdæmpede etagehøjder fra to til fem.

Det tjener teglarkitekturens hjemland til stor ros, at man i disse projekter uagtet de stræbende etagehøjder og uden stor omkostningsbelastning har fastholdt de murede facader.

Teglbeklædning

At stenene så ikke har set helt så mange murerhænder, som de lader os tro, er en anden sag. KPC og Arkitema fravalgte den dyre løsning, som det ville have været at mure fra stillads eller lift i op til 50 m højde. I stedet er arkitekturens formsprog realiseret med betonelementer, beklædt med halvstens-tegl, produceret og leveret af Ambercon A/S.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 5

Uddannelsescenter

Aalborg Universitet

Aalborg-modellen i størrelse 1:1

Bolig

Amager Strandpark

Amager royal

Bolig

Bolværket

Monumental på Teglholmen

Butikscenter

Copenhagen Designer Outlet

Fra dagligvarer til et paradis for mærkevarer

Lager

DSV Roskilde

Lagerhaller præget af lys og rummelighed

Uddannelsescenter

Herning Gymnasium

Plads til begejstring på Herning Gymnasium

Sport

HFK Fodboldstadion

Stadion med mere

Ungdomsbolig

Katedralen

Ungdomsboliger på første parket

Plejecenter og genoptræning

Lions Park Søllerød

Plejecenter indrettet til hjem

Sport

Pulsen i Salling

Pulsen op i Salling

Kulturcenter

Radiohuset

Et hus med musik i

Sundhedscenter

Sundhedshus Sæby

Firlænget sundhedshus med atrier

Bolig

Sydbo

Individuelle boliger til bosted

Offentlige kontorer

Vestre Landsret

Ny retsbygning løfter blikket

Uddannelsescenter

VUC Nordjylland og SOSU Nord

Campus med respekt for fortiden

Domicil

Welltec

Well done - lige efter bogen

Butik

Østjysk Våbenhandel

Turen til Afrikas savanne begynder i Hedensted