HFK Fodboldstadion

:
december 2014
HFK-bane
HFK-siddepladser

Det er Contiga Tinglev A/S, Dalton og Confac, der har leveret betonelementer til udvidelsen af Haderslev Stadions vest-tribune, VIP-faciliteter, klub- og kontorlokaler samt 42 ungdoms- og akademiboliger og sportel.

HFK-facade

På bagsiden af vest-tribunen er der bygget 42 ungdomsboliger, et sportel samt diverse klub- og kontorlokaler. For at skabe en blødere overgang til villakvarteret på den anden side af vejen er der valgt røde mursten. Alt in-situ beton og murerarbejde er udført af Stepping Ingeniør & Byggeforretning A/S.

HFK-glas

Lyset er højt prioriteret i hele projektet i Haderslev – også i trappeopgangene i sportellet/ungdomsboligerne, hvor der er store glaspartier.

previous next

Stadion med mere

Det er råt og monumentalt, maskulint og uden overflødige dikkedarer, men Haderslevs nye stadiontribune har en blød bagside

Byggefakta

HFK Fodboldstadion
Stadionvej
6100 Haderslev
Danmark

Bygherre:
Haderslev Kommune, HKF Tribune ApS
Bygherrerådgiver:
Rambøll Danmark A/S, Kuben Management A/S, Kleemann Arkitektfirma ApS
Arkitekt:
P+P arkitekter a/s
Totalentreprenør:
K.G. Hansen & Sønner a/s
Andre aktører:
Contiga Tinglev A/S
Areal:
2942 kvm.
Byggesum: 
79 mio. kr.
Byggeperiode:
juli 2013 - august 2014

De lyseblå fra SønderjyskE, og ikke mindst deres fans, har fået optimeret forholdene på Haderslev Stadion, hvor der er blevet etableret en ny vest-tribune med plads til næsten 3.000 siddende tilskuere under tag.

Dertil kommer de ca. 300 fodboldentusiaster og erhvervsfolk, der er blevet plads til i ti nyetablerede skybokse, hvorfra man kan nyde grønsværen og Superligaholdets forsøg på at holde sig oppe over spærregrænsen. Der er med den nye tribune ikke blot tale om flere siddepladser, men i høj grad også om en optimering af stadionfaciliteterne generelt. Der er bogstaveligt tale om en helt ny boldgade, idet både fans og administration ved samme lejlighed har fået nye lokaler: fans og klubmedlemmer kan glæde sig over velfungerende klublokaler, hvor de kan mødes før og efter kampene og de administrative medarbejdere for Haderslev Fodboldklub kan arbejde i lyse og indbydende rammer. Der er nemlig ikke bare blevet mere plads på lægterne, der er i samme arbejdsgang også etableret 42 ungdomsboliger til sportsakademiet samt et sportel med 32 sengepladser. Dertil kommer en ny lounge på den eksisterende øst-tribune.

Fire etaper

Der har været to bygherrer på det omfattende projekt: HFK Tribune ApS og Haderslev Andelsboligforening. Opgaven er løst i totalentreprise af K.G. Hansen & Sønner A/S, der kunne aflevere det færdige projekt i løbet af godt et år fordelt på fire etaper. Første aflevering var den nye overdækkede vest-tribune, der består af en stålkonstruktion og betonelementer.

Contiga Tinglev A/S har leveret over 200 specialfremstillede tribuneelementer. Dertil kommer 2.400 kvm huldæk, 2.800 kvm betonvægge, 500 kvm sandwichelementer og 40 trappeforløb til det samlede projekt. Mængden af beton er særlig synlig når man bevæger sig ned under tribunen, hvor der er etableret salgsboder, toiletter og depoter.

- Byggeriets anden etape var etableringen af 10 skybokse, fortæller Lars Bork, der har håndteret sagen for K.G. Hansen & Sønner A/S. Hver enkelt skyboks, der ud mod fodboldbanen har glas fra gulv til loft, kan anvendes af ca. 24 personer og indrettes efter behov. Boksene er leveret helt rå således at lejerne selv kan sætte deres præg på indretningen. De er samtidig gjort fleksible med lette vægge, som gør det muligt at slå flere bokse sammen.

Blød overgang

Tredje etape var ungdomsboligerne og sportellet, der er placeret på tribunens bagside, og som netop er det element, der adskiller stadion i Haderslev fra mange andre stadionbyggerier, som normalt er skærmet af mod omgivelserne med nøgne facader. Koblingen mellem stadion og boligkompleks er ikke alene praktisk, den giver også en blød overgang til det omkringliggende villakvarter. Det er netop mødet mellem arena og villakvarter, der har været afsættet for P+P Arkitekter A/S, der har valgt murermestervillaens skala og stoflighed, gennembrudt af arenaens rå beton og monumentalitet.

- Ungdomsboliger, sportsværelser og tribunehal kobles sammen ved hjælp af vinduesnicher, som kaster dagslys ind i de lange gangforløb, og trækker aktiviteter ind til de unge sportsstuderende, lyder det fra arkitekterne. Fra tribunehallen vil man ligeledes opleve, at den store betonvæg bliver brudt af lys og liv fra ungdomsboligerne.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 5

Uddannelsescenter

Aalborg Universitet

Aalborg-modellen i størrelse 1:1

Bolig

Amager Strandpark

Amager royal

Bolig

Bolværket

Monumental på Teglholmen

Butikscenter

Copenhagen Designer Outlet

Fra dagligvarer til et paradis for mærkevarer

Lager

DSV Roskilde

Lagerhaller præget af lys og rummelighed

Uddannelsescenter

Herning Gymnasium

Plads til begejstring på Herning Gymnasium

Sport

HFK Fodboldstadion

Stadion med mere

Ungdomsbolig

Katedralen

Ungdomsboliger på første parket

Plejecenter og genoptræning

Lions Park Søllerød

Plejecenter indrettet til hjem

Sport

Pulsen i Salling

Pulsen op i Salling

Kulturcenter

Radiohuset

Et hus med musik i

Sundhedscenter

Sundhedshus Sæby

Firlænget sundhedshus med atrier

Bolig

Sydbo

Individuelle boliger til bosted

Offentlige kontorer

Vestre Landsret

Ny retsbygning løfter blikket

Uddannelsescenter

VUC Nordjylland og SOSU Nord

Campus med respekt for fortiden

Domicil

Welltec

Well done - lige efter bogen

Butik

Østjysk Våbenhandel

Turen til Afrikas savanne begynder i Hedensted