Østjysk Våbenhandel

:
november 2014
Østjysk våbenhandel-front
østjysk våbenhandel-butik

Det 3.000 kvm store butikslokale er delt op i mange mindre enheder, der hver især og tilsammen giver et indbydende og spændende indtryk. En butik, det er spændende at gå på opdagelse i.

østjysk våbenhandel-lager

En massiv dobbeltport i hver ende af det 65 meter lange lagerrum, hvor alle skydevåben opbevares, signalerer, at her er der sikkerhedsforanstaltninger i en klasse for sig.

østjysk våbenhandel

Afdelingen for jagtrifler er en af butikkens mest spændende og dramatiske. For ikke hvem som helst kan gøre indkøb her. Men har man de fornødne tilladelser, kan man vælge i snart sagt enhver prisklasse.

previous next

Turen til Afrikas savanne begynder i Hedensted

Det tog otte år og et utal af tovtræk­kerier med diverse myndigheder. Men resultatet er blevet Nordeuropas største jagtcenter lige ved motorvej E45

Byggefakta

Østjysk Våbenhandel
Kildeparken 32
8722 Hedensted
Danmark

Bygherre:
Østjysk Våbenhandel A/S
Bygherrerådgiver:
Rum A/S
Arkitekt:
Ginneruparkitekter A/S
Totalentreprenør:
Base Erhverv Entreprenør as
Ingeniør:
Oluf Jørgensen A/S
Byggesum: 
36 mio. kr.
Byggeperiode:
november 2013 - august 2014

Det blev en tur på en lang og til tider besværlig vej, da Jens Pedersen, indehaver af Østjysk Våbenhandel A/S besluttede at erstatte den eksisterende forretning med nybyggeri.

For netop handel med våben er i Danmark belagt med regler og restriktioner i et omfang, der kunne tage modet fra de fleste. Så kampen med myndighederne blev udkæmpet og til sidst vundet, så i november 2013 kunne byggeriet af den nye butik gå i gang. Man havde fundet en passende byggegrund, lige ved motorvej E45, hvor den passerer den lille østjyske by, Hedensted, halvvejs mellem Vejle og Horsens. Og altså i mange år hjemsted for Østjysk Våbenhandel A/S.

Virksomheden Rum A/S har været bygherrerådgiver på projektet og har udviklet idégrundlag og byggeprogram i samarbejde med bygherren. Som bygherrerådgiver udarbejdede Rum A/S de tegninger, der var grundlaget for den licitation, der blev vundet af de tre Horsensvirksomheder. Base Erhverv A/S fik totalentreprisen på et projekt, der var tegnet af Ginneruparkitekterne A/S, og med Oluf Jørgensen, Horsens A/S som rådgivende ingeniør.

- Bygherrerådgivningen har også omfattet udvikling og behandling af sagen overfor myndighederne, fortæller Jens Damsgaard fra Rum A/S.

- Både overfor kommunen hvad angår lokalplanen og overfor ministeriet, hvad angår miljøforhold. Bygherrerådgivningen begyndte helt tilbage i 2010, så jeg må sige, at bygherren har udvist meget stor tålmodighed i forløbet.

I sensommeren 2014 stod det 8.000 kvm store byggeri færdigt og oplevede en indvielse, der vakte opmærksomhed og interesse langt ud over landets grænser. På åbningsdagen var tv-hold fra både Danmark, Tyskland og Rusland til stede.

Det vækker nu en gang opsigt, når Nordeuropas største jagtcenter ser dagens lys.

Mest spændende indenfor

Set udefra er det afgjort fra motorvejssiden, at man får det mest positive indtryk af bygningen. Den er opført i mørke betonelementer og med lange, vandrette vinduesbånd.

Hovedindgangen markeres med en imponerende kube i glas, der vender direkte ud mod motorvejen. Mest markant er imidlertid den logo-grafik med en flydende fasan, der pryder den markante solskærm, der næsten dækker den østvendte gavl. Ingen tvivl om, at med denne grafik har Østjysk Våbenhandel fået sig et logo, der vil blive lagt mærke til. Det er samtidig med til at bryde det lidt dystre indtryk bygningen udefra ellers kunne give.

For straks man er indenfor i huset, får man fornemmelsen, at man træder indenfor i et Eldorado. Det uanset om man er til jagt eller ikke. Fra det indbydende indgangsparti med trappe til førstesalen, kommer man direkte ind i det det 3.000 kvm store butikslokale. Imponerende hvordan det har været muligt at gøre et rum, der i sig selv har en råhed, der følger af det direkte udsyn til de bærende betonelementer i loftet, til en spændende og indbydende oplevelse.

Rummet er delt op i mange mindre enheder, afdelinger, hvor man finder alt, hvad hjertet kan begære, lige fra uldne sokker og regntøj, til fiskeriudstyr og jagtvåben af enhver art og i enhver prisklasse. De enkelte afdelinger er indrettet med en charme, som får enhver gæst til at føle sig velkommen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 5

Uddannelsescenter

Aalborg Universitet

Aalborg-modellen i størrelse 1:1

Bolig

Amager Strandpark

Amager royal

Bolig

Bolværket

Monumental på Teglholmen

Butikscenter

Copenhagen Designer Outlet

Fra dagligvarer til et paradis for mærkevarer

Lager

DSV Roskilde

Lagerhaller præget af lys og rummelighed

Uddannelsescenter

Herning Gymnasium

Plads til begejstring på Herning Gymnasium

Sport

HFK Fodboldstadion

Stadion med mere

Ungdomsbolig

Katedralen

Ungdomsboliger på første parket

Plejecenter og genoptræning

Lions Park Søllerød

Plejecenter indrettet til hjem

Sport

Pulsen i Salling

Pulsen op i Salling

Kulturcenter

Radiohuset

Et hus med musik i

Sundhedscenter

Sundhedshus Sæby

Firlænget sundhedshus med atrier

Bolig

Sydbo

Individuelle boliger til bosted

Offentlige kontorer

Vestre Landsret

Ny retsbygning løfter blikket

Uddannelsescenter

VUC Nordjylland og SOSU Nord

Campus med respekt for fortiden

Domicil

Welltec

Well done - lige efter bogen

Butik

Østjysk Våbenhandel

Turen til Afrikas savanne begynder i Hedensted