Sundhedshus Sæby

:
Februar 2015

Det er Hunter Douglas ApS, der har leveret og monteret 19 udvendige rullegardiner af typen HD SMS 80 EL. Gardinerne er motoriserede og styret med sol/vind og ur-automatik. Foto: Hunter Douglas ApS.

Det ydre på Sundhedshus Sæby fremstår med gule, changerende genbrugsmursten i basen og en første etage i sandwich aluplader.

 

previous next

Firlænget sundhedshus med atrier

Det åbne og lette præger Sundhedshus Sæby på 3.200 kvm med to atrier og to gårdrum

Byggefakta

Sundhedshus Sæby
Sæbygårdsvej 31
9300 Sæby
Danmark

Bygherre:
Region Nordjylland
Totalrådgiver:
Bascon A/S
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S, KPF Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
HP Byg A/S
Ingeniør:
Cowi A/S, Cenergia Energy Consult A/S
Areal:
3200 kvm.
Byggesum: 
48 mio. kr.
Byggeperiode:
august 2013 - september 2014

Det nye store sundhedshus i den vestlige del af Sæby blev efter godt et års byggeri åbnet primo september og har udmøntet sig i en toetagers bygning med et samlet areal på 3.200 kvm med behandlerrum til ni praktiserende læger.

Sundhedshuset er delt op i to afdelinger, hvor Frederikshavn Kommune har den ene halvdel, mens Region Nordjylland disponerer over den anden halvdel. Sundhedshus Sæby er således organiseret som et interessentselskab (I/S) i et samarbejde mellem Frederikshavn Kommune og Region Nordjylland. Formålet er at tiltrække læger til sundhedshuset.

I Sundhedshus Sæby kan borgere over 18 år henvende sig og få råd og vejledning om sundhedsfremme og forebyggelse – lige fra vægttabskurser og sundhedsfremmesamtaler til alkoholsamtaler, rygestopkurser og lungefunktionsmålinger.

I Sundhedshusets træningsafdeling tilbydes genoptræning, vedligeholdstræning og fysioterapi til borgere, som er henvist fra sygehus eller egen læge.

Firlænget og åben

Husets arkitektur er blevet til i et samspil mellem Arkitema og KPF Arkitekter der har projekteret byggeriet færdigt efter oplæg fra Arkitema.

Der er lagt vægt på det lette, lyse og åbne, ligesom byggeriet er søgt tilpasset sine øvrige omgivelser. Grundlæggende er byggeriet baseret på en hovedblok og fire længer, der indeholder to atrier, og der er desuden to gårdrum, der specielt er konstrueret til nedsivning af regnvand, forklarer Christopher Riekehr, arkitekt fra KPF Arkitekter A/S

Byggeriets ydre fremstår med en klassisk tyngde i form af gule, changerende genbrugsmursten i basen, mens første etage er opført med en facade i sandwich aluplader for at skabe en vis lethed.

- Der er lagt vægt på åbne og lyse rum og et godt indeklima, herunder afskærmning mod sol og kraftigt lys- og varmeindfald med udvendige rullegardiner på vinduespartierne. Det er Hunter Douglas ApS, der har leveret og monteret 19 udvendige rullegardiner af typen HD SMS 80 EL. Gardinerne er motoriserede og styret med sol/vind og ur-automatik.

Læger med på råd

Der er lagt stor vægt på, at det lægeligt-faglige skulle være i orden i forhold til indretningen, så derfor er huset blevet indrettet i samarbejde med de praktiserende lægers organisation. Et af de store ønsker fra lægernes side var et laboratorium, hvor huset er blevet udstyret med denne facilitet.

Der er dog også mulighed for, at der kan lejes ud til andre sundhedsgrupper, som brugerne kan anvende med deres gule sygesikringsbevis som f.eks. fysioterapeuter, psykologer og kiropraktorer. I den kommunale del af huset er der til gengæld sundhedspersonale til stede og en af de store forbedringer her er et træningsrum, som er blevet dobbelt så stort i forhold til det gamle sundhedscenter på Sæbygårdsvej. Desuden bliver der nu også omklædningsrum til de borgere, der går til genoptræning, og dem er der mange af – især borgere der har brug for genoptræningsforløb efter sygehusophold.

Endelig rummer sundhedshuset lokaler, der er indrettet til at føre samtaler med brugerne om deres sundhed eller mangel på samme. HP Byg A/S blev udvalgt som totalentreprenør efter en prækvalifikation, hvor fem totalentreprenører var udvalgt til at give tilbud.

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 5

Uddannelsescenter

Aalborg Universitet

Aalborg-modellen i størrelse 1:1

Bolig

Amager Strandpark

Amager royal

Bolig

Bolværket

Monumental på Teglholmen

Butikscenter

Copenhagen Designer Outlet

Fra dagligvarer til et paradis for mærkevarer

Lager

DSV Roskilde

Lagerhaller præget af lys og rummelighed

Uddannelsescenter

Herning Gymnasium

Plads til begejstring på Herning Gymnasium

Sport

HFK Fodboldstadion

Stadion med mere

Ungdomsbolig

Katedralen

Ungdomsboliger på første parket

Plejecenter og genoptræning

Lions Park Søllerød

Plejecenter indrettet til hjem

Sport

Pulsen i Salling

Pulsen op i Salling

Kulturcenter

Radiohuset

Et hus med musik i

Sundhedscenter

Sundhedshus Sæby

Firlænget sundhedshus med atrier

Bolig

Sydbo

Individuelle boliger til bosted

Offentlige kontorer

Vestre Landsret

Ny retsbygning løfter blikket

Uddannelsescenter

VUC Nordjylland og SOSU Nord

Campus med respekt for fortiden

Domicil

Welltec

Well done - lige efter bogen

Butik

Østjysk Våbenhandel

Turen til Afrikas savanne begynder i Hedensted