Ordrup Multihal

:
december 2008
Når man ankommer til Ordrup Multihal er det et græsgrønt tæppe, der ruller sig ud foran én og indbyder til fysisk udfoldelse. Og den grønne farve stopper ikke ved indgangspartiet, men følger én ind i husets grundplan, hvor de grønne sportsbanerne ligger.
I biblioteket på 1. sal vil der ikke blive tysset af de besøgende, området er nemlig tænkt som en løst programmeret aktivitetszone, hvor der skal være en stemning af liv og læring. Alle reoler er for eksempel tegnet, så de indbyder til spontan brug, derfor er alle vandrette overflader polstrede som et græstæppe.
Hele huset er beklædt med halvtransparente glasfiberplader fra Swissfiber AG, skåret hyperpræcist med CNC teknik
Sportshallerne, der er placeret på hver side af foyerens, rum kan deles i mindre haller, alt efter hvilket formål, de skal bruges til. Fra biblioteket vil forældre kunne overvære deres barns udfoldelser, mens de søger informationer på internettet eller slapper af med en god krimi.
Sundby Trapper A/S har leveret hovedtrappe og gangbro i enden af den store hal, der forbinder auditoriet på langs.
Bygningen byder også på muligheder for stille læsning med dette loungeområde.
previous next

Lærings- og bevægelseshuset

Sider

Byggefakta

Ordrup Multihal
Ejgårdsvej 11
2920 Charlottenlund
Danmark

Bygherre:
Gentofte Kommune
Arkitekt:
Nord Arkitekter ApS, SRL Arkitekter
Totalentreprenør:
Hoffmann A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
3400 kvm.
Byggesum: 
80 mio. kr.

Er man til fordybelse bør man i stedet bevæge sig ned i loungen i stueetagen, der med sin skønne udsigt over parken indbyder til stille koncentration og fordybelse.

Modulbaserede skillevægge

Alle skillevægge i huset er leveret af DEKO. Den største leverance har været skillevægssystemet DEKO GV, som er opbygget omkring en bærende ramme med smalle sprosser i aluminium på 34 mm i profil, hvori felterne kan udfyldes med matteret glas, gips eller andre materialer. Man har valgt denne løsning, dels fordi væggen dæmper lyden -45db, som er fornuftigt, da væggen skiller bibliotek og hal, dels fordi arkitekten med dette system har en stor handlefrihed og kan skabe den væg han ønsker, oplyser Claus Rosenbeck, markedschef for DEKO. Derudover har DEKO leveret alle skillevægge til omklædningsrum osv. Her især med fokus på rengøringsvenlige aluminiumsoverflader.

Lofterne er leveret af Ecophon og er af typen Focus A, et enkelt og robust nedhængt loftsystem, der er meget enkle at montere i et synligt skinnesystem.

Mange nicher og niveauer

Huset er komprimeret voldsomt og hver en kvadratmeter er brugt til fulde. Dette giver en masse spændende kig gennem huset . Alt bliver brugt, og det har resulteret i mange fine små nicher og hjørner og skæve vægge.

Et godt eksempel på hvor komprimeret huset er, er hovedtrappen, der med sine halvanden meter i bunden breder sig ud til næsten 3 meter i toppen for at udfylde den trange plads optimalt. Trappen er leveret af Sundby Trapper A/S, som blandt også har leveret gangbroen i enden af den store hal, der forbinder auditoriet på langs.

Et mærkeligt hus

Når man står i entreen til Ordrup Multihal og ser rundt på det grønne gulv og vægges frodighed, er man ikke i tvivl om, at det her hus er noget for sig. Som Søren Robert Lund afsluttende bemærker:

- Designet var længe om at lande på Ordrup Multihal, men resultatet er blevet mere helstøbt. Det er et meget mærkeligt hus, vi er begge stolte af det, men det er ikke et hus, man kan fortælle om, det skal opleves, siger Morten Rask Gregersen.

SKUB-programmet

er et udviklingsprogram i forhold til Gentofte Kommunes 12 skoler og fritidsordninger, med det erklærede mål at skabe den bedste skole for børn og samfund. Medarbejderne i SKUB er eksterne rådgivere og tænkere inden for pædagogik, indretning og arkitektur.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 4

Butikscenter

Butikscenter Frederikshavn

Cirkelformet handelspejlemærke

Hospital

Danske privathospitaler

Elegant og udfordrende i hvidt

Domicil

De Gule Sider

Gennemlyst domicil i hightech look

Kontorhus

Erhvervstårne

Kubistiske fodboldtårne

Bolig

Essex Waterfront

Fra torskerogn til eksklusive lejligheder

Butikscenter

IDEmøbler, Sønderborg

Møbelsignaler i to etager

Pengeinstitut

Jyske Bank, Silkeborg

Jyske Bank investerer i smuk arkitektur

Domicil

Keflico

Trægrossist med identitet

Domicil

Kennedy Centret

Familievenlig øjenklinik

Kontorhus

KLP kontorhus

KLP-kontorhus version 2.0

Domicil

Läntmannen Cerealia

Tvillingetårne til mel

Bolig

Lindholm

Forskellighed gennem facader

Skole

Lisbjergskolen

Skoleeksempel på dynamisk arkitektur

Produktionsanlæg

LogoPaint

Strømlinet kontorlandskab i glas

Kulturcenter

Ordrup Multihal

Lærings- og bevægelseshuset

Butikscenter

Rosengårdcentret

Udvidelse på skrå

Skole

Stenhus Gymnasium & HF

Studentereksamen i renovering

Distributionscenter

SuperGros

Grandios tørvareterminal

Domicil

Vejdirektoratet

Rummeligt og slidstærkt vejdomicil

Skole

Vejle Handelsskole

Handelsskole i tidens ånd

Plejecenter og genoptræning

Vejlefjord

Sanatoriet folder sig ud

Domicil

Vestas R&D Center

Værktøjskasse for vindkraft

Bolig

VM Bjerget

Vertikalt villakvarter

Bolig

Ørestadshuset

Monolit med variation