Essex Waterfront

:
december 2008
Det transparente trappehus mellem dobbelthusene skaber rummelighed og afstand, mens det åbner byggeriet op ud mod den pragtfulde natur ved Kerteminde Fjord.
Fra alle boliger er der udgang til egen altan eller terrasse. Linjerne i de ens udseende huse brydes af de tilbagetrukne penthouses, de store glaspartier og en indbyrdes vinkling, der giver et varieret indtryk.
HBS Skandinavien har leveret de præfabrikerede badekabiner. Den mørke bordplade i terrazzo spiller flot sammen med de mørke klinker, mens de hvide vægge skaber en flot balance.
I halvdelen af boligerne er stue og køkken indrettet i åben forbindelse. Dermed kan man nyde udsigten over Kerteminde Fjord, selv når man laver mad.
Alle boliger er indrettet med store glaspartier, der udnytter det naturlige lysindfald. Her er der kig fra gangen gennem stuedøren med glasudskæringer fra Swedoor-Jutlandia, der også har leveret de antracitgrå entrédøre.
Boligerne i den åbne parkbebyggelse er indrettet lyst og venligt i gode materialer, og spildpladsen i 4-værelseslejlighederne er minimal.
previous next

Fra torskerogn til eksklusive lejligheder

Essex Development A/S har opført en eksklusiv parkbebyggelse med 46 boliger på én af Kertemindes bedste beliggenheder

Byggefakta

Essex Waterfront
Chr. Hansens Vej 1-8
5300 Kerteminde
Danmark

Bygherre:
Essex Development A/S
Arkitekt:
Henneberg Arkitekter MAA
Hovedentreprenør:
Arkitektgruppen A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
6205 kvm.
Byggesum: 
90 mio. kr.

I Kerteminde er stedet bedst kendt som 555-grunden. 555 er oprindeligt et auktionsnummer og siden det tal, som stod oven på pakkerne med torskerogn, der blev produceret her i gamle dage, hvor grunden tilhørte Amanda Seafoods. Selvom navnet nok hænger ved i lokale munde, har stedet dog fået et nyt navn, nemlig Essex Waterfront, Kerteminde. Et navn, som passer noget bedre til de eksklusive boliger med udsigt over vandet, som nu ligger på den gamle fabriksgrund.

- Essex Waterfront Kerteminde er vores første byggeprojekt på Fyn, og vi er stolte af at kunne præsentere så flot en beliggenhed, siger Ole Blenstrup, direktør i Essex Development A/S om de nye boliger med tilhørende privat strandgrund.

Otte dobbelthuse

Der er tale om 3-etagersbygninger, som alle huser 4-værelsesboliger på henholdsvis 130 kvm for de 14 penthouse-lejligheder og 140 kvm for de resterende – alle er de hensigtsmæssigt indrettet, så spildplads reduceres til et minimum.

- Bebyggelsen er opført som otte dobbelthuse, der er disponeret i to bygningskroppe. Indbyrdes er de vinklet med 11°adskilt af et transparent trappehus, som skaber afstand og rumlighed mellem de to huse samtidigt med, at det giver et optimalt lysindfald, forklarer arkitekt Jes Henneberg, som har tegnet lejlighederne.

Og lyset er nøjagtigt det første indtryk, man får, når man træder ind i bebyggelsen. Trappeopgangen er bred og imødekommende med den lyse terrazzotrappe og de kæmpestore glaspartier, som er leveret af Bent Pedersen Lunde. Glasset er energiglas fra Scanglas og den anvendte facadetype WICTEC 50 er en del af WICONA facadesystemet. De tilhørende døre er af typen WICSTYLE 65.

- Mange af de potentielle købere kommer fra eget hus, og de lægger vægt på en lys og spaciøs adgang til boligen, understreger Jes Henneberg.

Opgangen rummer ud over terrazzotrappen en elevator, hvilket også gør byggeriet attraktivt for den ældre kundegruppe. Hver blok har desuden dørtelefon installeret ved indgangen.

To modeller med udsigt

Lejlighederne i Essex Waterfront er stort set indrettet identisk. Dog er der to modeller af køkkener at vælge imellem. Stue og køkken er nemlig placeret i åben forbindelse, men da ikke alle bryder sig om de åbne køkkener, har man valgt at lave halvdelen af lejlighederne med et delvist lukket køkken. Denne løsning giver ud over følelsen af separate rum også mere stueplads og mulighed for flere indretningsløsninger. I de åbne køkkener har man i stedet indrettet med en dejlig, bred køkkenø.

Køkkenet er ligesom resten af lejligheden holdt i lyse nuancer og er udført i eksklusive materialer. De hvide køkkenelementer med stålgreb er fra HTH og indrammes smukt af en bordplade i eg. Desuden er der integreret opvaskemaskine, køle- og fryseskab. Fra det åbne køkken kan man nyde udsigten over fjorden, mens man laver mad.

De to rækker af huse er forskudt på en sådan måde, at så mange lejligheder som muligt får kig ud over vandet. Stuen er lys og rummelig og de store sydvendte glaspartier giver rummet et optimalt lysindfald, og via en dobbelt terrassedør har man direkte udgang til terrasse eller altan. Stuen har flisebelagt terrasse, 1. sal har betonaltan og penthouse har oliebehandlede hårdttræsbrædder. ØSB har leveret 16 betonaltaner, som er støbt med kant og fald i bunden, samt de 32 bærende betonsøjler.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 4

Butikscenter

Butikscenter Frederikshavn

Cirkelformet handelspejlemærke

Hospital

Danske privathospitaler

Elegant og udfordrende i hvidt

Domicil

De Gule Sider

Gennemlyst domicil i hightech look

Kontorhus

Erhvervstårne

Kubistiske fodboldtårne

Bolig

Essex Waterfront

Fra torskerogn til eksklusive lejligheder

Butikscenter

IDEmøbler, Sønderborg

Møbelsignaler i to etager

Pengeinstitut

Jyske Bank, Silkeborg

Jyske Bank investerer i smuk arkitektur

Domicil

Keflico

Trægrossist med identitet

Domicil

Kennedy Centret

Familievenlig øjenklinik

Kontorhus

KLP kontorhus

KLP-kontorhus version 2.0

Domicil

Läntmannen Cerealia

Tvillingetårne til mel

Bolig

Lindholm

Forskellighed gennem facader

Skole

Lisbjergskolen

Skoleeksempel på dynamisk arkitektur

Produktionsanlæg

LogoPaint

Strømlinet kontorlandskab i glas

Kulturcenter

Ordrup Multihal

Lærings- og bevægelseshuset

Butikscenter

Rosengårdcentret

Udvidelse på skrå

Skole

Stenhus Gymnasium & HF

Studentereksamen i renovering

Distributionscenter

SuperGros

Grandios tørvareterminal

Domicil

Vejdirektoratet

Rummeligt og slidstærkt vejdomicil

Skole

Vejle Handelsskole

Handelsskole i tidens ånd

Plejecenter og genoptræning

Vejlefjord

Sanatoriet folder sig ud

Domicil

Vestas R&D Center

Værktøjskasse for vindkraft

Bolig

VM Bjerget

Vertikalt villakvarter

Bolig

Ørestadshuset

Monolit med variation