KLP kontorhus

:
december 2008
De dybe vertikale spalter i facaderne letter rent æstetisk husets udtryk, og huser bagest, skjult af vandrette lameller, flugtvejsfaciliteter
Hjørnet ud mod Arne Jakobsens Allé og Edvard Thomsens Vej er fint fremhævet med en karnapbygning.
Den svagt buede hovedfacade er i stueplan trukket lidt tilbage og giver således plads til et overdækket fortov langs bydelskanalen.
Indgangspartiet er ligesom gulvet i stueetagen belagt med en lys granit.
previous next

KLP-kontorhus version 2.0

KLP har opført stort kontorhus i Ørestad City bestående af fire sammenbyggede bygningskroppe omkring et centralt gårdrum

Byggefakta

KLP kontorhus
Arne Jacobsens Allé 15-17
2300 København
Danmark

Bygherre:
KLP Ejendomme A/S
Bygherrerådgiver:
Dissing+Weitling architecture A/S
Arkitekt:
Dissing+Weitling architecture A/S
Totalentreprenør:
KLP Ejendomme A/S
Areal:
30000 kvm.
Byggesum: 
150 mio. kr.

Som led i den omfattende udvikling af området omkring Ørestad City valgte det norsk ejede ejendomsselskab KLP Ejendomme A/S at opføre et stort kontorhus på Arne Jakobsens Allé med Dissing + Weitling som arkitekt. Ejendommen stod færdig i efteråret 2004, og da hele arealet hurtigt blev lejet ud, var det naturligt for KLP at følge op med en 2. etape – et nyt stort kontorhus på 8 etager ved siden af det første, på hjørnet af Edvard Thomsens Vej.
Dissing + Weitling har stået som totalentreprenør, mens KLP har valgt selv at fungere som totalentreprenør og altså således at entrere direkte med de valgte leverandører og underentreprenører.

Domiciler eller mindre kontorlejemål

Overordnet består huset af fire sammenbyggede bygningskroppe som er placeret omkring et centralt gårdrum, der starter over stueniveau og som giver godt dagslys til det indre af alle kontoretager. Stueetagen er dobbelthøj og rummer fællesfaciliteter såsom adgangsareal med reception, kantine, møderum og auditorium. Ud mod kanalen er det meningen, at der ifølge lokalplanen skal være udadrettede faciliteter, men ikke nødvendigvis i form af butikker. I lighed med de nærliggende boligbebyggelser er bygningen præget af kravene i lokalplanen for området med hensyn til højde og overordnet disponering.
Det er tanken, at huset kan deles op i 3-4 store firmadomiciler eller eventuelt i mindre lejemål. Opdelingen i forskellige bygningskroppe afspejler dels dette ønske, og er dels en måde at opfylde brandkravene med hensyn til adgang til flugtvejs trapper og brandceller.

En enkelt del af bygningen går kun op i 7 etagers højde, men her er til gengæld placeret en tagterrasse som bygningsbrugere vil kunne have glæde af i ledige stunder.
Den enkelte etage er disponeret med store åbne arealer som dels vil kunne fungere som storrumskontorer eller til dels opdeles med cellekontorer, alt efter lejerens ønske. Som afskærmning mod solen fra de store vinduesarealer har Luxbest A/S leveret 25 mm Hunter Douglas persienner til kontoretagerne mod syd, øst og vest. Persiennerne er i nogle områder manuelt betjent, mens de i andre områder er radiostyrede med Somfy automatik, hvilket er praktisk, da man således i storrumskontorer slipper for at skulle trække kabler til styringen.

Asnæs Tæppecenter ApS har været gulventreprenør og har lagt tæppefliser i alle kontorarealer, mens tekøkkenerne på hver etage har fået linoleum på gulvet. I det store fælleskøkken i kælderen, som betjener kantinen, er der lagt en slidstærk og rengøringsvenlig vinylbelægning fra Altro.
De lyddæmpende lofter i bygningen er leveret af Saint-Gobain Ecophon A/S.

Intelligent automatik

På hele bygningsautomatikken har KLP Ejendomme valgt at tage TAC ind som partner. Der er således indgået samarbejde om intelligent bygningsautomatik med styring og overvågning af ventilationsanlæg, blandesløjfer, køl og pumpebrønde. TAC står for håndtering af den tekniske drift med ansvar for bl.a. servicelogbog, dokumenthotel og planlægning af vedligeholdelsesproceduren, så bygningsdriften løbende bliver optimeret. KLP Ejendomme kan derfor nøjes derfor med én ansat vicevært, der til gengæld støttes af medarbejdere hos TAC, der bl.a. kan fjernbetjene styringen af indeklimaet, reagere på alarmer og tilkalde de servicefolk, som i givet fald skal løse problemet.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 4

Butikscenter

Butikscenter Frederikshavn

Cirkelformet handelspejlemærke

Hospital

Danske privathospitaler

Elegant og udfordrende i hvidt

Domicil

De Gule Sider

Gennemlyst domicil i hightech look

Kontorhus

Erhvervstårne

Kubistiske fodboldtårne

Bolig

Essex Waterfront

Fra torskerogn til eksklusive lejligheder

Butikscenter

IDEmøbler, Sønderborg

Møbelsignaler i to etager

Pengeinstitut

Jyske Bank, Silkeborg

Jyske Bank investerer i smuk arkitektur

Domicil

Keflico

Trægrossist med identitet

Domicil

Kennedy Centret

Familievenlig øjenklinik

Kontorhus

KLP kontorhus

KLP-kontorhus version 2.0

Domicil

Läntmannen Cerealia

Tvillingetårne til mel

Bolig

Lindholm

Forskellighed gennem facader

Skole

Lisbjergskolen

Skoleeksempel på dynamisk arkitektur

Produktionsanlæg

LogoPaint

Strømlinet kontorlandskab i glas

Kulturcenter

Ordrup Multihal

Lærings- og bevægelseshuset

Butikscenter

Rosengårdcentret

Udvidelse på skrå

Skole

Stenhus Gymnasium & HF

Studentereksamen i renovering

Distributionscenter

SuperGros

Grandios tørvareterminal

Domicil

Vejdirektoratet

Rummeligt og slidstærkt vejdomicil

Skole

Vejle Handelsskole

Handelsskole i tidens ånd

Plejecenter og genoptræning

Vejlefjord

Sanatoriet folder sig ud

Domicil

Vestas R&D Center

Værktøjskasse for vindkraft

Bolig

VM Bjerget

Vertikalt villakvarter

Bolig

Ørestadshuset

Monolit med variation