Ordrup Multihal

:
december 2008
Når man ankommer til Ordrup Multihal er det et græsgrønt tæppe, der ruller sig ud foran én og indbyder til fysisk udfoldelse. Og den grønne farve stopper ikke ved indgangspartiet, men følger én ind i husets grundplan, hvor de grønne sportsbanerne ligger.
I biblioteket på 1. sal vil der ikke blive tysset af de besøgende, området er nemlig tænkt som en løst programmeret aktivitetszone, hvor der skal være en stemning af liv og læring. Alle reoler er for eksempel tegnet, så de indbyder til spontan brug, derfor er alle vandrette overflader polstrede som et græstæppe.
Hele huset er beklædt med halvtransparente glasfiberplader fra Swissfiber AG, skåret hyperpræcist med CNC teknik
Sportshallerne, der er placeret på hver side af foyerens, rum kan deles i mindre haller, alt efter hvilket formål, de skal bruges til. Fra biblioteket vil forældre kunne overvære deres barns udfoldelser, mens de søger informationer på internettet eller slapper af med en god krimi.
Sundby Trapper A/S har leveret hovedtrappe og gangbro i enden af den store hal, der forbinder auditoriet på langs.
Bygningen byder også på muligheder for stille læsning med dette loungeområde.
previous next

Lærings- og bevægelseshuset

Sider

Byggefakta

Ordrup Multihal
Ejgårdsvej 11
2920 Charlottenlund
Danmark

Bygherre:
Gentofte Kommune
Arkitekt:
Nord Arkitekter ApS, SRL Arkitekter
Totalentreprenør:
Hoffmann A/S
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
3400 kvm.
Byggesum: 
80 mio. kr.

- Havde vi bygget huset i mursten, ville det være noget folk havde set før, men vi ville gerne finde et helt nyt materiale til denne helt nye hybrid.

Pladen monteres på lister, der sættes uden på masterboardplader, som spærrer for vinden. Hele facaden er monteret på 200 mm stålregler, og alt skal være uhyggeligt nøjagtigt samlet, for alle fejl ses let gennem den halvtransparente plade.

Asymmetriske facader

Glaspartierne i fløjene har en spændende skrå geometri der er blevet mulig ved brug af Wictec facadesystemet fra Wicona med ruder fra Scanglas A/S. I entreen er der derudover en karruseldør i helglassystem fra BMT. Det hele er tilskåret, samlet og monteret af Bent Pedersen Lunde A/S. Salgskonsulent Laurids Hansen fortæller:

- Det har været et spændende projekt at arbejde med. Den store udfordring har været, at arkitekterne bevidst har ønsket et ikke-symmetrisk udtryk på facaderne, derfor er ingen mål ens. Heldigvis har vi maskinerne til den slags opgaver, og efter at have tegnet alt ind på vores CAD-maskine, fik vi alt skåret og boret på vores CNC-styrede system. Derefter var det enkelt at samle facaderne på vores værksted i sektioner og senere samle dem på byggepladsen. Skulle vi have gjort det på gammeldags vis, havde det ikke været rentabelt, med alle de mange forskellige mål

Pædagogiske rum

Rummene er tegnet ud fra den betragtning, at de skal kunne understøtte mange forskellige stemninger, fra leg og kropslig udfoldelse til læsning og stille fordybelse. Rummene er altså på en gang meget klart programmerede i auditorie-, idræts-, og biblioteksområde, men indenfor er disse meget løst programmeret, hvormed brugeren opfordres til selv at tilpasse rummet til formålet, ved at flytte skillevægge, stole, borde osv. De nye muligheder bliver især væsentlige for byens gymnasium og skole, som ligger lige om hjørnet.

- De sidste halvtreds år har man tænkt klasseværelset som et sted, hvor man stillesiddende skulle have hældt ting ind i hovedet. Her handler det om, at der er forskellige måder at lære på, slår Morten Rask Gregersen fast.

Huset byder på alt fra sveddryppende kropsudfoldelse i hallerne, over leg i motorikrum for de mindste og foredrag i auditoriet, til stille læsning i loungen med udsigt over parken.

Deleligt auditorium

Auditoriet som ligger på førstesalen i udposningen mod Fredensvej, kan deles i 3 mindre undervisningsrum, hvor byens unge blandt andet vil blive undervist inden for sundhed, idræt og bevægelse. Folder man væggene væk, kan der være 300, og her vil de unge blive undervist af den række lærere og bibliotekarer, der er blevet efteruddannet og har redefineret deres rolle, for at kunne bruge det nye hus fuldt ud.

- Biblioteket var fra starten med på en meget visionær måde på baggrund af en erkendelse af at bibliotekarens og bibliotekets rolle i dag bør redefineres, som et videnscenter, hvor både elever gymnasiaster og de lokale kan komme og tilegne sig og bearbejde viden, siger Morten Gregersen.

Og netop biblioteket, der også ligger på førstesal, vil skille sig meget ud fra mængden. På Ordrup Bibliotek vil den, der taler højt nemlig ikke blive tysset på. Området er nemlig indrettet efter en aktivitetsbetragtning, det skal være en levende zone. Derfor kan man lave informationssøgning ved hæve-/sænkeborde fra Duba-B8 eller ligge på de mange græsgrønne hynder, der er på alle vandrette overflader af det legesyge reolsystem, arkitekterne har tegnet.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 4

Butikscenter

Butikscenter Frederikshavn

Cirkelformet handelspejlemærke

Hospital

Danske privathospitaler

Elegant og udfordrende i hvidt

Domicil

De Gule Sider

Gennemlyst domicil i hightech look

Kontorhus

Erhvervstårne

Kubistiske fodboldtårne

Bolig

Essex Waterfront

Fra torskerogn til eksklusive lejligheder

Butikscenter

IDEmøbler, Sønderborg

Møbelsignaler i to etager

Pengeinstitut

Jyske Bank, Silkeborg

Jyske Bank investerer i smuk arkitektur

Domicil

Keflico

Trægrossist med identitet

Domicil

Kennedy Centret

Familievenlig øjenklinik

Kontorhus

KLP kontorhus

KLP-kontorhus version 2.0

Domicil

Läntmannen Cerealia

Tvillingetårne til mel

Bolig

Lindholm

Forskellighed gennem facader

Skole

Lisbjergskolen

Skoleeksempel på dynamisk arkitektur

Produktionsanlæg

LogoPaint

Strømlinet kontorlandskab i glas

Kulturcenter

Ordrup Multihal

Lærings- og bevægelseshuset

Butikscenter

Rosengårdcentret

Udvidelse på skrå

Skole

Stenhus Gymnasium & HF

Studentereksamen i renovering

Distributionscenter

SuperGros

Grandios tørvareterminal

Domicil

Vejdirektoratet

Rummeligt og slidstærkt vejdomicil

Skole

Vejle Handelsskole

Handelsskole i tidens ånd

Plejecenter og genoptræning

Vejlefjord

Sanatoriet folder sig ud

Domicil

Vestas R&D Center

Værktøjskasse for vindkraft

Bolig

VM Bjerget

Vertikalt villakvarter

Bolig

Ørestadshuset

Monolit med variation