SuperGros

:
november 2008

Midtjydsk Totalbyg A/S har været totalentreprenør på SuperGros’ nye tørvarelager, der med front mod motorvej E-20 rejser sig som et erhvervsmæssigt vartegn for Ringsted. Midtjydsk Betonvare- & elementfabrik har produceret betonelementerne.

Med 25 meter i højden og et areal på 25.000 kvadratmeter, er SuperGros nye vareterminal i Ringsted ikke sådan at overse.

Modtagehallen imponerer med sin længde, 185 m lang. Støbningen af de fugefrie betongulve er forestået af Næstvedvirksomheden Rimol.

SuperGros’ højlager er i alle henseender midtpunkt i tørvarelageret. Fire plukgange, fordelt over to etager, indrettet med disse imponerende stålkonstruktioner.

De to kvartpallehaller er bygget som traditionelt 'kasse'-byggeri, hvor de 30 m lange tagbjælker fra Betonelement A/S sikrer stabilitet.

Administrationslokalerne er indrettet med mange rumadskillere i glas fra Deko og store vinduer. Resultatet er lyse og venlige lokaler.

previous next

Grandios tørvareterminal

Nyt erhvervsmæssigt vartegn for Ringsted – SuperGros udvider lagerkapacitet i Ringsted med en 25.000 kvm stor tørvareterminal

Byggefakta

Supergros
Kærup Parkvej 7
4100 Ringsted
Danmark

Bygherre:
SuperGros
Bygherrerådgiver:
AK83 Arkitektkontoret A/S
Arkitekt:
AK83 Arkitektkontoret A/S
Totalentreprenør:
Midtjysk Totalbyg A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
25000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
maj 2007 - juli 2008

Det handler om godt købmandskab hos SuperGros i Ringsted, der forsyner detailbutikker på hele Sjælland med varer.

Direkte ud mod motorvejen rejser det imponerende højlager sig som et vartegn for byen Ringsted. I forhold til den 25 m høje bygning er det måske ikke lige det nyopførte kontordomicil, der først fanger bilisternes opmærksomhed. Men den nye tre etager høje bygning er også opmærksomhed værd.

Bygherren, SuperGros, havde en klar idé, da AK83 Arkitektkontoret A/S fra Albertslund fik til opgave at tegne et kontordomicil. En bygning, der skulle udstråle en middelalderborgs solide udtryk, men også det åbne og indbydende indtryk, et moderne byggeri skal udstråle.

Den 6.800 kvm store bygning, fordelt på tre etager og en halv kælder, opfylder det hele. Solid, uden at være massiv. En indbydende bygning, der samtidig opfylder behovet for en moderne og effektiv arbejdsplads.

Domicilet er hovedsæde for ikke mindre end fire virksomheder inden for dansk dagligvarehandel. Udover SuperGros, er det SuperBest, SPAR og Dagrofa. Fire virksomheder, hvis forskellige behov skulle forenes i det samme byggeri.

AK83 Arkitektkontoret A/S løste opgaven på tegningerne, mens det blev Herning-virksomheden Midtjysk Totalbyg A/S, der som hovedentreprenør fik opgaven at omsætte tegningerne til virkelighed.

Den 28. februar 2011 var opgaven udført til alle parteres tilfredshed, og op mod 300 medarbejdere kunne tage den nye arbejdsplads i brug.

Handel og vandel

Inden man overhovedet træder indenfor i ‘borgen’, bør man granske facaden ud mod den store parkeringsplads. Umiddelbart en traditionel facade, udført i betonelementer, akkurat som de øvrige ydre facader. Men der er et mønster i facaden. En kæmpestor, men dog diskret udført stregkode. Akkurat som man kender det fra varerne i det lokale supermarked. Går man turen rundt om hele bygningen vil man opdage, at denne stregkode går igen på alle fire sider.

I østfløjen mangler stueetagen. Man bliver ledt ind gennem porten og indenfor i den store gård og direkte hen til den store hovedindgang i den store glasfacade, der dominerer alle tre etager i vestfløjens østvendte facade.

Undervejs falder de mørkerøde ydermure i øjnene, der skaber en særegen kontrast i hele byggeriet og samtidig automatisk leder opmærksomheden hen mod hovedindgangen.

Den imponerende glasfacade gør det muligt at overskue hele denne del af bygningen. Man kan se de store mødelokaler, der er placeret ud mod gården på både første og anden sal. Det tonede glas sikrer mødedeltagerne behørig diskretion.

Indenfor i stueetagen bliver man modtaget i den meget store foyer. Behagelige møbler, hvor gæster kan afvente at deres værter dukker op, samt en imponerende stor receptionsdisk, hvor en receptionist med knivskarpt overblik regerer.

Asymmetrisk symmetri

Hovedtrappen rejser sig som en enorm skulptur op gennem bygningens tre etager. Herning-virksomheden HB trapper & Stål A/S har leveret den store trappe, med et stålskelet, trætrin og klart glas som gelænder. Sidstnævnte har været anledning til lidt diskussion. Især når man står på den øverste etage og ser ud over foyeren, der ligger åbent under en, skal man holde sig for øje, hvordan man egentlig har det med højder.

Hele vestfløjens første etage er indrettet med mødelokaler i varierende størrelser, der kan dække de fleste behov. På anden sal er det kun ud mod gården, der er indrettet mødelokaler. I den vestvendte del af fløjen er der indrettet kontorlokaler.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 4

Butikscenter

Butikscenter Frederikshavn

Cirkelformet handelspejlemærke

Hospital

Danske privathospitaler

Elegant og udfordrende i hvidt

Domicil

De Gule Sider

Gennemlyst domicil i hightech look

Kontorhus

Erhvervstårne

Kubistiske fodboldtårne

Bolig

Essex Waterfront

Fra torskerogn til eksklusive lejligheder

Butikscenter

IDEmøbler, Sønderborg

Møbelsignaler i to etager

Pengeinstitut

Jyske Bank, Silkeborg

Jyske Bank investerer i smuk arkitektur

Domicil

Keflico

Trægrossist med identitet

Domicil

Kennedy Centret

Familievenlig øjenklinik

Kontorhus

KLP kontorhus

KLP-kontorhus version 2.0

Domicil

Läntmannen Cerealia

Tvillingetårne til mel

Bolig

Lindholm

Forskellighed gennem facader

Skole

Lisbjergskolen

Skoleeksempel på dynamisk arkitektur

Produktionsanlæg

LogoPaint

Strømlinet kontorlandskab i glas

Kulturcenter

Ordrup Multihal

Lærings- og bevægelseshuset

Butikscenter

Rosengårdcentret

Udvidelse på skrå

Skole

Stenhus Gymnasium & HF

Studentereksamen i renovering

Distributionscenter

SuperGros

Grandios tørvareterminal

Domicil

Vejdirektoratet

Rummeligt og slidstærkt vejdomicil

Skole

Vejle Handelsskole

Handelsskole i tidens ånd

Plejecenter og genoptræning

Vejlefjord

Sanatoriet folder sig ud

Domicil

Vestas R&D Center

Værktøjskasse for vindkraft

Bolig

VM Bjerget

Vertikalt villakvarter

Bolig

Ørestadshuset

Monolit med variation