Søfronten

:
juni 2008
Søfronten klynger sig kreativt ud mod Fuglsang Sø, men er reelt to gennemskårede længer.
Badeværelser med håndvaskborde i norsk design.
Italiensk Febal-køkken fra Dizain Danmark.
Hvid sydlandsk stemning formidlet gennem facadebetonen fra Gandrup Element. Vinduerne er fra Pro Tec Vinduer.
previous next

Nye blokke ved ny sø

64 hvide luksuslejligheder, alle med eksklusive køkkener, baderum og altaner og ikke mindst udsigt over Hernings selvskabte søpromenade

Byggefakta

Søfronten
Fuglsang Allé 10
7400 Herning
Danmark

Bygherre:
Vagn Iversen
Arkitekt:
Arkitekthuset A/S
Hovedentreprenør:
MT Højgaard A/S
Areal:
7300 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst

Det er gammel levemåde i Herning, at hvad man ikke har fået forærende fra naturens side, skaber man selv.

Søudsigt har unægtelig været en mangelvare i den driftige by på heden, men er det ikke længere. Kunstige vandreservoirer af betydeligt omfang er dukket op i de senere år som følge af målrettet udgravning af anlægsmaterialer til bl.a. de motorvejsstumper, der nu omgiver byen.

Den største af de nye søer har fået navnet Fuglsang Sø. 28 ha vandoverflade placeret umiddelbart nord for byen. To badestrande langs østbredden udgør i sommerhalvåret det folkelige element, mens vestsiden er udlagt som eksklusivt boligområde.

Et af de første færdige projekter er Søfronten, som er opført med investor Vagn Iversen, Silkeborg, som bygherre. Arkitekthuset A/S i samme by vandt en konkurrence om udformningen og har desuden stået som totalrådgiver med MT Højgaard A/S i Herning som hovedentreprenør.

Ned i en menneskelig skala

I alt 600 boliger er der planlagt ved Fuglsang Sø. Søfronten omfatter 64 lejligheder fordelt på to fem etagers blokke. Arkitekthuset har været bevidst om, at det kan virke voldsomt at placere højhusbebyggelser midt i nyvunden natur. Fra arkitektens side er der på trods af et stramt byggeprogram samt et begrænset byggefelt med krav om parkering på arealet, arbejdet meget med at nedtone byggeriets skala.

- Vi har skåret længerne op, således at der er passage på tværs og på langs ned gennem bebyggelsen. Vi har arbejdet med facadespring, store åbne opholdsaltaner og en anderledes øverste etage for at nedskalere byggeriet og gøre det mere humant, fortæller arkitekt Henrik Kamp Ditlev, der sammen med Christian Isager har stået for projektet hos Arkitekthuset.

Udsigt til alle

Søen var selvfølgelig det afgørende fikspunkt. Det er lykkedes at skaffe samtlige 64 enheder vandudsigt fra såvel opholdsrum som altan på trods af, at byggefeltet vender den korte side mod søbredden.

- Længderetningen er nordøst-sydvest, og det betyder, at nogle lejligheder får betydeligt mere sol end andre. Men de bagest beliggende har omtrent lige så meget søudsigt som de forreste. Det var en hård nød at knække, og vi endte med at måtte lade enkelte søjler bryde byggefeltet, tilstår Henrik Kamp Ditlev.

Udover oplevelsen af søen ude og inde kan beboerne glæde sig over et sydlandsk inspireret byggeri med hvide mure, træbeklædning samt smalle stipassager og attraktive gårdmiljøer i bebyggelsens indre. De to længer er delvist forbundet af et dæk med parkeringsetage og træterrasser ovenpå, og man ser et par træer vokse op gennem p-dækket.

Gandrup Element A/S har til projektet leveret godt 6.000 kvm hvide præisolerede betonelementer, der bidrager til hvide look ude og inde. Vinduerne er fra Pro Tec Vinduer A/S i Holstebro i form af træ-/aluenheder i varierende dimensioner.

Febal-køkkener

Facadespringene er med til at give spændende vinkler inden døre. Spæncom A/S har leveret vægelementerne i den meget åbne planopdeling Der er seks forskellige typer lejligheder at vælge imellem i størrelser fra 98 til 156 kvm. Køkkener og bad udstråler eksklusivitet. Førstnævnte er fra italienske Febal, som Dizain Danmark ApS i København har eneforhandling af.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 2

Bolig

Abildhave

Rækkehuse på historisk grund

Domicil

Actona Company

Trefoldigt showroom

Bolig

Benzons fabrikker

New Yorker-stemning på Halmtorvet

Shoppingcenter

Bryggen

Shoppingcenter med industrielt look

Butikscenter

Bygmestervej

Fugl Føniks landet i Ringe

Domicil

DAFA

Højloftet domicil

Kulturcenter

Det Kongelig Bibliotek

Elegant skrin til Det Kongelige Biblioteks magasin

Zoologisk have

Flodhestehuset

Tropisk bolig i organisk form

Domicil

Frydkjær

Det frække længehus

Bolig

Fyrtårnet

Fyrige og skæve luksusboliger

Butikscenter

Kolding Retailpark

Butikscenter i hesteskoform

Hotel og konference

Nørre Vosborg

Opdatering af en herregård

Domicil

Roth Nordic

Domicil og showroom i ét

Transportcenter

Scania Danmark

Kubisk servicecenter i lækker indpakning

Bolig

Sejlhuset

En levende facade i Ørestaden

Sport

Spektrum Odder

Multihal med mere

Hospital

Sygehus Vendsyssel

Elegant forbinding

Bolig

Søfronten

Nye blokke ved ny sø

Bolig

Sømærket

Mærket af havnen

Domicil

TAS

Affaldsanlægget oser af stil

Bolig

Teglstrup Have

Punkthuse i naturdialog

Sport

Vejle Stadion

Vejle Stadion rykker en liga op