Lindholm

:
januar 2009
Lindholm på Sluseholmen spænder over et forskelligartet boligbyggeri med mange facadevalg og planløsninger. Byggeriet er inspireret af Amsterdam. Der er plads til egen kano for kanalhus-stuelejlighederne. Her kan ejerne benytte en tilvalgt ponton fra deres altan til at komme om bord i egen kano. Euro Industries A/S. har stået for opsætningen af facaderne, inklusive vinduer, i hele byggeriet.
I de kanalhuse, som udgør ”endevæggene” i de fire karreer, er der ingen opgange. Ved stue- og førstesalslejlighederne går man direkte ind fra gårdniveau. På de øvrige etager er der adgang via svalegange. Vinduer med mahognirammer i forskellige typer og mål er specialfremstillet af Pro Tec Vinduer.
Der er terrasser til alle lejligheder i forskellige udformninger. Fælles er, at der er brugt hårdt træ til gulvene.
I midten af Lindholm bliver der et fælles areal med både fliser og grønt område. IBF Nørresundby A/S har leveret fliser til arealet i en koksgrå farve, der er designet til opgaven.
Fælles for alle lejligheder er, at de er holdt i lyst og med et skønt lysindfald. Fra alle værelser er der udgang til terrasse.
De øverste lejligheder har egen tagterrasse. Ovenlys fra lejligheden rejser sig som et lille tårn. Det er beklædt på toppen med hårdt træ og kan bruges som bord.
previous next

Forskellighed gennem facader

Sider

Byggefakta

Lindholm
Kenny Drews Vej 20
2450 København
Danmark

Bygherre:
Lindholm ApS
Arkitekt:
Gröning Arkitekter
Ingeniør:
Moe & Brødsgaard A/S
Andre aktører:
PB Landskab ApS
Areal:
14500 kvm.
Byggesum: 
500 mio. kr.

På trods af lejlighedernes forskelligheder, er der også flere fælles træk. Alle boliger er lyse og i kajhusene er der hvide entredøre BD30/35dB fra Swedoor-Jutlandia, der også har leveret hvide kanaldøre og karme til samtlige boliger. Tømrer og snedkerfirmaet Favoritbyg v/Claus Frimand har stået for al indvendigt arbejde med gipslofter og vægge, beklædning af terrasser, lyddæmpende lofter i trappeopgange, kælderisolering, montering af branddøre samt facadelukninger.

Lejlighedernes størrelser varierer, og dermed varierer også antallet af værelser. I alle værelser er der installeret antennestik, så der er mulighed for tv på alle værelser. Det er DK Antenneteknik ApS, der har installeret kabel-tv i hele byggeriet.

Tidløse badeværelser

Køkkenet er et hvidt HTH-køkken med tilvalg af forskellige bordplader. Der er overskabe med halogenspots i bunden, og under overskabene er væggen beklædt med en rustfri stålplade. De hårde hvidevarer er af mærket Bosch. Alt efter type lejlighed varierer køkkenets størrelse.

Badeværelserne er identiske og leveret af HBS Skandinavien ApS. 151 præfabrikerede badeværelser (nogle lejligheder har to) i et tidløst design med stor bordplade med integreret vask i lys terrazzo og med spejl over hele bordpladen, hvor under der er plads til en kombineret vasketørkemaskine.

Der er vægehængt toilet, bruseniche med glasdør i hærdet glas samt gulvvarme og indbytningshalogenspot. Tilgængeligheden til installationsskakten er løst via en stor reol med skydebane bageplader. Derved opnås en funktionel virkning samtidig med inspektionslemmen bibringer rummet funktion. Gulvvalget i boligerne er også det samme, nemlig ludbehandlet ask. Dog har der i de lejligheder, som er solgt inden byggeriets start, været tilvalg på specielt udvalgte trægulve fra Bøn Danmark A/S. Samtidig er der indbyggede skabe i alle værelser.

Nogle lejligheder har endvidere pejs og hems og eget pulterrum.

Egen tagterrasse

Terrasser og altaner er et kapitel for sig. Også her træder variationen ind, men igen med fællestræk som hårdt træ på alle terrassegulve. I hjørnelejlighederne er det f.eks. muligt, at gå rundt om sin lejlighed. Samtidig indbyder terrassen her til flere pauser, da der bl.a. er en lille balkon på den ene side, hvor man kan træde et skridt længere ud og kigge ned langs kanalen.

I nogle lejligheder er der kun en meget lille altan, men når man åbner de tilhørende skydedøre helt op, så forvandler man sin stue til en stor altan.

På toppen af karreerne, har de øverste lejligheder deres egen private tagterrasse.

- De fleste lejlighedsstørrelser følger størrelsen på terrasserne, fortæller Claus Gröning, der tror, at Sluseholmen bliver et de mest hotte steder at bo i fremtiden.

Skillevæggene ind til naboen er lavet af lameller af hårdt træ og med stålramme. På tagterrasserne er der gjort plads til to mindre rum, hvor man om vinteren kan sætte grillen, havemøblerne og sololien væk i læ for sne og slud. I de øverste lejligheder er der endvidere ovenlys, der har en dobbelt funktion. Konstruktionen strækker sig om som et lille kvadratisk tårn op på tagterrassen. Tårnet er på toppen beklædt med hårdt træ og fungerer som et bord eller giver plads til krukker med blomster i.

- Jeg tror folk bliver lykkelige her, og det er det vigtigste, filosoferer Claus Gröning, mens han tager et kig fra toppen ud til kanalerne.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 4

Butikscenter

Butikscenter Frederikshavn

Cirkelformet handelspejlemærke

Hospital

Danske privathospitaler

Elegant og udfordrende i hvidt

Domicil

De Gule Sider

Gennemlyst domicil i hightech look

Kontorhus

Erhvervstårne

Kubistiske fodboldtårne

Bolig

Essex Waterfront

Fra torskerogn til eksklusive lejligheder

Butikscenter

IDEmøbler, Sønderborg

Møbelsignaler i to etager

Pengeinstitut

Jyske Bank, Silkeborg

Jyske Bank investerer i smuk arkitektur

Domicil

Keflico

Trægrossist med identitet

Domicil

Kennedy Centret

Familievenlig øjenklinik

Kontorhus

KLP kontorhus

KLP-kontorhus version 2.0

Domicil

Läntmannen Cerealia

Tvillingetårne til mel

Bolig

Lindholm

Forskellighed gennem facader

Skole

Lisbjergskolen

Skoleeksempel på dynamisk arkitektur

Produktionsanlæg

LogoPaint

Strømlinet kontorlandskab i glas

Kulturcenter

Ordrup Multihal

Lærings- og bevægelseshuset

Butikscenter

Rosengårdcentret

Udvidelse på skrå

Skole

Stenhus Gymnasium & HF

Studentereksamen i renovering

Distributionscenter

SuperGros

Grandios tørvareterminal

Domicil

Vejdirektoratet

Rummeligt og slidstærkt vejdomicil

Skole

Vejle Handelsskole

Handelsskole i tidens ånd

Plejecenter og genoptræning

Vejlefjord

Sanatoriet folder sig ud

Domicil

Vestas R&D Center

Værktøjskasse for vindkraft

Bolig

VM Bjerget

Vertikalt villakvarter

Bolig

Ørestadshuset

Monolit med variation