Lindholm

:
januar 2009
Lindholm på Sluseholmen spænder over et forskelligartet boligbyggeri med mange facadevalg og planløsninger. Byggeriet er inspireret af Amsterdam. Der er plads til egen kano for kanalhus-stuelejlighederne. Her kan ejerne benytte en tilvalgt ponton fra deres altan til at komme om bord i egen kano. Euro Industries A/S. har stået for opsætningen af facaderne, inklusive vinduer, i hele byggeriet.
I de kanalhuse, som udgør ”endevæggene” i de fire karreer, er der ingen opgange. Ved stue- og førstesalslejlighederne går man direkte ind fra gårdniveau. På de øvrige etager er der adgang via svalegange. Vinduer med mahognirammer i forskellige typer og mål er specialfremstillet af Pro Tec Vinduer.
Der er terrasser til alle lejligheder i forskellige udformninger. Fælles er, at der er brugt hårdt træ til gulvene.
I midten af Lindholm bliver der et fælles areal med både fliser og grønt område. IBF Nørresundby A/S har leveret fliser til arealet i en koksgrå farve, der er designet til opgaven.
Fælles for alle lejligheder er, at de er holdt i lyst og med et skønt lysindfald. Fra alle værelser er der udgang til terrasse.
De øverste lejligheder har egen tagterrasse. Ovenlys fra lejligheden rejser sig som et lille tårn. Det er beklædt på toppen med hårdt træ og kan bruges som bord.
previous next

Forskellighed gennem facader

Sider

Byggefakta

Lindholm
Kenny Drews Vej 20
2450 København
Danmark

Bygherre:
Lindholm ApS
Arkitekt:
Gröning Arkitekter
Ingeniør:
Moe & Brødsgaard A/S
Andre aktører:
PB Landskab ApS
Areal:
14500 kvm.
Byggesum: 
500 mio. kr.

Pris til Sluseholmen

Foreningen for Hovedstadens Forskønnelse uddeler årligt diplomer til bygningsværker, der forskønner Hovedstaden. Sluseholmen har modtaget et sådan et. Diplomet gives for dygtig byplanlægning og spændende boligkarreer. Byplanen er udarbejdet i samarbejde med den hollandske arkitekt Sjoerd Soeters van Eldonk, som kan skabe smukke gader.
Boligkarrerne er, trods det faste, gennemgående modul-byggesystem, levende med stor variation i facaderne og gode friarealer trods den store tæthed. De gamle havnearealer er dygtigt inddraget i planen. Også bevaringen af Valby Båndklubs fine række af små, røde rækkehuse er værd at nævne, og Foreningen håber at det gode forhold mellem brugerne af disse og beboerne i de nye huse kan holdes i gensidig respekt.
Ansvarlige for projektet: Bygherrerne for de otte holme: Finansgruppen A/S (Bygholm og Hjortholm), Sjælsø Gruppen A/S (Birkholm og Kidholm), JM Danmark A/S (Egholm og Askholm) og Nordicom A/S (Lindholm og Fyrholm) samt to koordinerende arkitektfirmaer Arkitema K/S og Gröning Arkitekter ApS. NIRAS rådgivende ingeniører og planlæggere A/S og Ingeniørfirmaet Rambøll Danmark A/S, MT Højgaard, E. Pihl & Søn A/S, KPC BYG, Myhlenberg v/Søren Vangsted A/S, CG Jensen A/S og Skanska A/S.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 4

Butikscenter

Butikscenter Frederikshavn

Cirkelformet handelspejlemærke

Hospital

Danske privathospitaler

Elegant og udfordrende i hvidt

Domicil

De Gule Sider

Gennemlyst domicil i hightech look

Kontorhus

Erhvervstårne

Kubistiske fodboldtårne

Bolig

Essex Waterfront

Fra torskerogn til eksklusive lejligheder

Butikscenter

IDEmøbler, Sønderborg

Møbelsignaler i to etager

Pengeinstitut

Jyske Bank, Silkeborg

Jyske Bank investerer i smuk arkitektur

Domicil

Keflico

Trægrossist med identitet

Domicil

Kennedy Centret

Familievenlig øjenklinik

Kontorhus

KLP kontorhus

KLP-kontorhus version 2.0

Domicil

Läntmannen Cerealia

Tvillingetårne til mel

Bolig

Lindholm

Forskellighed gennem facader

Skole

Lisbjergskolen

Skoleeksempel på dynamisk arkitektur

Produktionsanlæg

LogoPaint

Strømlinet kontorlandskab i glas

Kulturcenter

Ordrup Multihal

Lærings- og bevægelseshuset

Butikscenter

Rosengårdcentret

Udvidelse på skrå

Skole

Stenhus Gymnasium & HF

Studentereksamen i renovering

Distributionscenter

SuperGros

Grandios tørvareterminal

Domicil

Vejdirektoratet

Rummeligt og slidstærkt vejdomicil

Skole

Vejle Handelsskole

Handelsskole i tidens ånd

Plejecenter og genoptræning

Vejlefjord

Sanatoriet folder sig ud

Domicil

Vestas R&D Center

Værktøjskasse for vindkraft

Bolig

VM Bjerget

Vertikalt villakvarter

Bolig

Ørestadshuset

Monolit med variation