Glostrup Hospital
Nordre Ringvej 57
Glostrup
Danmark
Glostrup Hospital ligner sig selv. I hvert fald udefra. For hospitalet er igennem en forvandling i forbindelse med Region Hovedstadens hospitalsplan fra 2007. Her blev det besluttet, at Glostrup Hospital skal transformeres fra et nærhospital til et specialhospital. Det vil sige mindre akut behandling og med fokus på behandlinger vedrørende blandt andet sygdomme i hjerne og nerver, rygbehandling, øjensygdomme og gigtbehandling. Foreløbig er rokadeplanen ved at være ved vejs ende, og dernæst følger et nybyggeri bestående af et p-hus og et Neurorehabiliteringscenter – altså et genoptræningscenter for hjerneskadede og rygmarvsskadede. Begge byggerier skal dog først i udbud til efteråret – p-huset i totalentreprise og Neurorehabiliteringscentret i total rådgivningskonkurrence.
Ombygningen i forbindelse med rokadeplanen har omfattet 16 etager i behandlingsbygningerne og det tidligere Børnehospital. 4 sengeafsnit er bevaret, men med knapt så mange senge som tidligere. Derudover er der blevet plads til en-sengestuer med eget toilet og bad. De øvrige sengeafsnit er omdannet til ambulatorier og kontorer. Børnene er fraflyttet, og det tidligere børnehospital skal nu bl.a. anvendes til ambulatorier for Rygvidencenter, Reumatologi og Søvnforskning. I forbindelse med ombygningen har E. Kallesøe El-Installationsfirma A/S udført el-entreprisen, bl.a. nye tavler, hovedledninger, belysning, sengestue-paneler, patientkaldeanlæg, og hvad der traditionelt hører sig til på et hospital.
Udfordringen med at bygge om og stadig eksistere som hospital har været til at gå til.
- Et hospital er næsten altid 10 procent under ombygning for at kunne følge med tiden, og derfor har vi ofte en etage eller to, som bliver taget i brug under rokader. Samtidig har vi 1.200 kvm pavilloner stående, fortæller Mie Rasmussen, byggeteknisk chef.
Den største udfordring har været forurening, der har forsinket dele af ombygningen et halvt år.
- Selv om vi løbende har foretaget prøver for asbest, så dukkede der alligevel skjult indkapslet asbest og bly op, der først skulle tages hånd om, siger Mie Rasmussen.