Søborg Huse

:
august 2012

Søborg Huse har fået navn efter postadressen og den kendsgerning, at boligerne er placeret i fem længehuse, hvoraf de to nu står færdige, mens etape 2 tages i brug om et år.

Projektet er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S, mens totalentreprisen er løftet af V8 Construction A/S. Byggeriet er klassificeret som et lavenergi-hus.

Trapperne i hvid terrazzo er spindel - og halvsvingstrapper i alle syv opgange. Alle vægge og lofter - inkl. trappens underside - er spartlet og malet af Brdr. Jakobsen A/S.

Boligerne er lyse med malerarbejde af Brdr. Jakobsen A/S. Farveholdningen er præget af den lyse råhvide, der kun komplementeres af trægulvenes egetræsparket.

previous next

Murværkets triumf

Søborg Huse er seneste kapitel i den fem år lange boligudvikling på grunden ved den forhenværende TV-By i Gladsaxe: 98 boliger i etape 1, 110 i den næste

Byggefakta

Søborg Huse
Gyngemose Parkvej
2860 Søborg
Danmark

Bygherre:
Mørkhøj Projektudvikling A/S
Arkitekt:
Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
V8 Construction A/S
Ingeniør:
Moe & Brødsgaard A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS, Contiga Tinglev A/S
Areal:
9800 kvm.
Byggesum: 
250 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2011 - juni 2013

Der er stadig byggejord tilbage omkring den legendariske postadresse TV-Byen i Gyngemosen 2860 Søborg. Men det er ikke de store arealer, efter at Mørkhøj Projektudvikling har bygget etape 1 af Søborg Huse og er godt på vej med 2eren.

Husene i Gyngemosen er bygningshistoriens registrering af samfundets konjunktursving: Gedigent murværk storsnakker med dyre sten fra vækstårenes top, siden afløst af en mere beskeden puds og diskrete elementfacader, da samfundets hals igen smallede til.

- Nu er det ikke fordi, rigtigt murværk behøver at være dyrt, mener teknisk direktør Morten Baunsgaard, V8 Construction A/S. Det har han netop bevist som totalentreprenør på Søborg Huse etape 1 for Mørkhøj Projektudvikling. 98 boliger i størrelse omkring 100 kvm, fordelt på to længehuse med syv etager og syv opgange og to boliger på hvert etageniveau – lige efter bogen.

Efter bogen er det imidlertid ikke, at V8 Construction A/S har været i stand til at levere autentisk murværk udført fra lift, på bærende betonelementer i fri konkurrence med elementer, der var færdigt monterede med teglskaller.

Udgangspunktet var bygherrens ønske om et prisbevidst byggeri til udlejning i en tid, hvor boligsalget tilsyneladende har mistet enhver fremdrift. Opførelseshastighed var også et fokuspunkt, for bygherren ønskede naturligvis at indlede sine udlejningsaktiviteter hurtigst muligt. Derfor havde projektets arkitekter – Vilhelm Lauritzen A/S – naturligt nok foreskrevet opførelse med teglelementer.

13 måneder

- På vores initiativ valgte vi dog at undersøge muligheden for at levere rigtigt murværk i stedet for en løsning, der bare foregiver at være det, forklarer Morten Baunsgaard.

Og på grund af de gode aftaler, vi kunne opnå med elementproducenten og mureren, så lykkedes øvelsen, så det færdige murværk pr. kvm prismæssigt er fuldt ud konkurrencedygtigt med teglelementet, erklærer Morten Baunsgaard.

Elementproducenten er Contiga i Tinglev, der er en god bekendt af V8 Construction fra flere projekter: - At skabe de gode løsninger til en fornuftig pris handler fra start til slut om dialog, forklarer salgschef Per Henrik Petersen, Contiga A/S. Vi er med i beslutningerne fra begyndelsen og modtager ofte bare et skitseprojekt fra arkitekterne. På det grundlag kommer vi med vores anbefalinger, der tilpasser løsningerne, så de stiller både vores produktion og arkitekternes projekt tilfreds. Projektet udvikles i en kontinuerlig dialog, således at vi kan montere på rekordtid, når først vi er på pladsen - netop som det skete i dette projekt.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 3

Butikscenter

Åcenter Horsens

Bølgeformer og runde hjørner ved Åcenter

Kontorhus

Flintholm Company House

Frederiksbergstemning i helt ny aftapning

Hospital

Glostrup Hospital

Hospitalsombygning med plads til fortiden

Shoppingcenter

Ikea Tåstrup

Verden er blå og gul

Bolig

Ishøj Stationsplads

Ny sammenhæng i Ishøjs centrum

Butikscenter

Kvickly Grindsted

Konceptbyggeri med lokal tilpasning

Bolig

Lighthouse

Dynamisk facade ved havnefronten

Forskningscenter

Maabjerg Bioenergy

Energien åbner sig

Bolig

Margretheholm

Stabelville

Domicil

MH Møbler

Klassisk elegance i alle skalatrin

Bolig

Olgas Have

Drømmeboliger i idrætsbyen

Bolig

Søborg Huse

Murværkets triumf

Plejecenter og genoptræning

Vejlby Plejecenter

Fint indpassede boliger i teglmiljø

Skole

Ørestad Skole

Et fyrtårn for hele byen

Bolig

Østerbro Have

Luksusboliger på Østerbro