Flintholm Company House

:
september 2012

Flintholm Company House fungerer som indgangsport til den nye bydel Revykvarteret. Projektet er integreret med Flintholm Station, og fra perronen er der direkte adgang til butikker i den underste del af bygningen.

Flintholm Company House har ud mod metrobanen fire fløje, der skyder sig ud i forskellige dybder.

Dørstationer til bygningskommunikationen er blevet leveret af Siedle Nordic A/S. Der er tale om deres Siedle Vario system, som er placeret fritstående i standere tre steder ved indgangene til bygningen. Vario er et modulært system, der kan løse næsten alle behov for kommunikation ved indgangspartier. Løsningen, der fås i seks standardfarver samt valgfrie specialfarver, skræddersys til det enkelte projekt, og kan indbygges i væggen eller som her være fritstående. Systemet kan integrere bl.a. postkasse, energibesparende LED belysning, stikkontakt, videoovervågning og adgangskontrol. Det prisbelønnede modulsystem gør det muligt at sammenbygge funktionerne og placere dem i dørstationen efter behov. Kommunikationsstanderne er forbundet til svartelefoner med rør og monitor inde i bygningens forskellige afdelinger.

Bygningens sydfacade vender ud mod Dirch Passers Allé, der ligesom Klintholm Allé ender i den nyanlagte Stig Lommers Plads, der er en del af det overordnede projekt.

Mod Klintholm Station mod vest er huset skråt afskåret for at åbne sig mod plads og station. Det stumpe hjørne er yderligere gjort imødekommende med en blød bue, der også tydeligt aftegner sig i det indvendige kontorrum.

previous next

Frederiksbergstemning i helt ny aftapning

Vilhelm Lauritzen har for NCC tegnet et stort, flot og fleksibelt kontorbyggeri i det nye ‘Revykvarter’ på Frederiksberg

Byggefakta

Flintholm Company House
Dirch Passer Allé
2000 Frederiksberg
Danmark

Bygherre:
NCC Property Development A/S, PKA A/S
Arkitekt:
Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
NCC Construction Danmark A/S
Ingeniør:
NCC Construction Danmark A/S
Andre aktører:
Saint-Gobain Ecophon A/S, Contiga Tinglev A/S, Deko Loft + Væg P/S, Siedle Nordic, HB Trapper & Stål A/S
Areal:
20000 kvm.
Byggesum:
Ønskes ikke oplyst
Byggeperiode:
Februar 2010 - Februar 2012

Flintholm Company House ligger klods op ad Flintholm Station og rummer 20.000 kvm kontorer og fællesfaciliteter fordelt på seks etager samt to kælderniveauer på i alt ca. 3.000 kvm med butikker og parkering. Projektet er udviklet og bygget af NCC og solgt videre til PKA+Pensionsforsikring A/S. Projektet er tegnet af Vilhelm Lauritzen med partnerne Thomas West Jensen og Torsten Stephensen i front.

Byggeriet er opført efter den europæiske Green Building standard, der giver de firmaer, der lejer sig ind, en dobbelt gevinst i form af lavere energiomkostninger i driften samt mulighed for at signalere bevidsthed om miljø og bæredygtighed.

Helt ny bydel

Byggeriet ligger i endnu en af Københavns nye bydele kaldet ‘Revykvarteret’ med gadenavne som Dirch Passers Allé, Jørgen Rygsvej og Elga Olgasvej. Kvarteret ligger på grænsen mellem Frederiksberg og Vanløse og rummer grønne boulevarder, kontorhuse, institutioner, butikker, et kulturhus og flere utraditionelle boligbyggerier.

Kvarteret ligger tæt på knudepunktet Flintholm Station, der siden sin indvielse i 2004 er blevet en af hovedstadens mest benyttede S-togs- og metrostationer.

Flintholm Company House ligger parallelt med metrobanen, og i sin vestlige ende støder bygningen op til stationsforpladsen med en skrå afskæring, der åbner og vender huset mod stationen.

Adgang til en dagligvarebutik i det underliggende niveau kan ske direkte fra perronen. Mellem banen og dagligvarebutikken er der skabt en plads, der giver adgang op til allé-niveauet. I álle-niveau vil butikker og caféer henvende sig direkte ud mod gaden. Mod nord mellem bygning og metrobane er der etableret en varegård og plads til affaldshåndtering. Adgangen til parkering sker via en rampe, som på den nederste del adskiller vareindlevering fra personbilerne.

Ny pladsdannelse

- Det er faktisk gadeforløbet fra Flintholm Allé, som vi har fortsat ned på pladsen mellem station og hus med nogle få forskydninger, og det var noget af det, kommunen var glade for allerede i konkurrenceforslaget, siger Thomas West Jensen fra VLA.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 3

Butikscenter

Åcenter Horsens

Bølgeformer og runde hjørner ved Åcenter

Kontorhus

Flintholm Company House

Frederiksbergstemning i helt ny aftapning

Hospital

Glostrup Hospital

Hospitalsombygning med plads til fortiden

Shoppingcenter

Ikea Tåstrup

Verden er blå og gul

Bolig

Ishøj Stationsplads

Ny sammenhæng i Ishøjs centrum

Butikscenter

Kvickly Grindsted

Konceptbyggeri med lokal tilpasning

Bolig

Lighthouse

Dynamisk facade ved havnefronten

Forskningscenter

Maabjerg Bioenergy

Energien åbner sig

Bolig

Margretheholm

Stabelville

Domicil

MH Møbler

Klassisk elegance i alle skalatrin

Bolig

Olgas Have

Drømmeboliger i idrætsbyen

Bolig

Søborg Huse

Murværkets triumf

Plejecenter og genoptræning

Vejlby Plejecenter

Fint indpassede boliger i teglmiljø

Skole

Ørestad Skole

Et fyrtårn for hele byen

Bolig

Østerbro Have

Luksusboliger på Østerbro