Åcenter Horsens

:
juni 2012

De afrundede hjørner af bygningerne er et flot og gennemgående motiv for Åcentret.

Facaderne er kendetegnet ved de flotte teglsten, det rundede glasparti og de bølgende lameller. Aludan A/S har leveret alle glaspartierne og lamellerne.

Hos Idé Møbler kan man opleve det rundede glashjørne på begge etager af butikken. Glashjørnet giver en flot åbenhed både etagerne i mellem og til omgivelserne.

Ved indgangen til Idé Møbler er der åbnet op mellem etagerne og butikken fremstår lys og luftig med let adgang til overetagen.

previous next

Bølgeformer og runde hjørner ved Åcenter

Endnu et spændende erhvervsbyggeri er opført i Horsens centrum, hvor bløde kurver og en levende teglfacade giver Åcentret karakter

Byggefakta

Åcenter Horsens
Høegh Guldbergs gade 5
8700 Horsens
Danmark

Bygherre:
A/S Dansk Halentreprise, BP Contractors A/S
Arkitekt:
A/S Dansk Halentreprise
Totalentreprenør:
A/S Dansk Halentreprise
Ingeniør:
A/S Dansk Halentreprise
Areal:
8200 kvm.
Byggesum: 
110 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2011 - juli 2012

Horsens centrum er i en udvikling med mange nybyggerier, og dette Åcenter lægger sig i forlængelse af store indkøbsbutikker og Sundhedshuset i et område, der nærmer sig havneområdet.

Det nye erhvervsbyggeri med Idé Møbler og Fitness World kaldes Åcenter på grund af beliggenheden ned til åen, tæt på dens udløb i fjorden. Det er som i andre byer, havnen, der giver plads til nybyggerier, hvad enten det er erhverv, undervisning eller boliger. Byggeriet er delt i to bygningskroppe med indkørsel i mellem. I den ene bygning er der fortsat et enkelt ledigt lejemål.

Lokal entreprenør

a/s Dansk Halentreprise har opført byggeriet og haft mange kasketter på i byggeriet. Firmaet har haft part i bygherrerollen og skaffet finansiering og lejere via eget ejendomsselskab. a/s Dansk Halentreprise har egen tegnestue og har derfor selv tegnet byggeriet og udført de ingeniørmæssige beregninger. Som navnet antyder, har firmaet specialiseret sig i sportshaller og lagerhaller af alle slags, men opfører også en del erhvervsbyggeri f.eks. Guldberghus ikke langt fra Åcenter.

Guldberghus er også et teglhus med et flot afrundet hjørne. En detalje, der går igen i de to byggerier. Entreprenørfirmaet har til huse i Horsens, men opererer også uden for Østjylland. Direktør Hans Erik Frost fra a/s Dansk Halentreprise er tilfreds med det færdige byggeri og fremhæver en god disponering af grunden med parkeringen holdt på ‘bagsiden’ af bygningen.

Sammenhængende facade

Det nye Åcenter er opført i to etager og passer fint ind i bydelens skala. Den største bygning er formet i en vinkel orienteret ud mod den trafikerede Høegh Guldbergs Gade. Hjørnet af bygningen har et godt blikfang, hvilket er flot understreget med en runding af bygningen og det store glasparti på hjørnet.

Det rundede motiv går igen i bygningens hjørne ved indkørslen til parkeringsarealet og i den næste bygning med Fitness World, der ligger ned af gaden Ove Jensens Allé langs åen. De rundende former fungerer flot sammen med teglfacaden opført i en grå, changerende teglsten, som giver et levende udtryk til facaden. Det gennemgående materiale er med til at understrege byggeriet som en helhed, selvom det er to bygninger. Løsning VVS A/S har udført VVS installationerne i den største af bygningerne. Firmaet arbejder ofte sammen med a/s Dansk Halentreprise og over hele landet.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 3

Butikscenter

Åcenter Horsens

Bølgeformer og runde hjørner ved Åcenter

Kontorhus

Flintholm Company House

Frederiksbergstemning i helt ny aftapning

Hospital

Glostrup Hospital

Hospitalsombygning med plads til fortiden

Shoppingcenter

Ikea Tåstrup

Verden er blå og gul

Bolig

Ishøj Stationsplads

Ny sammenhæng i Ishøjs centrum

Butikscenter

Kvickly Grindsted

Konceptbyggeri med lokal tilpasning

Bolig

Lighthouse

Dynamisk facade ved havnefronten

Forskningscenter

Maabjerg Bioenergy

Energien åbner sig

Bolig

Margretheholm

Stabelville

Domicil

MH Møbler

Klassisk elegance i alle skalatrin

Bolig

Olgas Have

Drømmeboliger i idrætsbyen

Bolig

Søborg Huse

Murværkets triumf

Plejecenter og genoptræning

Vejlby Plejecenter

Fint indpassede boliger i teglmiljø

Skole

Ørestad Skole

Et fyrtårn for hele byen

Bolig

Østerbro Have

Luksusboliger på Østerbro