MH Møbler

:
september 2012

MH Møbler A/S i Hasselager har fået et elegant hus med mange smukke detaljer, der går op i en højere enhed.

Indgangspartierne bliver markeret med den gennemgående murkerne i Kolumba sten. Samtidigt udtrykkes en flot åbenhed med de mange store glaspartier og døre i ankomstfacaden.

På begge etager er der rum med lys fra to verdenshjørner. Samtidig opleves bygningen som meget transparent og åben.

En del af processen er tilskæringen af læder til møblerne, hvilket bliver udført af en lille flok specialister ved MH Møbler A/S.

Eriksen Arkitekter har tegnet MH Møblers nye hus med stor sans for detaljer og præcision, hvilket stemmer overens med firmaets møbler.

MH Møblers showroom på første sal er lyst og rummeligt, blandt andet fordi vinduesnicherne er trukket helt op og ekstra meget lys kan strømme ind.

previous next

Klassisk elegance i alle skalatrin

MH Møbler ved, hvordan man bygger et godt møbel og tilsvarende er deres nye bygning eksempel på et helstøbt stykke arkitektur

Byggefakta

MH Møbler
Bøgekildevej 36
8361 Hasselager
Danmark

Bygherre:
MH Møbler A/S
Arkitekt:
Eriksen Arkitekter MAA
Hovedentreprenør:
Gråkjær Erhverv A/S
Ingeniør:
Arne Elkjær A/S
Areal:
2500 kvm.
Byggesum: 
20 mio. kr.
Byggeperiode:
juli 2010 - oktober 2012

Det hele handler om det gode håndværk og menneskene bag hos firmaet MH Møbler A/S. Det kommer der nogle smukke og gedigne kvalitetsmøbler ud af, og det har der gjort i over 50 år. Med en beliggenhed ud til en af Aarhus’ sydlige udfaldsveje ved Hasselager har MH Møbler A/S fået mulighed for en optimal eksponering, hvor bygningen taler samme sprog som deres produkt. Alle detaljer er gennemtænkte og flot udført med henblik på den samlede helhed. Fra en mere hengemt placering i Solbjerg (ikke langt fra Hasselager) har virksomheden valgt en mere synlig placering, hvor byggeriets udtryk er kommet i højsæde.

Flot komposition

Arkitektens opgave var at samle virksomheden i ét hus, hvor logistik og arbejdsforhold er højt prioriteret, samtidig med at MH Møbler A/S skulle have et smukt og fortællende ansigt udadtil. Produktionen og administrationen er vellykket bygget sammen, men man er samtidig ikke i tvivl om de to forskellige funktioner. Bygningen har en horisontal orientering, som passer fint ind i det åbne landskab. Produktionsdelen er lavest og er ‘skubbet ind’ i administrationsdelen, og der sker således et fint overlap mellem bygningsdelene. Showroom, kantine og nogle kontorer er placeret på førstesalen, faktisk ovenpå systuen. Administrationen er markeret med en ramme omkring, som giver et præcist og stramt udtryk. Store og mange vinduespartier giver dagslys til medarbejderne, men giver også et moderne og markant arkitektonisk udtryk. Et afgrænset facadeparti med teglsten bryder den hvide og glatte facade og viser sig at være et gennemgående og bærende element i byggeriet.

Firma med traditioner

Michael Hansen er direktør og viser rundt i virksomheden. Han er tydeligvis hjemmevant med alle dele af produktionen og ikke mindst alle medarbejderne. De har alle en betydelig rolle i den proces, det er at bygge f.eks. en lædersofa. Alle opgaver er bestillingsopgaver og tilpasses derfor kundens ønsker om størrelse, læder- eller stoftype osv. Stemningen og aktivitetsniveauet er højt, og Michael Hansen bliver hurtigt involveret i problemstillinger og giver et nap med. Møblerne bygges op fra grunden med et skelet i træ og polster, mens et andet hold skærer stof og læder til hynderne. En medarbejder polstrer armlænet på en lædersofa med et smil. Han har for nyligt holdt 40 års fødselsdag og 25 års jubilæum i virksomheden! I det nye byggeri er der lagt vægt på gode lysforhold til medarbejderne, både i form af ovenlys og store vinduespartier i facaderne. Der hersker ingen tvivl hos MH Møbler A/S om at glade medarbejdere udfører godt og præcist håndværk. Det kan ses.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 3

Butikscenter

Åcenter Horsens

Bølgeformer og runde hjørner ved Åcenter

Kontorhus

Flintholm Company House

Frederiksbergstemning i helt ny aftapning

Hospital

Glostrup Hospital

Hospitalsombygning med plads til fortiden

Shoppingcenter

Ikea Tåstrup

Verden er blå og gul

Bolig

Ishøj Stationsplads

Ny sammenhæng i Ishøjs centrum

Butikscenter

Kvickly Grindsted

Konceptbyggeri med lokal tilpasning

Bolig

Lighthouse

Dynamisk facade ved havnefronten

Forskningscenter

Maabjerg Bioenergy

Energien åbner sig

Bolig

Margretheholm

Stabelville

Domicil

MH Møbler

Klassisk elegance i alle skalatrin

Bolig

Olgas Have

Drømmeboliger i idrætsbyen

Bolig

Søborg Huse

Murværkets triumf

Plejecenter og genoptræning

Vejlby Plejecenter

Fint indpassede boliger i teglmiljø

Skole

Ørestad Skole

Et fyrtårn for hele byen

Bolig

Østerbro Have

Luksusboliger på Østerbro