Olgas Have

:
september 2007

Olgas Have er bygget på bar mark, hvor det rådgivende ingeniørfirma Erik Pedersen først kunne byggemodne jorden efter grundige opmålinger af Landinspektørfirmaet Mølbak Klæsøe Skotner. Her ses etageboligerne forrest og bagest rækkehusene. Nordicom A/S.

Anden etape af Olgas Have er opførelse af et 2-stjernet budgethotel på 3.400 kvm. Når Nordicom Bolig er færdig med projektet, vil det samlede bebyggede areal andrage omkring 15.000 kvm.

Olgas Haves rækkehuse er opført med murede lyse facader i to nuancer. De er anlagt i otte kæder, der hver rummer seks to-plansboliger.

Alle boliger har enten aske-, merbau- eller egetræsgulve fra Everfloor A/S. Everfloor har leveret ca. 3.500 kvm 14 mm lamelparket i en blanding af Ask 3-stav lak, Eg 3-stav lak, Ask 3-stav olie og Merbau 3-stav olie.

Evers A/S har leveret fliserne til Olgas Haves badeværelser. Der er tale om Eversign Arkitekt 7500 grå i 147x147 og 47x47 mm mat. I alt 1.800 kvm til hele projektet i Ballerup Idrætsby.

Med til at understrege boligernes lyse, venlige karakter er de hvidmalede indvendige døre/karme fra Swedoor-Jutlandia, der også har leveret handicapvenlige entredøre til Olgas Haves boliger.

previous next

Drømmeboliger i idrætsbyen

For de sports- og naturglade har Nordicom Bolig A/S opført Olgas Have i forbindelse med udviklingen af Ballerup Idrætsby

Byggefakta

Olgas Have
Marbæk Park
2750 Ballerup
Danmark

Bygherre:
Nordicom A/S
Arkitekt:
Tegnestuen DanaForm
Totalentreprenør:
KPC Byg A/S
Ingeniør:
Erik Pedersen ApS
Areal:
8000 kvm.
Byggesum: 
120 mio. kr.

Hvis man foretrækker et aktivt liv i grønne omgivelser og oven i købet er interesseret i sport og idræt må Nordicom Bolig A/S’ nye projekt i Ballerup, Olgas Have, være et rigtigt drømmetilbud.

Med en ideel placering i Ballerup Idrætsby får beboerne i Olgas Have umiddelbar adgang til områdets varierede udbud af sports- og fritidsfaciliteter, herunder Ballerup Super Arena, TopDanmark Hallen, Ballerup Idrætsstadion, East Kilde Badet, Ballerup Atletikstadion og den lokale golfklub. Olgas Haves 128 boliger fordelt på henholdsvis 48 rækkehuse og 80 etageboliger vil sammen med et nyt hotel gøre Olgas Have til et samlingspunkt for hele området.

Nabo til grønt

I Olgas Have er man tæt på institutioner og indkøbscentre og samtidig nabo til et udstrakt fredet grønt areal, der er en del af Harrestrup Ådal og Stadionsøen, der omkranser stadion. Boligerne er i gåafstand til Vestskovens natur og Svanesøen via et veludviklet stisystem, centralt beliggende i forhold til indfaldsveje og offentlig transport – med Rådhuspladsen kun 14 km væk.

Olgas Have er første etape af et storstilet byggeprojekt, der udnytter de sidste arealer, som er ledige i området, der kaldes Ballerup Idrætsby. Næste etape er opførelse af et 2-stjernet budgethotel på 3.400 kvm, der længe har været efterspurgt, ikke mindst i forbindelse med større sportsarrangementer. Hotellet, der er et ZLEEP budgethotel, åbnede 1. maj 2007. Når Nordicom Bolig er færdig med projektet, vil det samlede bebyggede areal andrage omkring 15.000 kvm.

Nordicom Bolig udvikler privatboliger i Danmark med fokus på spændende arkitektur og høj boligkvalitet. Om det er nybyggeri eller nyindretning af boliger i gamle erhvervsejendomme er Nordicoms mål altid det samme: At skabe gennemførte og tidssvarende løsninger med stor individualitet.

Historisk arv

Olgas Have er opkaldt efter Storfyrstinde Olga, der boede i Ballerup i årene 1930-48. Olga var Christian IX’s barnebarn og søster til Tsar Nikolaj II, der blev myrdet sammen med hele sin familien under den russiske revolution. Storfyrstinden var en anerkendt kunstmaler, og hendes smukke akvareller med blomstermotiver er permanent udstillede på Ballerups egnsmuseum, Pederstrup, og de har naturligvis inspireret til at give bygningerne blomsternavne.

Etageboligerne opføres i kvadratiske 4-etagers punkthuse med elevator og fire boliger på hver etage. De lyst murede facader er inspireret af god dansk byggetradition og matcher harmonisk med de store, grønne fællesarealer.

Etageboligerne varierer i størrelse med enten to, tre eller fire værelser på hhv. 62, 92 og 109 kvm. Til hver bolig hører altan eller terrasse med udgang fra stuen, som er indrettet i åben planløsning med et stort spisekøkken. Størstedelen af etageboligerne vil få enten fri udsigt eller kig til Stadionsøen, hvor man kan nyde årstidernes skiften på skøjter, i kajak eller med picnickurven.

Åbne planløsninger

Ligesom etageboligerne er Olgas Haves rækkehuse opført med murede lyse facader i to nuancer. De er anlagt i otte kæder, der hver rummer seks toplansboliger. Til hvert rækkehus hører forhave med redskabsskur, parkeringsplads og mulighed for carport samt have omkranset af hæk, der giver oplevelse af privat rum. Både den vestvendte have med eftermiddags- og aftensol og den østvendte forhave med morgensol har rummelige terrasser.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 3

Butikscenter

Åcenter Horsens

Bølgeformer og runde hjørner ved Åcenter

Kontorhus

Flintholm Company House

Frederiksbergstemning i helt ny aftapning

Hospital

Glostrup Hospital

Hospitalsombygning med plads til fortiden

Shoppingcenter

Ikea Tåstrup

Verden er blå og gul

Bolig

Ishøj Stationsplads

Ny sammenhæng i Ishøjs centrum

Butikscenter

Kvickly Grindsted

Konceptbyggeri med lokal tilpasning

Bolig

Lighthouse

Dynamisk facade ved havnefronten

Forskningscenter

Maabjerg Bioenergy

Energien åbner sig

Bolig

Margretheholm

Stabelville

Domicil

MH Møbler

Klassisk elegance i alle skalatrin

Bolig

Olgas Have

Drømmeboliger i idrætsbyen

Bolig

Søborg Huse

Murværkets triumf

Plejecenter og genoptræning

Vejlby Plejecenter

Fint indpassede boliger i teglmiljø

Skole

Ørestad Skole

Et fyrtårn for hele byen

Bolig

Østerbro Have

Luksusboliger på Østerbro