Vedbæk Park Vest

:
december 2019
Vedbæk Park Vest - stue

Alle rækkehuse har udgang til en privat terrasse fra stuetagen og udsigt til naturen.

Vedbæk Park Vest - køkken-alrum

Rækkehusene er i to eller to-en-halv etage med fælles opholdsarealer og åbent køkken i stueetagen.

Vedbæk Park Vest - skodder

For at forhindre overophedning i de højtisolerede huse er de store vinduer mod syd og vest forsynet med manuelt betjente skodder, der samtidig udgør et vigtigt facademotiv.

Vedbæk Park Vest - facade

Rækkehusbebyggelsen Vedbæk Park Vest har hentet inspiration fra klassiske byhuse, såvel som fra traditionelle rækkehusbebyggelser. Husene har parkering lige ved hovedindgangen.

previous next

Svanemærkede rækkehuse i naturskønne omgivelser

Vedbæk Park Vest er et nyt rækkehusområde med 50 boliger nord for København, hvor skoven er nærmeste nabo, og trygheden for beboerne er sat i højsædet

Byggefakta

Vedbæk Park Vest
Helgas Høj 54
2950 Vedbæk
Danmark

Bygherre:
Bonava Danmark A/S
Arkitekt:
Danielsen Architecture A/S
Totalentreprenør:
Bonava Danmark A/S
Ingeniør:
Oluf Jørgensen A/S
Andre aktører:
Danielsen Urban Landscape A/S, Contiga Tinglev A/S, Lyngsøe A/S
Areal:
7000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
juni 2018 - november 2019

Landstedet og naturområdet Henriksholm i Vedbæk nord for København husede i perioden 1970-2006 Forsvarskommandoen. Kommandoens flytning til Holmen har sidenhen givet mulighed for at udvikle det naturskønne område med eksklusive boliger. Området har fået navnet Vedbæk Park og er opdelt i to boligområder kaldet Vedbæk Park Øst og Vedbæk Park Vest. Begge områder har indkørsel fra Henriksholms Allé, og da der ikke er gennemkørsel videre ud af områderne, er det blevet et trygt og rart sted at færdes også for børn. Begge rækkehusbebyggelser er opført at Bonava Danmark A/S og er tegnet af Danielsen Architecture A/S, der også har stået for helhedsplanen for området i samarbejde med Bonava.

– Der er tale om et meget idyllisk område med fredskov og en lille sø og det har præget vores arbejde med helhedsplanen. Mod øst har vi jernbanen, men den er skjult af en høj trærække, så den mærker man ikke meget til. Øst og Vest er naturligt delt op af en skovtykning med bl.a. fredede træer og grunden falder ned mod søen mod øst, fortæller arkitekt Lise Bækgaard, der er partner i Danielsen Architecture A/S.

Vedbæk Park Øst består af 53 rækkehusboliger, mens Vedbæk Park Vest kommer til at tilbyde i alt 50 rækkehuse. Etape 1 er indflytningsklar allerede nu, mens etape 2 forventes færdig sidst i 2020.

Facader i naturskifer

Vedbæk Park Øst er tænkt som en mere klassisk rækkehusbebyggelse inspireret af arkitekten Jørn Utzon og hans Kingohuse i Helsingør fra omkring 1960. Husene ligger med en fortanding i forhold til hinanden i små kæder på op til seks huse. Facaderne er lyse og tagene flade.
– Området i vest har fået en helt anden karakter, hvor vi har ladet os inspirere mere af byhuse. I stedet for de flade tage med et klassisk penthouse, har vi et tagmotiv med forskudte saddeltage med en ret lav hældning. Husene er i henholdsvis to og to og en halv etage. I de højere huse har vi indarbejdet en tagterrasse i den laveste del af det asymmetriske tag. Husene ligger mere regelret i rækker, men med forskydninger i facaderne og mellemrum mellem blokkene for at skabe en nedskalering og variation i facaderne, siger Lise Bækgaard.

Udtrykket i Vest er også et ganske andet end i Øst. I stedet for lyse teglfacader er husenes facader beklædt med skiferplader. Skiferbeklædningen giver husene et moderne præg og får dem i højere grad til at spille sammen med de nærliggende træer. Den lidt kølige naturskifer kontrasteres af hvide vinduer og brune træpartier.

Skodder mod solen

Rækkehusene har befæstede parkeringspladser umiddelbart foran hver bolig. Hvert andet hus har en overdækket carport. Et lille skur og affaldscontainerne er fint indarbejdet i samme område. Både skur og carporte står i samme brune træværk, som er brugt flere andre steder.

– I stueetagen har vi prioriteret, at beboerne får et stort vinduesparti ud mod naturen, men på grund af det termiske indeklima har vi brug for at skærme de store vinduer mod vest i stuen og på første sal mod solen for at undgå overophedning af rummene. Det har vi valgt at gøre med manuelt flytbare træskodder, som også bliver et vigtigt element i facademotivet, der tilfører noget ekstra stoflighed. På facaderne ud mod fællesvejen har vi arbejdet med nogle små altaner. De er ikke dybe nok til ophold, men de giver noget til facaderne, og så kan man f.eks. hænge sin dyne til luftning på dem, forklarer Lise Bækgaard.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 6

Bolig

Anneshave

Aflastningsboliger i grønne omgivelser

Butik

Bauhaus Gladsaxe

Bauhaus på fremmarch

Bolig

Beddingen 5

Højt over havnen i Aalborg

Lufthavn

Billund Lufthavn

Multihus fremtidssikrer Billund Lufthavn

Ungdomsbolig

Cortex Park 28

Klassiske studieboliger med store vinduespartier

Domicil

Jyllands-Posten

Et nøgternt mediehus på havnen

Forskningscenter

Niels Bohr Bygningen

Videnskab & fællesskab

Bolig

Nordlandet

Bæredygtigt fællesskab

Bolig

Pionerhusene

Spændende forvandling af gammel bydel

Bolig

Sofiendalen etape 1

Engboliger med stor variation

Ungdomsbolig

Tikanten

Stærk facadekombination i beton og tegl

Bolig

Trøjborg

Fra arbejderkvarter til attraktiv og moderne bydel

Bolig

Vedbæk Park Vest

Svanemærkede rækkehuse i naturskønne omgivelser