OK-Fonden Bavne Ager

:
december 2019
OK-Fonden Bavne Ager - dagligstuen

Boligerne er med karnapper og indrettet, så man møder dagligstuen først. Sengen står bag det lille køkkenafsnit og tæt på badeværelset.

OK-Fonden Bavne Ager - indgangsparti

Akustik og lys har været i fokus. Løsninger med akustik som udsmykning går igen både i indgangspartiet og husets cafe.

OK-Fonden Bavne Ager - gårdrum

Der er etableret to lukkede gårdrum med grønne områder og naturområder.

OK-Fonden Bavne Ager - cafe

På Bavne Ager bliver man budt velkommen af husets cafe, der med sin bløde indretning og belysning skaber hjemlig hygge fra start.

OK-Fonden Bavne Ager - spa

Der er indrettet fire spa-områder til beboerne.

OK-Fonden Bavne Ager - facade

Med to forskellige størrelser karnapper får Bavne Ager et varierende udtryk i facaden. Det er Arkitektfirmaet MW A/S, der har varetaget arkitektydelsen.

previous next

Plejehjem med spa

Bavne Ager er et plejecenter med 72 nye boliger i Gilleleje. Her har man valgt at minimere boligerne til fordel for ni oplevelsesrige og trygge fælles dagligstuer samt fire spa-afdelinger.

Byggefakta

OK-Fonden Bavne Ager
Parkvej
3250 Gilleleje
Danmark

Bygherre:
Seniorbolig Danmark K/S
Bygherrerådgiver:
Emcon a/s
Arkitekt:
RH Arkitekter A/S, Dominia A/S Rådgivende ingeniører, Arkitektfirmaet MW A/S
Totalentreprenør:
Jørgen Friis Poulsen A/S
Ingeniør:
Dominia A/S Rådgivende ingeniører
Andre aktører:
Exhausto
Areal:
6000 kvm.
Byggesum: 
110 mio. kr.
Byggeperiode:
maj 2018 - september 2019

Var det noget med et spil dart, ”Vild med dans” på storskærm eller en hyggestund i massagestolen i havestuen? Eller måske en tur i spabad?

Det kunne lyde som et wellness-ophold, men vi er på det nye fri plejehjem i Bavne Ager Vest i Gilleleje, og her har man valgt at skabe et nærmiljø fyldt med oplevelser i trygge rammer.

Det er ATP Ejendomme, der har opført byggeriet og udlejer de færdige bygninger til OK-Fonden, der skal drive det nye plejecenter med 72 plejeboliger med fællesfaciliteter. Arkitektfirmaet MW står bag arkitektydelsen og ligeledes for indretningen med hensyn til møblering, belysning og farvevalg i tæt samarbejde med OK-Fonden. Dominia A/S har varetaget ingeniørydelsen, og byggearbejdet er udført af Jørgen Friis Poulsen som totalentreprise.

Exhausto A/S har været leverandør af ventilation. Den består af 11 større anlæg, der er en blanding af roterende varmevekslere, modstrømsveksler og et stort anlæg med krydsveksler, og en del mindre, lydsvage anlæg med indbygget fugtsensor er desuden loftsmonteret i boligerne.

Færre kvadratmeter

Helt fra start har man valgt en løsning med at minimere de to typer boliger, der findes i plejecenteret. Det er badeværelserne, der har måttet aflevere kvadratmeter til fællesarealer.

– Vi har forsøgt at optimere på boligernes størrelser ved at lave mindre badeværelser. Boligerne har stadig de kvadratmeter, en plejebolig skal have, men nogle af kvadratmeterne er placeret i ni fælles dagligstuer, forklarer Anders Münchenberg, chefarkitekt hos Arkitektfirmaet MW A/S.
Det betyder, at man skal være selvhjulpen for at kunne bruge badefaciliteterne i eget hjem. Hvilket ikke alle er, men det er der taget højde for.

– Ofte er badeværelserne på plejehjem store balsale, som nærmest er spildplads set i forhold til, at beboerne alligevel ikke kommer i bad samtidig. Det er der ikke personale til. Derfor har vi hentet et par kvadratmeter fra badeværelserne til brug for fællesarealer og fire spabade, hvor de, der har brug for hjælp til at komme i bad, kan få en wellness-oplevelse. Spabadene har en størrelse og er netop indrettet, så personalet kan være behjælpelige med et bad her, fortæller Anders Münchenberg.

Boligerne er indrettet som et-rums boliger med mulighed for opdeling i to rum. Kendetegnede er, at når du træder ind i boligen, så ligner den en hvilken som helst dagligstue. Først når du er helt inde i boligen, kan du se sengeafsnittet bag ved en mindre køkkenniche og ved siden af badeværelset. Sengen er mobil, så der kan indrettes anderledes. Men med denne løsning får du ikke en bolig, hvor sengen er det første, du møder – hvilket man jo som regel heller ikke gør i hvilken som helst anden bolig. Her er indbyggede skabe fra gulv til loft og store vinduespartier med solfilter.

Dagligstuer med minder

De ni dagligstuer, som har napset lidt badeværelseplads, fordeler sig med tre i hver sektion og er etableret i gangenes karnapper.

Hver dagligstue har fået et tema og er indrettet efter det, som samtidig tager hensyn til reminiscens – hvor beboerne bliver stimuleret i forhold til erindringer og følelsesliv. Her er jagtstuen med gevirer på væggen, slyngelstuen med mobilbar, der kan benyttes andres steder i huset og med en dartvæg beklædt med kork, så der ingen skader er ved at skyde ved siden af. Der er en lille biograf med popcornmaskine og med røde velourgardiner – et yndet sted, hvor der bliver set ”Vild med dans”, og jazzklubben, hvor lp-plader klarer udsmykningen på væggen.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 6

Bolig

Anneshave

Aflastningsboliger i grønne omgivelser

Butik

Bauhaus Gladsaxe

Bauhaus på fremmarch

Bolig

Beddingen 5

Højt over havnen i Aalborg

Lufthavn

Billund Lufthavn

Multihus fremtidssikrer Billund Lufthavn

Ungdomsbolig

Cortex Park 28

Klassiske studieboliger med store vinduespartier

Domicil

Jyllands-Posten

Et nøgternt mediehus på havnen

Forskningscenter

Niels Bohr Bygningen

Videnskab & fællesskab

Bolig

Nordlandet

Bæredygtigt fællesskab

Bolig

Pionerhusene

Spændende forvandling af gammel bydel

Bolig

Sofiendalen etape 1

Engboliger med stor variation

Ungdomsbolig

Tikanten

Stærk facadekombination i beton og tegl

Bolig

Trøjborg

Fra arbejderkvarter til attraktiv og moderne bydel

Bolig

Vedbæk Park Vest

Svanemærkede rækkehuse i naturskønne omgivelser