Anneshave

:
december 2019
Anneshave - cafe

Caféens to etager er forbundet af en trappe. Det er tanken, at beboerne kan indtage deres måltider her og i øvrigt bruge områderne til ophold og hygge.

Anneshave - opholdsrum

Hver fløj har midt i boligafsnittene åbne fælles opholdsrum for beboerne på begge etager. Opholdsrummene har udsigt over haven og adgang til terrasse.

Anneshave - betonterrasse

De fælles opholdsrum og caféen på første sal har direkte udgang til opholdsterrasser. Betonterrasserne er leveret af Leth Beton A/S.

Anneshave - facade

Det retvinklede toetagers byggeri ligger naturskønt med en stor sydvendt have, mens, hovedindgang og parkeringspladser er placeret i forbindelse med byggeriets nordlige del.

previous next

Aflastningsboliger i grønne omgivelser

48 nye, midlertidige boliger i Aalborg skal hjælpe med at rehabilitere borgere, der i kortere perioder i forbindelse med for eksempel hospitalsophold ikke kan klare sig på egen hånd

Byggefakta

Anneshave
Annebergvej 173-175
9000 Aalborg
Danmark

Bygherre:
Aalborg Kommune
Bygherrerådgiver:
Kuben Management A/S
Arkitekt:
Kjær & Richter Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Dansk Boligbyg as
Ingeniør:
Stokvad Rådgivende Ingeniører A/S
Areal:
3230 kvm.
Byggesum: 
44 mio. kr.
Byggeperiode:
Februar 2018 - november 2019

I en tid, hvor danskerne bliver ældre og ældre, og hvor der derfor bliver flere ældre borgere, stiger behovet for løsninger og tilbud til ældre, der i perioder ikke kan klare sig alene i hjemmet. I Aalborg har kommunens Ældre- og Handicapforvaltning af totalentreprenøren Dansk Boligbyg fået opført 48 såkaldte aflastningsboliger på en 8.659 kvm stor grund på Annebergvej i den centrale del af Aalborg. Kjær & Richter har som arkitekt på projektet tegnet byggeriet baseret på et dispositionsforslag fra andre rådgivere. Stokvad Rådgivende Ingeniører A/S har stået for alle ingeniørydelser, det vil sige konstruktioner, statik og planlægning vvs-, el-, og ventilationsinstallationer. Byggeriet er bygget efter bygningsreglement BR15, men overholder kravene i energiklasse 2020.

Anneshave ligger lidt syd for Racing Arena Aalborg midt i de grønne omgivelser i et stort, roligt område med kolonihaveforeninger. De 48 boliger er en erstatning for nedlagte boliger på Riishøjcentret. Beliggenheden er praktisk, da grunden ligger tæt på flere andre af Aalborg Kommunes plejecentre, på byens praktiserende læger og på Akuttilbud Aalborg, der huser blandt andet meget specialiserede sygeplejersker.

Et stadig større antal ældre får behov for ekstra pleje i en begrænset periode. Det kan for eksempel være efter en hospitalsindlæggelse, hvor borgeren ikke kan klare sig i eget hjem trods hjemmehjælp. Andre oplevelser et pludseligt opstået tab af funktioner, der gør det umuligt for dem at klare hverdagen alene. Den midlertidige bolig kan også bruges til borgere, som normalt plejes hjemme af deres ægtefælle eller andre, men hvor familiemedlemmet i en periode får brug for ekstra hjælp til den daglige omsorg.

Under alle omstændigheder skal boligerne kunne bruges af en meget bred gruppe af borgere med meget forskellige sygdomsbilleder og behov. Det er tanken, at opholdet i en aflastningsbolig så vidt muligt skal rehabilitere borgeren til igen at kunne klare sig hjemme, således at unødige indlæggelser og genindlæggelser på hospital undgås.

Midlertidige boliger

Anneshave er udformet som et vinkelhus med saddeltag. Der er hovedindgang og foyer i den nordlige ende af bygningen i sammenskæringen mellem de to længer. Stueetagen rummer desuden produktionskøkken, kontorer og faciliteter til personalet samt en stor, åben café, der fungerer som spisestue for beboerne. Caféen er i to etager, der forbindes med en åben trappe.

Boligerne ligger i den ene halvdel af hovedfløjen samt i hele sidefløjen. Midt i hvert boligafsnit har beboerne et åbent, fælles opholdsareal med udsigt til den store have. Fra caféen og opholdsarealerne er der direkte udgang til terrasser.

Byggeriets første sal er indrettet med et multrum i hjørnet, der kan anvendes til genoptræning, møder og komsammener. Resten af den fælles del af hovedfløjen er indrettet med lederkontor, depot, teknikrum og vaskeri samt omklædningsrum for personalet, der blandt andet tæller både sygeplejersker, sosu’er og fysioterapeuter. Både caféen og de fælles opholdsrum har på første sal adgang til rummelige fælles terrasser. I tilknytning til caféens store terrasse ligger et uopvarmet orangeri i to etager.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 6

Bolig

Anneshave

Aflastningsboliger i grønne omgivelser

Butik

Bauhaus Gladsaxe

Bauhaus på fremmarch

Bolig

Beddingen 5

Højt over havnen i Aalborg

Lufthavn

Billund Lufthavn

Multihus fremtidssikrer Billund Lufthavn

Ungdomsbolig

Cortex Park 28

Klassiske studieboliger med store vinduespartier

Domicil

Jyllands-Posten

Et nøgternt mediehus på havnen

Forskningscenter

Niels Bohr Bygningen

Videnskab & fællesskab

Bolig

Nordlandet

Bæredygtigt fællesskab

Bolig

Pionerhusene

Spændende forvandling af gammel bydel

Bolig

Sofiendalen etape 1

Engboliger med stor variation

Ungdomsbolig

Tikanten

Stærk facadekombination i beton og tegl

Bolig

Trøjborg

Fra arbejderkvarter til attraktiv og moderne bydel

Bolig

Vedbæk Park Vest

Svanemærkede rækkehuse i naturskønne omgivelser