Bauhaus Gladsaxe

:
december 2019
Bauhaus Gladsaxe - facade

Pro Montage A/S har stået for lukningsentreprisen, herunder montage af de store Paroc-partier i facaderne, udvendige ståldøre og diverse indvendige vægge.

Bauhaus Gladsaxe - stålkonstruktion

Bauhausvarehusene er bygget op med en meget åben plan med store gangforløb, og her er det en fordel med de slanke stålkonstruktioner, der giver mulighed for en mere fleksibel indretning.

Bauhaus Gladsaxe - indgang

Bauhaus byggevarehuse er typisk placeret i udkanten af større byer. Selve bygningen er trukket godt tilbage på grunden men meget synlig og med store parkeringsarealer ud mod tilkørselsvejen.

previous next

Bauhaus på fremmarch

Den tyske byggemarkedskæde, der er kendt for sit brede udvalg og meget store varehuse, har netop åbnet varehus nummer 18 i Gladsaxe nord for København

Byggefakta

Bauhaus Gladsaxe
Turbinevej 4
2860 Søborg
Danmark

Bygherre:
Bauhaus Danmark A/S
Totalrådgiver:
Ingeniørgruppen A/S
Arkitekt:
Ingeniørgruppen A/S
Ingeniør:
Ingeniørgruppen A/S
Andre aktører:
J. Langkjær Stålbyg A/S, Pro Montage A/S
Areal:
12500 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
januar 2019 - oktober 2019

Da Bauhaus i 1960 åbnede deres første byggevarehus i Tyskland var det med udgangspunkt i et nyt koncept, der gik ud på at samle flere forskellige varegrupper under samme tag. Hvor håndværkere og gør-det-selv folk tidligere måtte til flere forhandlere for at købe værktøj og materialer, blev det nu muligt at købe det hele i samme butik. I dag findes der mere end 300 Bauhaus-varehuse i 19 lande, hvor man kan købe værktøj, belysning, isenkram, malervarer, inventar, byggematerialer til ude og inde, vvs-artikler, planter, tilbehør til haven, grilludstyr og meget mere.

Bauhaus etablerede sig på det danske marked i 1988 og har de senere år været i kraftig vækst, således at der nu er 18 varehuse i Danmark. Bauhaus-varehusene er typisk placeret i udkanten af større byer med gode adgangsforhold og gerne tæt på motorvej. I 2017 åbnede Bauhaus et stort varehus i Valby i København, sidste år et i Kolding og nyeste skud på stammen er Bauhaus i Gladsaxe nord for København.

Gode p-forhold

Bauhaus Gladsaxe ligger på Turbinevej tæt op ad både Motorring 3 og den stærkt trafikerede Gladsaxe Ringvej O3 og tæt på Hillerødmotorvejen. Det giver nem adgang fra både København og områderne nord for København. På grunden havde trykkeriet F.E. Bording tidligere deres hovedsæde. Varehuset har sin hovedfacade ud mod de store veje, men er trukket helt tilbage på grunden med en meget stor parkeringsplads foran. Det er blevet en stor flot butik med en høj facade, der er synlig på lang afstand.

– Bauhaus går meget op i, at kunderne skal have nem adgang og gode parkeringsforhold. Der var meget byggemodning på grund af det tidligere byggeri, hvor blandt andet gamle installationer m.m. skulle fjernes eller flyttes. Vi brugte energi på at etablere p-pladsen med asfalt først for at få en god byggeplads med et fast underlag, samt plads til oplag af materialer og containere m.v. inde på matriklen, så entreprenørerne havde gode forhold fra byggeriets start, forklarer ingeniør og partner i Ingeniørgruppen A/S, Kim Dall Refsing.

Ingeniørgruppen har som totalrådgiver stået for både ingeniør- og arkitektydelser, samt byggeledelse på Bauhausprojektet. Firmaet har også erfaringer fra flere byggerier af Bauhaus-varehusene i f.eks. Aalborg, Roskilde, Valby og Kolding.

Indretning og placering

– Vi bygger efter Bauhaus’ designkoncept, hvor synligheden er højt prioriteret. Deres egen indretningsafdeling kommer med forslag til disponering og indretning, og så er det så vores opgave at få det hele til at gå op i en højere enhed med konstruktioner, installationer, lovkrav osv. Der er ikke to Bauhausbutikker, der er ens, hvert varehus tilpasses til den aktuelle grund, fortæller ingeniør og partner i Ingeniørgruppen, Thorkil Lorenzen.

Stålkonstruktion

Størrelsen er ikke den eneste forskel på varehusene i Valby og Gladsaxe. Bauhaus i Valby er grundlæggende en betonkonstruktion, mens der i Gladsaxe hovedsageligt er anvendt stål. Byggeriet er et af de første Bauhaus-byggerier i Danmark, der er udført i stålkonstruktioner.
– Administrationsbygningen og varemodtagelsen er bygget op i betonelementer, og så er der brugt enkelte elementer i hovedfacaden især af hensyn til det visuelle udtryk, men ellers er både ydervægge og tag bygget med bærende stålkonstruktioner. Der er meget lang leveringstid på betonelementer i øjeblikket, og med stål sparede vi tid på leveringen og fik dertil en hurtigere montage, siger Kim Dall Refsing.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2019 nr. 6

Bolig

Anneshave

Aflastningsboliger i grønne omgivelser

Butik

Bauhaus Gladsaxe

Bauhaus på fremmarch

Bolig

Beddingen 5

Højt over havnen i Aalborg

Lufthavn

Billund Lufthavn

Multihus fremtidssikrer Billund Lufthavn

Ungdomsbolig

Cortex Park 28

Klassiske studieboliger med store vinduespartier

Domicil

Jyllands-Posten

Et nøgternt mediehus på havnen

Forskningscenter

Niels Bohr Bygningen

Videnskab & fællesskab

Bolig

Nordlandet

Bæredygtigt fællesskab

Bolig

Pionerhusene

Spændende forvandling af gammel bydel

Bolig

Sofiendalen etape 1

Engboliger med stor variation

Ungdomsbolig

Tikanten

Stærk facadekombination i beton og tegl

Bolig

Trøjborg

Fra arbejderkvarter til attraktiv og moderne bydel

Bolig

Vedbæk Park Vest

Svanemærkede rækkehuse i naturskønne omgivelser