Havnefronten Horsens etape 1

:
december 2018
Havnefronten Horsens - tagterasse

De af lejlighederne, der kan betegnes som penthouseboliger har, ud over to altaner, også egen stor tagterrasse med suveræn udsigt.

Havnefronten Horsens - altaner

Store vinduespartier, altaner og terrasser sikrer, at der er kig til vandet og øvrige omgivelser på havneområdet fra alle lejligheder i punkthusene på Havnefronten i Horsens.

Havnefronten Horsens - facade

De to nyopførte punkthuse ud af seks er som pionerprojekt opført på Havnefronten i Horsens og står med lyse og venlige facader vendt mod den så eftertragtede havudsigt. Forskydninger mellem bygningerne sikrer beboerne et optimalt lysindfald i de veldisponerede ejerlejligheder.

previous next

Punkthuse med fjordkig

Seks separate punkthuse med 87 nye boliger er spydspids for storstilet boligbyggeri og byudvikling på havnefronten i Horsens

Byggefakta

Havnefronten Horsens
Jens Hjernøes Vej 18-22
8700 Horsens
Danmark

Bygherre:
Arkitektgruppen Ejendomme A/S, Bech Gruppen A/S
Totalrådgiver:
Drias Rådgivende Ingeniører
Arkitekt:
Ginneruparkitekter A/S, Reihs Arkitekter
Totalentreprenør:
Arkitektgruppen A/S
Ingeniør:
Drias Rådgivende Ingeniører
Andre aktører:
Bad Element ApS
Areal:
14000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
august 2017 - december 2018

Over hele landet, ikke mindst i Østjylland, opleves i dag kraftig fokus på byudvikling ved større kystbyers havnefronter. Nu er også Horsens kommet godt i gang, og der er nærmest noget pionerånd over projekt Havnefronten på Jens Hjernøes Vej. Her er den historiske rå havneindustri blevet erstattet af lyse, moderne boliger med havudsigt og et attraktivt og aktivt havnemiljø.

Ny anvendelseskategori

Havnefronten i Horsens er et projekt, som helt og aldeles forvandler den tidligere industri- og erhvervsgrund til en anden anvendelseskategori, boliger. Forvandlingen sker under titlen ”Havnen tilbage til borgerne”.

Administrerende Direktør og Ejer af Drias Rådgivende Ingeniører A/S, Morten Veibel Kristiansen, fortæller i fællesskab med sin projektchef Heinrich Edvardsen:

– Da dette projekt er det første, som åbner op for arealet og helt nye tider på Horsens Havn, trak forarbejdet noget ud – også mere, end bygherren havde forventet. Det var ikke mindst nyt for kommunen og krævede derfor mere tid og indsats ud fra en storstilet byfornyelsesplan. Drias indgik en kontrakt i 2015, og selv om vi måtte vente tålmodigt på at kunne gå i gang med opgaven, forløb projektet rigtig fint og efter planen, da det først kom i gang. For Drias har det været en spændende proces i et fint og lærerigt samarbejdsforløb med bygherre, arkitekt og det offentlige. Drias har indgået i et samarbejde med Ginnerup Arkitekter om dette projekt.

I starten blev byggeriet på traditionel vis varetaget designmæssigt i en todeling mellem arkitekt og ingeniør, men efterhånden som arkitektlinjen var blevet fastlagt, lagde man arkitektydelsen ind under Drias.

– Således blev Drias totalrådgiver på projektet, forklarer Morten Veibel Kristiansen, der beskriver de nyopførte punkthuse som seks forhøjede bastioner, der som master rejser sig fra havnekajen med reference til havnens skibe.

– Arkitektens tanke har været, at bygningerne med udspring i havnens udtryk kommer til at repræsentere både erhvervshavnens rå karakter kombineret med lystbådehavnens mere forfinede udtryk. Man har visuelt søgt at skabe en ny fremtid med en helt ny og moderne, aktiv bydel, som samtidig bevarer forbindelsen til havnens historiske, industrielle funktioner, fortsætter Morten Veibel Kristiansen.

In-situ-støbt

Ifølge Drias var tanken, at projektet skulle opføres som et traditionelt betonelementbyggeri, men da man i den aktuelle periode på byggemarkedet oplevede særdeles lange leveringstider på betonvæg-elementer, blev det midt i hovedprojekteringsfasen i stedet besluttet at gå over til in-situ-støbning hvad angår alle lodrette betonvægge. Vandrette dækelementer blev stadig leveret som traditionelle betonelementer.

– Vi har før udført byggeprojekter med støbning af betonvægge på byggepladsen, indskyder Morten Veibel Kristiansen. – Men projekt Havnefronten i Horsens er indtil videre det største in-situ-støbte projekt for Drias, og det gør projektet til en speciel opgave. Heldigvis har der været gode folk på ved udførelsen, hvor sparringen har fungeret meget fint. Det ideelle vejrlig i 2018 med den ekstremt lange og tørre sommer har betydet, at der ikke har været nogen stop undervejs i processen. Alt i alt må man sige, at projektet har kørt på skinner under udførelsen.

Stormflodssikring og pælefundering

Byggeriet er stormflodssikret, pælefunderet og med p-kælder.

– Stueplanet i beboelsen ligger faktisk i førstesals højde, siger projektchef Heinrich Edvardsen, og fortsætter:

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 6

Skole

Grøndalsvængets Skole

Røddernes skole

Bolig

Havnefronten Horsens etape 1

Punkthuse med fjordkig

Sport

Herning Isstadion

Isstadion med mere komfort

Bolig

Krøyer Hus

I bryggerens ånd

Domicil

Nexus CPH

Knudepunktet ved byens port

Bolig

Risskov Engpark

Tegl skaber homogen helhed

Uddannelsescenter

Roskilde Festival Højskole

Farveflirt i Rockmagnetens kreative midtpunkt

Bolig

Rylevej

Facadeleg i rækkehuse

Shoppingcenter

Salling Rooftop

Urban bypark med skywalk

Forskningscenter

Skou-bygningen, Aarhus Universitet

Biomedicinske bygningslænger i gule tegl

Bolig

Sophieholmen

Funkislook med kig til sundet

Bolig

Vølunden

Fokus på fællesskabi Holbæk-boliger