Herning Isstadion

:
december 2018
Herning Isstadion - ventilation

Til en så stor hal stilles særlige krav til ventilationssystemet. Et anlæg, leveret af Exhausto har kapacitet til godt 50.000 kubikmeter luft.

Herning Isstadion - facade

Herning Isstadion har netop gennemgået en omfattende renovering, som har givet et gevaldigt løft både funktionelt og visuelt, inde som ude, og her er generelt blevet meget mere plads at udfolde sig på.

Herning Isstadion - lounge

I lounge og kontorer er lagt tæppeplanker fra Egetæpper, den specielle, flerdimensionelle kollektion, som danner en art collage ud fra tilfældighedernes æstetik, inspireret af abstrakt ekspressionistisk kunst fra halvtredsernes New York.

previous next

Isstadion med mere komfort

Gennemgribende renovering af Herning Isstadion giver flere siddepladser, bedre indeklima og bedre faciliteter

Byggefakta

Herning Isstadion
Holingknuden 1
7400 Herning
Danmark

Bygherre:
Fonden for Herning Isstadion
Bygherrerådgiver:
Niras A/S
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
C.C. Contractor A/S
Ingeniør:
Midtconsult A/S
Andre aktører:
Egetæpper A/S, Exhausto
Areal:
4000 kvm.
Byggesum: 
53 mio. kr.
Byggeperiode:
oktober 2017 - september 2018

Første del af renoveringsprojektet vedrørende Herning Isstadion omfatter bl.a. en flot, ny facade til træningshallen, og anden del omfatter banen og tilskuerfaciliteterne. En ny, imødekommende foyer bliver det ny samlingspunkt i arenaen og indeholder udskænkning og fanshop samt et nyt vægtrum til ishockeyspillerne.

På den østvendte side af isen etableres en ny sponsor- og VIP-lounge med plads til 500 spisende gæster, mod de blot 200, der er plads til i den eksisterende erhvervsklub i dag.

Et nyt ventilations- og klimanlæg fra Exhausto har power til at håndtere mere end 50.000 kubikmeter luft og sørge for en perfekt temperatur, både så isen er kold nok, og luften i hallen samtidig i modsætning til hidtil kan komme helt op på ca. 16 grader. Dermed bliver det nu meget mere komfortabelt at opholde sig i hallen.

Mere transparens og bedre ventilering

Efter renoveringen er tilskuerfaciliteterne forbedret med pladser hele vejen rundt om banen. Hidtil har man kunnet tilbyde 400 siddepladser, men i alt inklusiv ståpladser har der kunnet være plads til 4.000 mennesker. Efter renoveringen kan man tilbyde hele 1.800 siddepladser samt 1.200 ståpladser. Igen mere komfortabelt, men dog samlet set færre tilskuere end hidtil muligt.

Et nyt isanlæg sikrer, at haltemperaturen i modsætning til omkring kolde seks grader celsius nu øges til ca. 16 grader. Renoveringsprojektet er inddelt i to etaper, hvor selve isbanen og tilskuerfaciliteterne hører til anden etape.

Foyer og sponsorlounge får mere transparens via glasvægge, så man bedre kan følge med i og fornemme stemningen fra sportsaktiviteterne, næsten uanset hvor man befinder sig i anlægget. Omklædningsrum er øget fra 8 til 11 og har fået både bedre og nye faciliteter for brugerne, hvilket er meget væsentligt for sportsudøverne. I den store, vestvendte foyer er der lækre, flotte tæpper og god plads, fanshop og mulighed for forplejning. I den vestlige fløj er desuden kommet nyt vægt- og motionsrum. Det tidligere vægtrum konverteres til en ny og større gymnastiksal.

Area Manager, Harald Duedahl Kristiansen, fra Exhausto fortæller om det store og kraftfulde anlæg, de har leveret til projektet:

– For os er det vigtigt at udfylde den væsentlige rolle som professionel leverandør og samarbejdspartner, hvad angår ventilationsløsninger. Vi er stærke i udvikling af produkter og systemer til komfortventilation med høje virkningsgrader og lavt energiforbrug.

Et anlæg, som det vi har bidraget med til Herning Isstadion, hører til de store, og når vi kommer op i den vægtklasse, hvor anlægget skal kunne bearbejde 50.000 kubikmeter luft, så bliver det udfordrende at kunne leve op til standardkravene til værdier og energiforbrug. Størrelsesmæssigt er et sådant anlæg også en større opgave at håndtere og transportere, som i dette tilfælde krævede en stor kran til at løfte anlægget op i tagkonstruktionen, konstaterer Harald Duedahl Kristiansen, og fortsætter:

– Det anlæg, vi har leveret, er et såkaldt komfortanlæg med varmeindvinding, men som sådan er anlægstypen ikke speciel, ud over størrelsen og den tilsvarende påkrævede kapacitet. Vi fik opgaven gennem vores mangeårige samarbejdspartner, entreprenørfirmaet HJ Christensen i Herning. Det er ikke så tit vi står for at skulle levere så stort et anlæg, men vi har til samme projekt også leveret mindre ventilationsanlæg til foyeren, kontorer, vægtrum og andre faciliteter. Et spændende projekt, som er blevet rigtig flot og velfungerende, slutter Harald Duedahl Kristiansen fra Exhausto.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 6

Skole

Grøndalsvængets Skole

Røddernes skole

Bolig

Havnefronten Horsens etape 1

Punkthuse med fjordkig

Sport

Herning Isstadion

Isstadion med mere komfort

Bolig

Krøyer Hus

I bryggerens ånd

Domicil

Nexus CPH

Knudepunktet ved byens port

Bolig

Risskov Engpark

Tegl skaber homogen helhed

Uddannelsescenter

Roskilde Festival Højskole

Farveflirt i Rockmagnetens kreative midtpunkt

Bolig

Rylevej

Facadeleg i rækkehuse

Shoppingcenter

Salling Rooftop

Urban bypark med skywalk

Forskningscenter

Skou-bygningen, Aarhus Universitet

Biomedicinske bygningslænger i gule tegl

Bolig

Sophieholmen

Funkislook med kig til sundet

Bolig

Vølunden

Fokus på fællesskabi Holbæk-boliger