Krøyer Hus

:
december 2018
Krøyer Hus - stue

De gennemlyste boliger har opholdskøkken og stueområde i et samlet areal, hvorfor ekstra omhu er udvist med valg af hvidlakerede, grebsløse køkkenelementer fra HTH A/S.

Krøyer Hus - badeværelse

Badeværelserne i Krøyer Hus er leveret som præfabrikerede og fyldt udstyrede kabiner fra Badelement A/S. Indretningen omfatter vaskemaskine, tørretumbler og integreret vask.

Krøyer Hus - altaner

Lejlighederne er disponeret i tre-fire etager på et parterre med butikker og erhvervslokaler. Murværket er udført med fremtrukne kopper.

Krøyer Hus - gårdrum

Gårdrummet i Krøyer  Hus er en helt særlig oplevelse. Rummet udspændes over to etager med en gigantisk træbelagt terrasse i niveau to. Rummet inviterer udpræget til ophold og nærvær.

Krøyer Hus - afløb

Badelement A/S har leveret badeværelser med storformat keramikfliser. Det diskrete og elegante linjeafløb fra Unidrain betyder, at gulvets keramik ikke forstyrres af en formatmæssigt irriterende gulvrist.

Krøyer Hus - facade

Totalentreprisen fra Arpe & Kjeldsholm har bl.a. leveret 14 rækkehuse, der er et usædvanligt tilbud så centralt i byen og samtidig en venlig hilsen til Humlebyens beslægtede bebyggelser.

previous next

I bryggerens ånd

Tegnestuen Entasis står bag en af de nyeste boligejendomme i Carlsberg Byen, som vedkender sig sin historie og brygger Jacobsens hang til det pyntelige: en rigdom af detaljer

Byggefakta

Krøyer Hus
Vesterfælledvej 62-66
1799 København V
Danmark

Bygherre:
Carlsberg Byen P/S
Arkitekt:
Entasis A/S
Totalentreprenør:
Arpe & Kjeldsholm A/S
Ingeniør:
MOE A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS, Unidrain
Areal:
15688 kvm.
Byggesum: 
200 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2017 - november 2018

Figurmurværk med fremskudte kopper, recesser og gesimser på murede hjørner og den slags pyntelige tant har været forsømte harmonier i orkestreringen af den nordiske minimalisme, som i godt et halvt århundrede har holdt dansk arkitektur i et førergreb. Den ornamentale udtørring, som modernisternes skole har dikteret, synes nu at være blevet så udtalt, at reaktionen er indtrådt.

Lige nu ses fine eksempler herpå på arkitekturscenen; et af dem hedder Krøyers Hus og befinder sig i Københavns nye bydel, Carlsberg Byen.

Ejendommen med ikke færre end 104 boliger er opført i en totalentreprise med den – ikke mindst i Carlsberg-sammenhæng – kendte entreprenørvirksomhed Arpe & Kjeldsholm A/S som styrende. Købke Hus, Scherfig Hus, Europaskolen er andre Carlsberg-projekter på generaliebladet, men også ude i byen, f.eks. i Arp-Hansens hotelkæde med Wake-Up hotellerne, kan man følge Arpe & Kjeldsholms spor. Nogle gange i rollen som bygherrerådgiver; i reglen dog stående med ansvaret for byggesagens styring.

– Det er jo det, vi kan, lyder det fra Arpe & Kjeldsholm:

–De særlige kompetencer inden for totalentreprise og bygherrerådgivning, baseret på mange års erfaring som samarbejdspartner og totalentreprenør for professionelle bygherrer. ​Vi holder altid fokus på det endelige resultat. Vi kender markedet og gør brug af vores indgående viden til at stille seriøse krav og opstille en saglig analyse af hele byggeprocessen. Med udgangspunkt i den klassiske entreprisemodel har vi opnået en portefølje af kunder, som især har værdsat vores speciale som totalentreprenør: at se de økonomiske optimeringsmuligheder i regulære entreprisesamarbejder.

Den holdning er som skræddersyet til hele stemningen i Carlsberg Byen, der ofte roses for sit gode samarbejdsklima, den professionelle dialog og det fælles træk mod samme mål og enslydende dagsorden. Krøyer Hus ligger fint til i den tradition med et samlet resultat, præget af opfindsomhed og kreativitet.

Generøsitet

Et par citater fra arkitekten bag projektet, Christian Cold og tegnestuen Entasis er sigende: ”Det ligger i Carlsberg Byens dna at være generøs ved beboerne” og ”Krøyers Hus er et sammenkog af selve ideen med Carlsberg Byen: Mennesker mødes, og vi er ikke alle sammen ens.”

Krøyer Hus er fra første til sidste sten præget af det hensyn, at mange – for ikke at sige alle – behov skal tilgodeses. Om man vil være ude eller inde, i stort eller småt, højt eller lavt, i livlig aktivitet eller i ro og fred, så skal det tilbydes af Carlsberg Byen i almindelighed og Krøyer Hus i særdeleshed.

Således kan man i netop denne ejendom bo i studieboligen med sine 39 kvm eller herskabslejligheden med 165 kvm; begge har de intim adgang til butikker og erhvervslokaler og begge tilgås via en central hovedadgang i en hall med det, som Entasis kalder ”Newyorker” stemning. Det er i sig selv en milesten, at bygherre og rådgivere her har gjort sig den umage med arealer, der nok kunne have været bragt i mere indtægtsgivende spil? Den oplevelse af generøsitet, som her formidles, toppes op med boligprojektets eftertanke omkring en række centrale sigtelinjer.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 6

Skole

Grøndalsvængets Skole

Røddernes skole

Bolig

Havnefronten Horsens etape 1

Punkthuse med fjordkig

Sport

Herning Isstadion

Isstadion med mere komfort

Bolig

Krøyer Hus

I bryggerens ånd

Domicil

Nexus CPH

Knudepunktet ved byens port

Bolig

Risskov Engpark

Tegl skaber homogen helhed

Uddannelsescenter

Roskilde Festival Højskole

Farveflirt i Rockmagnetens kreative midtpunkt

Bolig

Rylevej

Facadeleg i rækkehuse

Shoppingcenter

Salling Rooftop

Urban bypark med skywalk

Forskningscenter

Skou-bygningen, Aarhus Universitet

Biomedicinske bygningslænger i gule tegl

Bolig

Sophieholmen

Funkislook med kig til sundet

Bolig

Vølunden

Fokus på fællesskabi Holbæk-boliger