Sophieholmen

:
december 2018
Sophieholmen - udsigt

Fra de lækre, lyse og fornuftigt disponerede boliger har man formidabel udsigt over vandet og Nykøbing Falster. Foto: Gråkjær A/S.

Sophieholmen - altaner

Selv om her er tale om betonbyggeri med skarptskårne facader, fremstår byggeriet med et varieret og spændende udtryk, skabt ved bl.a. store, fremskudte stålaltaner, store glaspartier, mørke partier med træbeklædning samt forskellige vinkler i byggeriet. Foto: Gråkjær.

Sophieholmen - havnefront

Nykøbing Falsters havnefront byder på utallige muligheder for aktivitet og oplevelser. På én gang befinder man sig ud mod sundet og naturen og samtidig nærmest lige midt i byen med alt, hvad den kan byde på af fornødenheder og fornøjelser. Foto: Gråkjær A/S.

previous next

Funkislook med kig til sundet

Sophieholmen i Nykøbing Falsters attraktive havnemiljø er netop udvidet med nye ejer- og lejeboliger, eventyrlystent rækkende mod vandet som en hvid lystyacht

Byggefakta

Sophieholmen
Sophieholmen 6-8
4800 Nykøbing Falster
Danmark

Bygherre:
Nykøbing Falster Boligselskab, Sophieholmen Inderhavn A/S
Arkitekt:
Sivager Arkitektur og Design ApS
Totalentreprenør:
Gråkjær Erhverv A/S
Ingeniør:
MOE A/S
Areal:
2300 kvm.
Byggesum: 
32 mio. kr.
Byggeperiode:
juni 2017 - december 2018

Beliggenheden er en indlysende faktor for Sophieholmen, både hvad angår den eksisterende første fase af boligbyggeriet, færdiggjort i 2010-2011, og den nyopførte del, som stilmæssigt følger den første. De skarptskårne hvide bygninger vender sine smukke facader og store stålaltaner ud mod vandet og med det frie udsyn til flere sider, samtidig med at beboerne har kort gåafstand til alle de faciliteter, får man alt, man måtte ønske som byboer i Nykøbing Falster.

Liebhaverboliger på pæle

Totalentreprenør på den nyeste udvidelse af Sophieholmen, det vil sige Sophieholmen 6-8, er Gråkjær A/S i Holstebro, hvor projektleder Niels Tarp fortæller om projektet:

– Vi er glade for at have fået den blåstempling, det er at blive anbefalet som totalentreprenør på Sophieholmen Inderhavn, og har oplevet et rigtig godt samarbejde med bygherren og øvrige involverede i projektet. Gråkjær har mange års erfaring på byggemarkedet, men indtil for tre år siden fokuserede vi udelukkende på erhvervsbyggeri, ikke boliger. Siden vi bevægede os ind på boligmarkedet, har vi udført omkring 1.000 boliger og har adskillige projekter i gang i øjeblikket, heraf en del på Sjælland, hvor vi da også har oprettet et regionskontor nu.

– Da Projekt Sophieholmen ligger helt ud til lystbådehavnen i Nykøbing Falster, har det været påkrævet at fundere nybyggeriet på 140 16-meters betonpæle, som er slået ned i undergrunden, fortsætter Niels Tarp. – Her er etableret i alt 22 nye, meget attraktivt beliggende og lækre, moderne lejligheder med flot udsigt over Guldborgssund fra de store glaspartier og åbne altaner. Man må sige, at det nok bliver svært at finde en anden boligforening, der kan tilbyde så attraktive liebhaverlejligheder, som de 13 almene boliger udgør. For de ni ejerlejligheders vedkommende er der indvendigt ret stor variation, idet køberne har haft megen medbestemmelse hvad angår gulve, køkken, bad med videre. Hver ejerlejlighed har så at sige sit helt eget præg, inden for de rammer, som arkitekturen sætter.

Optimalt tegnet

Det er samme arkitekt, der har tegnet Sophieholmen 6-8, som for nogle år siden tegnede Sophieholmen 10-12, nemlig det lokale arkitektfirma Sivager Arkitektur og Design ApS. Byggeriet er opført på den særdeles attraktive, men ikke særligt store grund, i samarbejde med ingeniørfirmaet Bjerager & Kristensen og med Holstebrofirmaet Gråkjær som totalentreprenør. Nybyggeriet omfatter to opgange til lejligheder i størrelser fra 77 til 182 kvm, optimalt placeret i forhold til udsigten over Guldborgsund og Slotsbryggen og i en arkitektur, som lægger sig tæt op ad byggeriets første, eksisterende fase. De almene boliger er på 77 til 114 kvm, mens ejerlejlighederne er mellem 78 og 182 kvm.

– Hos Gråkjær synes vi, det er blevet et smukt byggeri, med på én gang enkle og varierede, levende facader, som bestemt ikke er kedelige, konstaterer projektchef Niels Tarp fra Gråkjær. – Det er betonbyggeri, med 30 cm udvendig isolering og primært hvid facadepuds, og de store, åbne og udvendige stålaltaner er en markant del af facadens udtryk. Felter med grå facadepuds, samt mørkere partier med træbeklædning tilføjer varme, variation og glød rent visuelt. De nederste lejligheder har dejlige, store terrasser, som er anlagt oven over parkeringsetagen i gadeplan. Boligerne er alle med fuld tilgængelighed og niveaufri adgang, og her er elevator. Nybyggeriet er tilpasset både det eksisterende byggeri og det øvrige havnemiljø og har et look, som kalder på ord som funkis og modernisme. Niels Tarp tilføjer:

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 6

Skole

Grøndalsvængets Skole

Røddernes skole

Bolig

Havnefronten Horsens etape 1

Punkthuse med fjordkig

Sport

Herning Isstadion

Isstadion med mere komfort

Bolig

Krøyer Hus

I bryggerens ånd

Domicil

Nexus CPH

Knudepunktet ved byens port

Bolig

Risskov Engpark

Tegl skaber homogen helhed

Uddannelsescenter

Roskilde Festival Højskole

Farveflirt i Rockmagnetens kreative midtpunkt

Bolig

Rylevej

Facadeleg i rækkehuse

Shoppingcenter

Salling Rooftop

Urban bypark med skywalk

Forskningscenter

Skou-bygningen, Aarhus Universitet

Biomedicinske bygningslænger i gule tegl

Bolig

Sophieholmen

Funkislook med kig til sundet

Bolig

Vølunden

Fokus på fællesskabi Holbæk-boliger