Amerika Plads

:
januar 2009
Boligdelen er adskilt fra erhvervsejendommen, men hænger alligevel sammen og med udkig til fælles gårdmiljø.
I erhvervsdelen er der frit udsyn til ovenlyset 7. etager oppe.
Erhvervs- og boligejendommen på Amerika Plads, byggefelt D fremstår med spring i facaden, hvor der er brugt teglsten.
Nederst ligger kantinen, hvor der er lagt klinker af Murer & Entreprenørfirmaet Niels Poulsen ApS, der har stået for murerentreprisen.
I ejerboligerne går køkken og stue ud i et. Der er benyttet et miks i dørvalget, så både skydedøre og almindelig døre får plads. Swedoor-Jutlandia har leveret 140 døre til boligdelen.
Der er benyttet glasvægge, leveret af DEKO loft + væg p/s, ind til kontorerne.
Til alle boliger hører der et pulterrum til beliggende i kælderen. Pulterrummene er af type Cetus UX 450, leveret af Troax A/S.
previous next

Facade på springtur

Amerika Plads, byggefelt D er en smuk duo af erhverv og boliger. Facaden taler sit eget sprog med flade spring, der giver byggeriet mange hundrede hjørner

Byggefakta

Amerika Plads
Amerika Plads 38
2100 Købehavn
Danmark

Bygherre:
City Development A/S
Arkitekt:
Arkitektfirmaet C.F. Møller A/S
Hovedentreprenør:
Hoffmann A/S
Ingeniør:
Leif Hansen Rådgivende Ingeniører A/S
Areal:
12350 kvm.
Byggesum: 
183 mio. kr.

Kiksekage. Skulle man sammenligne Amerika Plads byggefelt med noget spiseligt, kunne det være en god gammeldags lækker kiksekage. En kage, hvor kiks og chokolade nøje er lagt skiftevis i lag og skåret i tynde mundrette skiver – ikke den letteste kage at lave, men en kage, der er ophøjet til barndommens lykke.

Amerika Plads, byggefelt D kan ikke ved første øjekast fra Østbanegade på Østerbro spottes, da bygningen ligger bag Kobbertårnet. Til gengæld kan rederiet Camillo Eitzen Denmark A/S, der har købt kontorejendommen, samt boligejerne glæde sig over udsigten over havneløb og Øresund.

Styrke og dynamik

Målsætningen har været at skabe en bygning, der matcher den eksklusive beliggenhed og signalerer styrke og dynamik. Og det er bl.a. gjort ved at bruge teglsten i en grådæmpet farve på en anderledes måde. Således kører kontorejendommens facade frem i rytmiske spring på 0,5 m. Herved skabes en dybde i facaden, der giver indtryk af tyngde og soliditet. Endelig skaber fremspringene spændende, dynamiske skygger på facaden, der varierer med solens vandring.

Alt byggeri på Amerika Plads har været forpligtet over for en lokalplan. En fælles platform, hvor der har været individuelle krav til de forskellige byggefelter.

- Vi har både skullet indpasse os, men naturligvis også lave et byggeri, der matcher naboen og alligevel adskiller sig. Og jeg synes, vi har landet det godt ved netop at bruge tegl. Det er et gammelkendt materiale, som vi formår at bringe med os ind i fremtiden på en udfordrende måde, siger arkitekt Bo Frost fra Arkitektfirmaet C.F. Møller A/S.

Facadeudfordring

Og netop udfordring har der været masser af i forhold til facaden, der er udført i beton og dernæst skalmuret med ophængt tegl. På både bolig- og erhvervsdelen springer facadeflugten, hvilket gør såvel beton-, element- og murerarbejdet til en større udfordring.

- Det giver en hel masse kompleksitet rent teknisk og stiller store krav til udførslen. F.eks. er der ingen steder, hvor man kan komme af med vægten fra teglstenene, og derfor er der benyttet rigtig meget stål i facaden, forklarer Bo Frost.

De mange ton stål er leveret af CSK Stålindustri, der også har leveret hovedtrappen og to bitrapper indvendig, der endvidere benyttes som brandtrapper. Trapperne er i malet stål – grafitalgrå. Derudover har virksomheden leveret stål til elevatortårnene – en i erhvervsdelen og to i boligdelen.

Det er Murer & Entreprenørfirmaet Niels Poulsen ApS, der har stået for murerentreprisen.
- Det har været helt specielt. Alt murværk er hængt op i stålkonstruktioner, fortæller Niels Poulsen.

Firmaet har endvidere lagt klinker indvendig i erhvervsdelen i foyeren og kantine samt på badeværelsesgulvene i Azul Cascais.

Et kig til skyerne

Byggeriet består, foruden en p-kælder, af en 4-længet bygning i 7 etager over terræn. I midten er der en gårdhave. Mod syd udføres 37 lejligheder fra stueetagen til 6. sal – mod nord, øst og vest udføres erhvervsafsnit i 7 etager, hvoraf den 7. etage er en mindre penthouse-etage. Adgang til erhvervslejemål sker via foyer mod nord.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 5

Skole

A.P. Møller Skolen

Lineært læringsbyggeri

Domicil

Ambercon

Elementer ude og inde

Bolig og kontor

Amerika Plads

Facade på springtur

Butik

Bauhaus Hjørring

Bauhaus på langs

Produktionsanlæg

Danish Crown

Et logistisk kæmpepuslespil

Skole

Den Kreative Skole

Kreative rum under gavlhuse i Silkeborg

Uddannelsescenter

DKDM, Radiohuset

Nye toner i Radiohuset

Domicil

Esbjerg Godstransport

Godstransport i åbent land

Sport

Grenå Svømmehal

Svømmehallen i plantagen

Butikscenter

Greve Mega

Butikscenter i trafikalt knudepunkt

Domicil

Junget

Mennesker og maskiner

Distributionscenter

Jysk Centrallager

Logistik på højt niveau

Domicil

Metz

Skulpturelt domicil i Vedbæk

Sport

Morsø Sparekasse Arena

Mors mobiliserer

Bolig

Ny Hansborg

Individuelt etagebyggeri i maritimt miljø

Bilhus

P. Christensen bilhus

Cirkulært bilhus

Uddannelsescenter

Professionshøjskolen Metropol

Miljørigtig undervisningsfabrik

Butikscenter

Prøvestenscentret

Skarpe linjer til specialbutikker

Bolig og butik

Tårnby Have

Hvid modernisme i Tårnby

Kontorhus

Tectura

Industriel enkelhed i Brøndby

Butikscenter

Trekroner Center

En selvstændig by i byen