Tectura

:
januar 2009
To åbne arbejdsområder i stueetagens dobbelthøje rum adskilles delvist af glasafskærmede møderum. Over mødebordet ses en Constanza-pendel fra Luceplan.
Nybygget indgangsparti og en sort filtsbehandling af de murede partier, er blandt de få og enkle tiltag, som har opdateret Tectura-bygningens ydre. Brede bånd af solafskærmning med aluminiumsprofiler giver en dynamisk effekt på en af bygningens fløje.
Husets rummelige auditorium er møbleret med Four Cast i sort og med medestel – her monteret med hvide skriveplader.
Receptionsområdet er møbleret med amøbeformede Plasma bænke fra Globe Zero 4, betrukket i hver sin farve læder. Det minimale rum drager her fuld nytte af møblernes rumdannende virkning.
Den knaldrøde gennemgang i den cirkulære konstruktion, som indeholder møde- og loungerum i stueniveau, er et af de få eksempler på brugen af stærke farver i indretningen.
Receptionsområdet er møbleret med amøbeformede Plasma bænke fra Globe Zero 4, betrukket i hver sin farve læder. Det minimale rum drager her fuld nytte af møblernes rumdannende virkning.
previous next

Industriel enkelhed i Brøndby

På kun fire måneder har FrederiksenArchitects i samarbejde med Friheden Gruppen A/S skabt helt nye og præcise rammer for softwarefirmaet Tectura i en gammel industribygning

Byggefakta

Tectura
Søndre Ringvej 55
2605 Brøndby
Danmark

Bygherre:
Friheden Gruppen A/S
Bygherrerådgiver:
Frederiksen Architects
Arkitekt:
Frederiksen Architects
Totalentreprenør:
Friheden Gruppen A/S
Areal:
3104 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst

Det er bestemt ikke synligt, at softwarefirmaet Tecturas nye hovedkvarter i Brøndby indtil for kort tid siden var en nedslidt, gammel fabriksbygning, der på rekordtid er blevet forvandlet til et tidssvarende domicil for den danske afdeling af det internationale softwarefirma. Forvandlingen er et vellykket eksempel på, hvor hurtigt et projekt kan føres igennem, når samarbejdet mellem alle byggeriets parter og leverandører fungerer glat.

Fra at der blev lavet en aftale om den valgte bygning og projektet gik i gang i februar 2008 og til at lejeren kunne flytte ind i de færdigmøblerede lokaler i midten af juli, gik der altså kun fire måneder. FrederiksenArchitects, der er ejet af Eva og Bo Frederiksen, har været arkitekt på sagen. FrederiksenArchitects er et ret nystartet firma, som er blevet dannet efter en opsplitning af Frederiksen + Knudsen Arkitekter.

Tidligt ind i processen

Tectura, som er verdens største Microsoft Business Solutions Partner, leverer forretningsløsninger baseret på Microsofts teknologier – løsninger, som på basis af eksisterende software tilpasses til den enkelte kundes behov. Firmaets københavnske afdeling har hidtil haft til huse i et kontorhotel, og den løsning passede i og for sig virksomheden udmærket forklarer Bo Frederiksen. Et kontorhotel er en fleksibel løsning, og da hotellet stiller alle møbler og faciliteter til rådighed, behøver lejeren ikke at bekymre sig om driften af kontorer og bygninger.

- Med over 100 medarbejdere betalte de dog temmelig meget, og de har efter flytningen nok omkring fået halveret deres omkostninger til kontorer. Vi kom i kontakt med dem helt fra starten af processen, hvor de fortalte, at de var interesserede i nye kontorer til 120-130 medarbejdere. Det er jo ideelt at komme ind så tidligt, så vi startede med at lave en workshop for dem for at afdække deres behov, og som hjælp til at udvikle et rumprogram. Derefter var vi rundt sammen og kigge på forskellige lejemål, som passede nogenlunde til kravene. Vi overvejede også om de skulle have noget helt nybygget, men det viste sig ikke at være realistisk i forhold til tidshorisonten, fortæller Bo Frederiksen.

Bygningen i Brøndby viste sig med sine to etager at passe fantastisk godt, både med hensyn til areal og struktur i forhold til, hvordan det gerne skulle organiseres – fire etager ville gøre det hele for spredt, mens det ville flyde for meget ud på én etage.

Bygningen er opført i 1960-61 og derefter tilbygget af et par omgange i 1964 og 1980. Tidligere husede den en SKF kuglelejefabrik med tilhørende administration og senest et smedefirma, og den fremstod temmelig nedslidt og forladt ved overtagelsen.

Udlejer og entreprenør under én hat

En meget væsentlig årsag til den vellykkede byggeproces er ifølge Bo Frederiksen det gode samarbejde med bygherre/udlejer, som også har været entreprenør på opgaven, og som har udvist stor fleksibilitet undervejs.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 5

Skole

A.P. Møller Skolen

Lineært læringsbyggeri

Domicil

Ambercon

Elementer ude og inde

Bolig og kontor

Amerika Plads

Facade på springtur

Butik

Bauhaus Hjørring

Bauhaus på langs

Produktionsanlæg

Danish Crown

Et logistisk kæmpepuslespil

Skole

Den Kreative Skole

Kreative rum under gavlhuse i Silkeborg

Uddannelsescenter

DKDM, Radiohuset

Nye toner i Radiohuset

Domicil

Esbjerg Godstransport

Godstransport i åbent land

Sport

Grenå Svømmehal

Svømmehallen i plantagen

Butikscenter

Greve Mega

Butikscenter i trafikalt knudepunkt

Domicil

Junget

Mennesker og maskiner

Distributionscenter

Jysk Centrallager

Logistik på højt niveau

Domicil

Metz

Skulpturelt domicil i Vedbæk

Sport

Morsø Sparekasse Arena

Mors mobiliserer

Bolig

Ny Hansborg

Individuelt etagebyggeri i maritimt miljø

Bilhus

P. Christensen bilhus

Cirkulært bilhus

Uddannelsescenter

Professionshøjskolen Metropol

Miljørigtig undervisningsfabrik

Butikscenter

Prøvestenscentret

Skarpe linjer til specialbutikker

Bolig og butik

Tårnby Have

Hvid modernisme i Tårnby

Kontorhus

Tectura

Industriel enkelhed i Brøndby

Butikscenter

Trekroner Center

En selvstændig by i byen