Esbjerg Godstransport

:
januar 2009
Den fremtrukne administrationsbygning er holdt i en enkel og stilren streg. De store glasfacader sikrer både lys og udsigt i de nordvendte kontorlokaler.
Slusehusene fra Tektra er placeret i en streng linje, som giver dynamik og grafik til de aflange lagerhaller. Placeringen udstråler funktionalitet og understreger virksomhedens kerneprodukt.
Et kig ind i de store lagerhaller, der er trafikeret døgnet rundt. Gulvet er belagt med Confalt fra LMK Vej A/S.
Indgangspartiet er domineret af trappen i stål og træ, som nærmest har en skulpturel effekt i det enkle rum. Den gennemgående antracit får et iøjnefaldende modspil af de klare, røde farver.
Bogholderiet er placeret på første sal og fra de åbne kontorer er der udsigt til grønne områder gennem de store glasfacader.
previous next

Godstransport i åbent land

Esbjerg Godstransport er flyttet ind i et topmoderne logistikcenter – tæt på motorvej og industriområde

Byggefakta

Esbjerg Godstransport
Alssundvej 2
6705 Esbjerg Ø
Danmark

Bygherre:
Esbjerg Godstransport
Bygherrerådgiver:
Rambøll Danmark A/S
Arkitekt:
Knippel Arkitekt MAA
Ingeniør:
Rambøll Danmark A/S
Areal:
9000 kvm.
Byggesum: 
80 mio. kr.

Lokalerne på Lillebæltsvej var blevet for trange, og til- og frakørselsforholdene i området var ikke længere optimale for den tunge trafik, der dagligt har sin gang hos Esbjerg Godstransport. Derfor besluttede direktør Erik Petersen at opføre et nyt domicil tæt på Esbjergs nordlige industriområde, hvor det var muligt at reducere miljøbelastningen fra det hårdt trængte område.

Virksomheden er i dag placeret tæt på motorvejsfrakørslen, og adgangsforholdene for de store lastbiler er lettet betydeligt.

Passer til landskab

Arkitekt Jørgen Knippel fra Knippel Arkitekt MAA fortæller, at det ca. 10.000 kvm store lager- og håndteringsområde og de enorme belægningsarealer, der naturligt er tilknyttet hertil, umiddelbart kunne virke skræmmende i landskabet. Men gennem et godt samarbejde med kommunens embedsmænd er det lykkedes at skabe en løsning, som blender godt ind i både landskabet og lokalplanen.

Den mørke, koksgrå bygning er udført i et enkelt og stilrent formsprog, som understreger virksomhedens dynamik og effektivitet. Den lange og primære hovedbygning udgøres af lager- og håndteringsarealerne. Denne del er opført i betonelementer med en koksgrå overflade, der farvemæssigt går igen i administrationsbygningens mørke facader. Hovedbygningens lange linjer brydes af en lang række af portsluser i bølget aluminium, der giver byggeriet et næsten grafisk udtryk og samtidig signalerer portenes synlighed virksomhedens kerneydelse, nemlig godstransporten. Slusehusene med læsseramper og porte er leveret af Tektra A/S.

Nordvendt administration

Den fremtrukne administrationsbygning fremstår som en stor glasfacade kun brudt af de mørke linjer i aluminiumsrammerne. Glasalu er leverandør af Hansen Fasad Vinduer og døre i Hansen Fenster i farven RAL-7016 Antrazit. Røgopluk er udført i CE-godkendte opluk med automatik fra KK Consult. Der er anvendt ISO Opasol neutral 73/39 glas fra Interpane med krypton og termex Schwartz (varmkant spacer). Glasset har en U-værdi på 1,0. Derudover er der anvendt Emalitglas IpaColor RAL-7016.

Administrationen er beliggende direkte mod nord, og det har flere fordele. For det første afbøder placeringen generne ved skærmarbejdet foran de store glaspartier, dels har man udnyttet den unikke placering ud mod de åbne marker og en stor landskabshøj, der blev opført af overskudsjord fra motorvejen. I besættelsestiden blev området brugt som flyveplads, og ud over et rigt fugleliv, er der stadig en del lufttrafik, som skaber en spændende udsigt.

Dobbelthøjt rum

Ankomstområdet er centralt placeret i administrationen i et dobbelthøjt rum med skylight i taget. Også her er den koksgrå farve dominerende, men brydes dristigt af højrøde detaljer. I gulvet har man nedstøbt små LED-armaturer, der angiver retninger og giver en flot effektvirkning, når der er mørkt.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 5

Skole

A.P. Møller Skolen

Lineært læringsbyggeri

Domicil

Ambercon

Elementer ude og inde

Bolig og kontor

Amerika Plads

Facade på springtur

Butik

Bauhaus Hjørring

Bauhaus på langs

Produktionsanlæg

Danish Crown

Et logistisk kæmpepuslespil

Skole

Den Kreative Skole

Kreative rum under gavlhuse i Silkeborg

Uddannelsescenter

DKDM, Radiohuset

Nye toner i Radiohuset

Domicil

Esbjerg Godstransport

Godstransport i åbent land

Sport

Grenå Svømmehal

Svømmehallen i plantagen

Butikscenter

Greve Mega

Butikscenter i trafikalt knudepunkt

Domicil

Junget

Mennesker og maskiner

Distributionscenter

Jysk Centrallager

Logistik på højt niveau

Domicil

Metz

Skulpturelt domicil i Vedbæk

Sport

Morsø Sparekasse Arena

Mors mobiliserer

Bolig

Ny Hansborg

Individuelt etagebyggeri i maritimt miljø

Bilhus

P. Christensen bilhus

Cirkulært bilhus

Uddannelsescenter

Professionshøjskolen Metropol

Miljørigtig undervisningsfabrik

Butikscenter

Prøvestenscentret

Skarpe linjer til specialbutikker

Bolig og butik

Tårnby Have

Hvid modernisme i Tårnby

Kontorhus

Tectura

Industriel enkelhed i Brøndby

Butikscenter

Trekroner Center

En selvstændig by i byen