Prøvestenscentret

:
januar 2009
Det nye centerafsnit i Prøvestenscenteret er fordelt på tre bygninger med 13 specialbutikker.
jem og fix samt Harald Nyborg har fået tilført deres traditionelle indgangspartier i byggeriet, der ellers holder sig til en lige, flad linje hele vejen igennem.
Hos Jysk er der sædvanen tro lagt tæppefliser på gulvet fra Ege Contract a/s. Taget er trapezplader, der også fungerer som loft i samtlige butikker - leveret af Muncholm A/S.
Glasalu A/S har leveret automatiske skydedørspartier til alle butikker.
previous next

Skarpe linjer til specialbutikker

Prøvestenscentret i Snekkersten ved Helsingør er blevet udvidet med i alt 13 specialbutikker. Det er en betragtelig udvidelse af det nuværende centerareal

Byggefakta

Prøvestenscentret
Birkedalsvej 7
3000 Helsingør
Danmark

Bygherre:
KPC Byg A/S
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Totalentreprenør:
KPC Byg A/S
Ingeniør:
Oluf Jørgensen A/S
Areal:
11000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst

Det er god motion at tage en tur i Prøvestenscentret i Snekkersten ved Helsingør. Efter en udvidelse, på 11.000 kvm til centrets ”gamle” butiksdel på 14.500 kvm kan det tage sin tid at komme rundt. Hvilket byggeledere også måtte sande under opførelsen af de nye 11.000 kvm. Konsekvensen af de mange kvadratmeter blev, at byggelederne tog cykler med på arbejde, så de hurtigere kunne komme fra det ene hjørne til de andre.

Men de fleste kunder kommer nu i bil, da det som regel står på storkøb, hvis man tager til Prøvestenscentret. De nye butikker er specialbutikker og tæller bl.a. Skousen, HTH, Maxi Zoo, Harald Nyborg, jem & fix, JYSK, Biva og Ønskebørn.

Grå støttemure og fliser

De mange kvadratmeter er fordelt på 11.000 kvm butikslokaler. Udvendig er der brugt en del flisemateriale til fortove, trappetrin m.m. Det er IBF Nørresundby A/S, der har leveret 750 kvm IBF Danblokke, som er brugt til at bygge støttemure op med ved jordvoldene ud mod vejen, IBF Klostersten i grå og IBF Sf-sten i grå samt IBF Fliser 40x60 cm og IBF Fliser 50x50 cm som belægning. Ud over det er der brugt IBF Albertslund-kantsten og IBF Rabatkantsten samt IBF Trappetrin i grå. Der er også brugt IBF Taktil-fliser med forhøjede knopper. Det er fliser, der bruges til at lede blinde i den rigtige retning.

Fordelt på tre bygninger

De nye butikker omkranser det gamle center, hvor facaderne efterhånden har fået en ”udstødningssort” farve i forhold til de nye lyse betonfacader i den nye del. Det er tydeligt at se forskellen mellem gammelt og nyt. Alligevel er der taget hensyn til det gamle, så det nye matcher og ikke ”stikker af” i arkitekturen.

Det nye center er delt i tre bygninger, hvoraf de to ligger langs hinanden, mens man skal krydse det gamle center for at komme til den tredje bygning, der ligger i en vinkel.

Boksbutikker

Centret er bygget op via boksbutikker i lyse betonelementer. Nederste del er præget af store vinduespartier og automatiske skydedørspartier i slimlinesystem fra Besam ind til butikkerne i profilfarve naturannodisering (sølv) samt partier, hvor der er monteret blanke sinus aluminiumsplader oven på betonen. Glassene er lavenergiglas fra Pilkington Insulight protec.

Det er Glasalu A/S, der har leveret facader, vinduer og indgangspartier. På bagsiden af facaderne er der vareindlevering til alle butikkerne.

Facadeudspring

Facaderne følger de lige linjer med butikkernes logo og varetegn udvendig. F.eks. har Punkt1 og Expert logoflag på toppen af taget. Kun to steder bryder facaden, og det gælder for jem & fix samt Harald Nyborg, der har et decideret indgangsparti. I alle andre butikker er adgangen direkte. Indgangspartierne skyldes butikkernes traditionelle facadelook, der er kendetegnet for både jem og fix og Harald Nyborg.

Hos jem & fix er det desuden den røde farve, der præger indgangspartiet, mens Harald Nyborg holder sig til gult – begge er kendetegnende for disse specialbutikker. Således går den gule farve igen i butiksindretningen hos Harald Nyborg. Døren til kundetoilettet er Harald Nyborg-gul – det samme gælder forhænget til det lille prøverum i beklædningsafdelingen.

Hos Harald Nyborg er der endvidere brugt Troldtekt akustiklofter i 2,5 x60 x 240 cm grå, grov struktur med fas (K11) monteret med Troldtekt skruer, leveret af L. Hammerich A/S.
Ellers er lofterne identiske i butikkerne – alle med ovenlys og med tagmaterialet som indvendig loft.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 5

Skole

A.P. Møller Skolen

Lineært læringsbyggeri

Domicil

Ambercon

Elementer ude og inde

Bolig og kontor

Amerika Plads

Facade på springtur

Butik

Bauhaus Hjørring

Bauhaus på langs

Produktionsanlæg

Danish Crown

Et logistisk kæmpepuslespil

Skole

Den Kreative Skole

Kreative rum under gavlhuse i Silkeborg

Uddannelsescenter

DKDM, Radiohuset

Nye toner i Radiohuset

Domicil

Esbjerg Godstransport

Godstransport i åbent land

Sport

Grenå Svømmehal

Svømmehallen i plantagen

Butikscenter

Greve Mega

Butikscenter i trafikalt knudepunkt

Domicil

Junget

Mennesker og maskiner

Distributionscenter

Jysk Centrallager

Logistik på højt niveau

Domicil

Metz

Skulpturelt domicil i Vedbæk

Sport

Morsø Sparekasse Arena

Mors mobiliserer

Bolig

Ny Hansborg

Individuelt etagebyggeri i maritimt miljø

Bilhus

P. Christensen bilhus

Cirkulært bilhus

Uddannelsescenter

Professionshøjskolen Metropol

Miljørigtig undervisningsfabrik

Butikscenter

Prøvestenscentret

Skarpe linjer til specialbutikker

Bolig og butik

Tårnby Have

Hvid modernisme i Tårnby

Kontorhus

Tectura

Industriel enkelhed i Brøndby

Butikscenter

Trekroner Center

En selvstændig by i byen