Morsø Sparekasse Arena

:
januar 2009
Hallen har 1.000 siddepladser og mindst lige så mange ståpladser til tilskuere. Her er det teleskoptribunen mod vest. Gulv, lystavler og sæder er fra Virklund Sport.
Hovedindgangen til Morsø Sparekasse Arena. Eternit møder tegl.
Hallen har 1.000 siddepladser og mindst lige så mange ståpladser til tilskuere. Her er det teleskoptribunen mod vest. Gulv, lystavler og sæder er fra Virklund Sport.
Arenaen oplyses af et rytterlys i hele hallens længde. Stålgitterspær er udført af Morsø Stålbyg A/S.
Glat, men rå betonvæg fra Leth Beton A/S med ophængt kunst af Ingrid Kæseler og robuste siddemøbler af Niels Hvass.
Stort mødelokale på førstesalen.
previous next

Mors mobiliserer

Rå beton, eternit og røde sten præger Nordvestdanmarks nyeste multihal

Byggefakta

Morsø Sparekasse Arena
H C Ørstedsvej 15
7900 Nykøbing M
Danmark

Bygherre:
Ejendomsselskabet MKF A/S
Arkitekt:
Arkitektgruppen Limfjorden A/S
Ingeniør:
A & I Rådg. Ingeniører A/S
Areal:
5000 kvm.
Byggesum: 
55 mio. kr.

Mors vil også være med, når det gælder multiarenaer til sport og kultur. Den store, naturskønne ø i Limfjorden har nu fået sin egen af slagsen, som vil kunne tage kampen op med nabobyerne Skive og Thisted om at trække publikum til.

I Morsø Sparekasse Arena kan op til 2.000 siddende og stående tilhængere af Mors Thy Håndbold nu overvære klubbens hjemmekampe i mændenes bedste håndboldrække. Ønsket om at få ordentlige tilskuerfaciliteter til tophåndbold har været en stor del af drivkraften bag initiativet, der har private investorer – først og fremmest et lokalt pengeinstitut – og kommunen som investorer. Men det har samtidigt været vigtigt at skabe et alsidigt sportsligt og kulturelt samlingspunkt til glæde og brug for de ca. 23.000 morsingboere.

- Oprindelsen til arenaen går 20 år tilbage. Institutionen Morsø Ungdomsgård har længe ønsket flere faciliteter til idræt, men planerne strandede gang på gang på økonomien. Da håndboldklubben HF Mors begyndte at avancere i rækkerne kom der flere realiteter bag, fortæller ingeniør Johannes Ingemann, A&I Rådgivende Ingeniører A/S i Nykøbing M, som på et tidligt tidspunkt fik overdraget opgaven med projekteringen.

Ønsker og formåen

Arkitektgruppen Limfjorden i Nykøbing blev koblet på i 2004, således at man kunne få skitseret et forslag, som de potentielle investorer kunne forholde sig til. Placeringen gav sig selv i form af et boldbaneareal i tilknytning til en ældre idrætshal, som nu indgår i det selskab, der står som bygherre. Der blevet klippet en tå og hugget en hæl inden finansiering og økonomi omsider faldt på plads inden for rammerne af en OPP-model – offentligt/privat partnerskab.

- Byggeprogrammet indeholdt foruden en hal med den ønskede tilskuerkapacitet et VIP-lokale, kontor- og mødefaciliteter og en foyer, der skulle have kapacitet til at kunne fungere som samlingspunkt ved arrangementer. Et motionscenter i den vestlige ende blev siden koblet på, hvorimod en forstørret østfløj med fysioterapi blev skåret væk, fortæller sagsarkitekt Ole Davidsen, Arkitektgruppen Limfjorden.

Rødt og gråt

Den 2.000 kvm store multihal er trukket fri af den gamle hal med en overdækket glasgang som forbindelse over til det fælles cafeteria, der er blevet udvidet som led i projektet. Den nye hovedindgang til det samlede kompleks er placeret under en kantet portal beklædt med grå eternit i kontrast til hallens røde skalmure. Tilkørselsvej og parkering er også nyskabelser finansieret af Morsø Kommune.

Vinduer og facadeelementer i træ/alu er fra Pro Tec Vinduer A/S i Holstebro. Hundborg Tømrer- og Snedkerforretning har monteret sammenbyggede facadeløsninger uden dobbelte karme og med en projekttilpasset karmdybde.

Den rummelige foyer er trukket frem som en selvstændig bygningskrop. Den er belagt med italienske gulvklinker og har Troldtekt loft. Bagvæggen ind mod hallen er rå, spartlede betonelementer – noget, der sammen med det afdæmpede farvevalg er gennemgående for byggeriet. Al elementleverance og -montage skyldes Leth Beton A/S i Bedsted.

Nedsænket hal

Farver er der derimod i rigt mål i vægkunsten, som er malet af billedkunstneren Ingrid Kæseler. Inventar er af møbeldesigneren Niels Hvass – begge navne bosat i København, men med rødder på Mors. Foyeren er møbleret med siddeklodser i massivt træ og et tingsted bestående af store sten i rundkreds.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2008 nr. 5

Skole

A.P. Møller Skolen

Lineært læringsbyggeri

Domicil

Ambercon

Elementer ude og inde

Bolig og kontor

Amerika Plads

Facade på springtur

Butik

Bauhaus Hjørring

Bauhaus på langs

Produktionsanlæg

Danish Crown

Et logistisk kæmpepuslespil

Skole

Den Kreative Skole

Kreative rum under gavlhuse i Silkeborg

Uddannelsescenter

DKDM, Radiohuset

Nye toner i Radiohuset

Domicil

Esbjerg Godstransport

Godstransport i åbent land

Sport

Grenå Svømmehal

Svømmehallen i plantagen

Butikscenter

Greve Mega

Butikscenter i trafikalt knudepunkt

Domicil

Junget

Mennesker og maskiner

Distributionscenter

Jysk Centrallager

Logistik på højt niveau

Domicil

Metz

Skulpturelt domicil i Vedbæk

Sport

Morsø Sparekasse Arena

Mors mobiliserer

Bolig

Ny Hansborg

Individuelt etagebyggeri i maritimt miljø

Bilhus

P. Christensen bilhus

Cirkulært bilhus

Uddannelsescenter

Professionshøjskolen Metropol

Miljørigtig undervisningsfabrik

Butikscenter

Prøvestenscentret

Skarpe linjer til specialbutikker

Bolig og butik

Tårnby Have

Hvid modernisme i Tårnby

Kontorhus

Tectura

Industriel enkelhed i Brøndby

Butikscenter

Trekroner Center

En selvstændig by i byen