Nygården

:
juni 2021
Nygården - tagterrasser

Søgaard Stålbyg har bl.a. leveret glasværn til tagterrasserne på de forskudte etager.

Nygården - badeværelse

Et kig ind i studieboligernes velindrettede badeværelser. De præfabrikerede badekabiner er leveret af Badelement til omgående montering efter princippet ”just-in-time”.

Nygården - facade

Byggeriet på hjørnet af Lyngby Hovedgade og Gyldendalsvej rummer 160 moderne studieboliger med gode indkøbsmuligheder i stueetagen.

previous next

Fordums industriområde blev til fremtidens studieboliger

Med en central placering på Lyngby Hovedgade og med gode indkøbsmuligheder i stueplan, er Nygården som skabt til at danne den perfekte ramme for byens studerende

Byggefakta

Nygården
Lyngby Hovedgade 63
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

Bygherre:
KPC København A/S, Pension Danmark A/S
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Totalentreprenør:
KPC København A/S
Ingeniør:
Oluf Jørgensen Rådg. Ing. A/S
Andre aktører:
KAB Bygge- og Boligadministration
Areal:
14800 kvm.
Byggesum: 
300 mio. kr.
Byggeperiode:
september 2018 - marts 2021

15. april i år blev dørene slået op til 160 moderne studieboliger, der strækker sig fra 1. til 5. etage. I stueplan er både Netto og Føtex for længst flyttet ind og har gjort turen med tunge indkøbsposer lidt nemmere både for beboerne i studieboligerne – og resten af byens indbyggere. For med den tilhørende parkeringskælder, hvor der er plads til 120 biler i alt, er det nemt at komme både til og fra det nye byggeri på hjørnet af Lyngby Hovedgade og Gyldendalsvej.

Projektet er på i alt 14.800 kvadratmeter byggeareal – heraf 4.096 kvadratmeter handelsareal samt en parkeringskælder på ligeledes 4.096 kvadratmeter. Det er udviklet af totalentreprenør KPC København i samarbejde med Arkitema og Pension Danmark. KAB er bygherre på projektet og bag udlejningen af de et- og toværelses studieboliger står Heimstaden.

Nyt liv til gammelt område

Navnet er Nygården. Og det er ikke tilfældigt. Gennem mange år har netop dette område nemlig huset bilforhandlere, autoværksteder og sågar et cementstøberi.  Dette lå på Nygårdsvej, som senere er omdøbt til Gyldendalsvej og blot få meter derfra lå en gammel gård. Nygaard, som de nye studieboliger er opkaldt efter. Som en hyldest til fortiden med rammer for fremtidens unge.

Det er dog lykkedes at skabe en bygning, der på forunderlig vis tilpasser sig de øvrige omgivelser med sit – trods alt – moderne udtryk. Bygningen rejser sig op i hele 5 etager, men nedtrappes elegant fra øverste til første etage ved to af fløjene. Det giver den store bygning en vis lethed og skaber ikke alene åbenhed, men sikrer også både lys og udsigt inde fra boligerne.

Med frit udsyn fra tagterrassen

Og udsigten ud over Lyngby kan med fordel nydes fra de forskudte etager, hvorpå der er etableret store, rummelige tagterrasser omgivet af glasværn. Det er Søgaard Stålbyg, der har leveret disse glasværn, der sikrer et frit udsyn over byen. De udfører desuden også alle former for smedearbejde i både sort og rustfrit stål, og har således også leveret de store trapper inden i bygningen, samt intet mindre end 15 cykelskure til de studerendes køretøjer. Alt sammen tegnet og fremstillet på virksomhedens eget værksted i Højslev ved Skive.

– Vi har været en fast del af projektet på Lyngby Hovedgade i godt halvandet år, og blev inddraget så snart det var projekteret færdigt. Selv om vi altid gerne må komme med vores bud, hvis vi mener der er noget der kan gøres bedre eller anderledes, så har der i forbindelse med netop dette byggeri været gjort et ganske glimrende forarbejde, så det hele var lige til at gå til. Det er forløbet helt efter bogen, fortæller Ole Søgaard Jensen, ejer af Søgaard Stålbyg.

Præfabrikerede badeløsninger

En anden stor spiller på den danske byggescene er Badelement A/S. Her har direktør Henning Jørgensen skabt en unik niche indenfor præfabrikerede baderumskabiner. Baderumskabiner der også indgår som en del af byggeriet på Lyngby Hovedgade 63. Alle moduler produceres på egen fabrik i Polen efter ”just-in-time” princippet, hvilket betyder, at de kan køres direkte til byggepladens til omgående montering. Her er altså absolut ingen spildtid eller behov for opmagasinering. 

Til studieboligerne på Lyngby Hovedgade har Badelement leveret 160 moduler i størrelsen omkring tre kvadratmeter. Alle udstyret med 300x300 mm klinker på gulv og på væg i bruseniche, Grohe armaturer og sanitet fra Duravit. Og naturligvis alt sammen leveret ”just-in-time”. Og lige til at flytte ind i for områdets studerende.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2021 nr. 2

Bolig

Bertram Knudsens Vej

Boliger i rødt tegl med egen sø

Bolig

Brahes Bakke

Af jord er vi kommet

Uddannelsescenter

Campus Horsens

Lys og dynamisk campus-arkitektur

Forsyningsanlæg

Egtved Varmeværk

Kompakt varmeværk med smukke betonfacader

Bolig og butik

Frekvensen

Dynamisk boligbyggeri til en sprælsk bydel

Domicil

Hempel Campus

Markant nybyggeri til virksomhed i vækst

Domicil

KAB-Huset

Et teglhus som trukket op af jorden

Bolig

Lilli Gyldenkildes Torv

Torvebyggeri på første sal

Ungdomsbolig

Nygården

Fordums industriområde blev til fremtidens studieboliger

Bolig

Ship

SHIP – porten til lystbådehavnen

Bolig

Søhesten

Karrélænge med røde skærmtegl

Bolig

Sølyst

Den urbane have

Bolig

Trekronergade 124

Om-matrikulering gav plads til det gode byliv

Bolig

Trongården

Alt-i-en landsbyen

Hospital

Udsigten – Ny Retspsykiatri Sct. Hans

Ny retspsykiatri med helende arkitektur

Hotel og konference

Wakeup Copenhagen III Borgergade

Hotel-udvidelse med suverænt restaurant-design