Wakeup Copenhagen III Borgergade

:
juni 2021
Wakeup Copenhagen III - facade

Tilbygningen til Wakeup Copenhagen ligger ud mod Adelgade og præsenterer sig med nuancerede facader i røde tegl, der refererer til det nærliggende boligbyggeri Dronningegården.

Wakeup Copenhagen III - restaurant

Den eksisterende restaurant er udvidet med indskudte dæk, der er hængt op i glastagets bærende gitterkonstruktion for at skabe plads til de ekstra gæster.

previous next

Hotel-udvidelse med suverænt restaurant-design

Lavprishotellet Wakeup Copenhagen Borgergade er udvidet med en ny tilbygning, der fint tilpasser sig området i den gamle del af København tæt på Kgs. Nytorv

Byggefakta

Wakeup Copenhagen III Borgergade
Borgergade 13
1300 København K
Danmark

Bygherre:
Arp-Hansen Hotel Group A/S
Arkitekt:
Kim Utzon Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Arpe & Kjeldsholm A/S
Ingeniør:
EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
Areal:
5326 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
marts 2019 - marts 2021

Med en ny fløj fordobles arealet for Arp Hansen Gruppens Wakeup Copenhagen hotel i Borgergade til nu samlet over 10.000 kvm. Fløjen indeholder blandt andet 250 nye værelser. Det bringer det samlede antal værelser på hotellet op på 770, hvilket gør hotellet til Danmarks tredjestørste næst efter Bella Sky med 812 værelser og konkurrenten Cabinn Copenhagen med 1202 værelser.

Wakeup hotellerne tæller indtil videre tre i København og et i Aarhus, men konceptet er det samme: Der er tale om store lavprishoteller med mange værelser og en central beliggenhed i de store byer. Hotellerne figurerer som to-stjernede, men det er bestemt ikke den fornemmelse man får, når man ankommer. Der er lagt stor vægt på god arkitektur og lækkert design, med blandt andet stor morgenmadsrestaurant og rummelig lobby.

For at få regnestykket til at gå op er værelserne imidlertid skåret ind til benet med hensyn til pladsen. Værelserne er små, men meget velindrettede og godt udstyret med TV, arbejdsbord, aircondition og gratis Wi-Fi.

Vinkelret tilbygning

Det oprindelige Wakup Copenhagen Borgergade er opført i 2015 af totalentreprenørfirmaet Arpe & Kjeldsholm A/S og tegnet af Kim Utzon Arkitekter A/S. Teamet har et fast samarbejde med Arp-Hansen Hotel Group A/S og står også bag den nye tilbygning. Hotellet markerer sig ud mod Borgergade med sin lidt fæstningsagtige facade i mørke tegl med pudsede partier i syv etager. Stueetagen har en tilbagetrukken facade med store vinduer med søjlegang ud mod gaden, som fremhæver og formidler overgangen fra gaderum til hotellobby.

Mod Adelgade står byggeriet i seks etager, hvor øverste plan er en tilbagetrukken penthouseetage, mens stueniveauet gentager hovedbygningens søjlegangsmotiv. Det er planen, at der skal etableres en café i stueplan mod gaden. Ind mod gården står facaden i lyse teglsten på en mørk base, der matcher hovedfacadens. Også her er der leget med murværket i form af fletværk i lyse sten i basen og lodret stillede forbandter mellem etagerne på den øvre, lyse facade.

Stålkonstruktion

Den nye fløj står, hvor der tidligere var et parkeringshus, hvilket har medført en lidt anderledes konstruktion end hovedbygningens, der er opført med råhus i betonelementer ligesom stort set alle andre moderne bolig- og erhvervsbygninger.

– Det er jo krævende at bygge i indre by, ikke mindst med hensyn til logistikken og de eventuelle støjgener, så vi har gennem hele forløbet lagt vægt på grundig planlægning og en tæt kommunikation med både hotellet, beboerne i Dronningegården og de omliggende kontorer, fortæller projektleder Patrick Beck fra Arpe & Kjeldsholm.

For at sikre en forsvarlig nedrivningsproces stod specialisten P. Olesen & Sønner A/S for den del af opgaven. P-huset blev revet ned til terrænniveau, mens de underjordiske niveauer er bevaret.

– Kælderen er forstærket for at kunne bære vægten af det nye hus, men for at reducere vægten har vi valgt at lave bygningen med bærende stålkonstruktioner og betondæk. Facaderne er lette. Ud mod Adelgade er der tale om traditionelle, skalmurede facader, mens der er brugt teglskaller ind mod gården, siger Patrick Beck.

Stål- og betonentreprisen er udført at CG Jensen A/S, mens EKJ Rådgivende ingeniører har varetaget ingeniørsiden, herunder beregningerne af de bærende konstruktioner.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2021 nr. 2

Bolig

Bertram Knudsens Vej

Boliger i rødt tegl med egen sø

Bolig

Brahes Bakke

Af jord er vi kommet

Uddannelsescenter

Campus Horsens

Lys og dynamisk campus-arkitektur

Forsyningsanlæg

Egtved Varmeværk

Kompakt varmeværk med smukke betonfacader

Bolig og butik

Frekvensen

Dynamisk boligbyggeri til en sprælsk bydel

Domicil

Hempel Campus

Markant nybyggeri til virksomhed i vækst

Domicil

KAB-Huset

Et teglhus som trukket op af jorden

Bolig

Lilli Gyldenkildes Torv

Torvebyggeri på første sal

Ungdomsbolig

Nygården

Fordums industriområde blev til fremtidens studieboliger

Bolig

Ship

SHIP – porten til lystbådehavnen

Bolig

Søhesten

Karrélænge med røde skærmtegl

Bolig

Sølyst

Den urbane have

Bolig

Trekronergade 124

Om-matrikulering gav plads til det gode byliv

Bolig

Trongården

Alt-i-en landsbyen

Hospital

Udsigten – Ny Retspsykiatri Sct. Hans

Ny retspsykiatri med helende arkitektur

Hotel og konference

Wakeup Copenhagen III Borgergade

Hotel-udvidelse med suverænt restaurant-design