Lilli Gyldenkildes Torv

:
juni 2021
Lilli Gyldenkildes Torv - altaner

De 168 altaner til Lilli Gyldenkildes Torv er udført i det patenterede koncept Upfront, som Kærsgaard A/S har udviklet.

Lilli Gyldenkildes Torv - badeværelse

Interiør fra badeværelse i familiebolig, leveret af Badelement.

Lilli Gyldenkildes Torv - køkken-alrum

Interiør fra køkken-alrum i familiebolig på Lilli Gyldenkildes Torv.

Lilli Gyldenkildes Torv - ungdomsboliger

Projektet omfatter en blok med 101 ungdomsboliger opført som 1. til 7. etage på eksisterende base med erhvervslejemål.

Lilli Gyldenkildes Torv - montage af facadeelementer

Her ses Om Montage A/S i færd med at montere sandwich- facadeelementer med teglsten.

Lilli Gyldenkildes Torv - facade

Fire af de fem blokke på Lilli Gyldenkildes Torv er opført ovenpå en eksisterende base med erhvervslejemål. Her er der anlagt terrasser med beplantning og cykelparkering. Cyklerne transporteres op til førstesalen med elevator.

previous next

Torvebyggeri på første sal

En helt ny bydel er i færd med at skyde op på Lilli Gyldenkildes Torv midt i Horsens, hvor Lejerbo har opført almene boliger ovenpå en base med erhvervslejemål

Byggefakta

Lilli Gyldenkildes Torv
Lilli Gyldenkildes Torv 3-22
8700 Horsens
Danmark

Bygherre:
Lejerbo, Casa A/S
Arkitekt:
Arkitema Architects K/S
Totalentreprenør:
Casa A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
25083 kvm.
Byggesum: 
325 mio. kr.
Byggeperiode:
juni 2018 - april 2021

Med Casa A/S som delegeret bygherre har Boligselskabet Lejerbo opført almene boliger på den gamle Kvickly-grund midt i Horsens. Området har nu fået det mere velklingende navn Lilli Gyldenkildes Torv.

Projektet omfatter 248 familie­­boliger og 101 ungdomsboliger. Boligerne er fordelt på fem bygninger, hvoraf de fire er opført som 1. til 7. etage på en eksisterende base med erhvervslejemål, som AP Ejendomme har opført.

Byggearbejdet er udført i totalentreprise af Casa, og Arkitema og Niras har varetaget rådgivningsydelserne på henholdsvis arkitekt- og ingeniørdelen.

Ungdomsboligerne på Lilli Gyldenkildes Torv er etværelses, mens familieboligerne er opført med både to, tre og fire værelser. På bygningernes tage er der etableret rekreative fællesarealer, hvor beboerne kan mødes.

Over de kommende år vil området blive udviklet til en helt ny bydel med butikker, restauranter, ejerboliger, parkeringshus, friplejehjem og grønne områder.

Fokus på logistikken

Det sønderjyske montagefirma, Om Montage A/S, har stået for montagen af betonelementer på tre af de i alt fem bygninger på Lilli Gyldenkildes Torv.

– Vi har monteret 4.200 betonelementer. Det er godt halvdelen af det samlede antal, der indgår i projektet, forklarer direktør Karl-Erik Sams fra Om Montage.

– Det var en stor ordre med mange elementer, mange lastbiler på byggepladsen og en relativ stram tidsplan. Så vi har gennem hele projektet haft stort fokus på logistikken. Vi har arbejdet med to bæltekraner, der har kørt samtidigt, og vi har haft separate armerings- og støbehold på opgaven, så vi hele tiden har kunnet holde kranerne i gang med at hejse elementer op. På et projekt som dette skal logistikken fungere, siger Karl-Erik Sams.

Han fortæller, at Om Montage har monteret grå betonelementer, sandwich facadeelementer med teglsten, forspændte huldæk, søjler, bjælker, trapper og altangange, ligesom virksomheden har stået for montagen af badekabiner i de tre bygninger.

To kilometer værn

Altan- og facadeentrepriserne på byggeriet er blevet varetaget af Kærsgaard A/S, der er eksperter i stål- og aluminiumskonstruktioner.

– Vi har leveret 168 altaner, 1.000 kvm facadebeklædning, 12 cykelskure og knap to kilometer værn til svalegange og tagterrasser, fortæller virksomhedens indehaver, Bent Kærsgaard.

– Vi har udviklet et patenteret koncept, som hedder Upfront, der bygger på gode og stabile principper. Vi laver rigtig mange altaner, og vi kan justere dem fra sag til sag. Det er et meget innovativt og fleksibelt system, der blandt andet kan tilpasses bygningernes design og som sikrer hurtig levering og montage, forklarer Bent Kærsgaard.

Hans virksomhed har også stået for strækmetal til facadebeklædning på en af de fem bygninger, ligesom leverancen omfatter kompositbjælker til råhusene. Til den underliggende base med erhvervslejemål, som AP Ejendomme har opført, har Kærsgaard leveret stålkonstruktioner til butikkernes varegårde og en komplet lukning af gårdene med alu og portinddækning.

Badekabiner

Badelement A/S har leveret badekabiner til byggeriet. Der er tale om forskellige typer kabiner, der varierer i størrelser fra 3,5 til 5,0 kvm. og alle med termostatisk reguleret gulvvarme.

De grå gulvfliser og de hvide vægfliser i brusenichen er 200x200 mm., og glasskærmen ved nichen er fremstillet i klarglas. Vaskeskabet med låge og greb er fra HTH, og bordpladen er udført i kunstmarmor med en integreret, rektangulær vask.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2021 nr. 2

Bolig

Bertram Knudsens Vej

Boliger i rødt tegl med egen sø

Bolig

Brahes Bakke

Af jord er vi kommet

Uddannelsescenter

Campus Horsens

Lys og dynamisk campus-arkitektur

Forsyningsanlæg

Egtved Varmeværk

Kompakt varmeværk med smukke betonfacader

Bolig og butik

Frekvensen

Dynamisk boligbyggeri til en sprælsk bydel

Domicil

Hempel Campus

Markant nybyggeri til virksomhed i vækst

Domicil

KAB-Huset

Et teglhus som trukket op af jorden

Bolig

Lilli Gyldenkildes Torv

Torvebyggeri på første sal

Ungdomsbolig

Nygården

Fordums industriområde blev til fremtidens studieboliger

Bolig

Ship

SHIP – porten til lystbådehavnen

Bolig

Søhesten

Karrélænge med røde skærmtegl

Bolig

Sølyst

Den urbane have

Bolig

Trekronergade 124

Om-matrikulering gav plads til det gode byliv

Bolig

Trongården

Alt-i-en landsbyen

Hospital

Udsigten – Ny Retspsykiatri Sct. Hans

Ny retspsykiatri med helende arkitektur

Hotel og konference

Wakeup Copenhagen III Borgergade

Hotel-udvidelse med suverænt restaurant-design