Nørrebro Park Skole

:
maj 2012

Malene Bach, billedkunstner, har designet mønstret på silketrykket. Skandi·Bo Indoor har monteret i profilsystemer, der også yder lyddæmpning og brandbeskyttelse.

Bo·Glas har leveret glas til såvel facader som skillevægge i indretningen. I facaderne anvendes blandt andet Bo·Sol med Vanceva-folier i profilsystemer fra Aaholm & Christensen A/S.

Møbleringen i blandt andet faglokaler og klasserum er leveret af Scan Office. Glasfoldevæggen er fra Skandi·Bo udviklet i samarbejde med arkitekterne fra tegnestuen Nova5.

previous next

Unikt samspil mellem fortid og fremtid

Nørrebro Park Skole viser folkeskolens historie og bygningskultur gennem 124 år. Skolen anno 2012 er interaktiv, inspirerende, underholdende – og grøn

Byggefakta

Nørrebro Park Skole
Hans Egedes Gade 3
2200 København
Danmark

Bygherre:
Københavns Ejendomme
Bygherrerådgiver:
Nova5 Arkitekter A/S
Arkitekt:
Triarc A/S Arkitekter
Totalentreprenør:
Enemærke & Petersen A/S
Ingeniør:
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Areal:
2400 kvm.
Byggesum: 
142 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2010 - januar 2012

Det flade afstraffelsesinstrument, der mente at fremme indlæringen ved at svirpe ungerne på en sviende håndflade, er for længst sendt på museum. De mure, bag hvilke den sorte skole mønstrede sine risede rygge, da 20. århundrede var ungt, står der imidlertid endnu. Derfor fortæller den nye sammenlægningsskole Nørrebro Park på Jagtvej/Hans Egedes Gade folkeskolens historie – og bygningskultur – gennem 124 år: Fra 1888 med arkitekten Ludvig Fengers første skolebygning i røde tegl over 1975 og udvidelsen frem til vore dages Nørrebro Park Skole med dens tre spor og plads til 800 elever. Den er resultatet af fusionen mellem Jagtvejens og Havremarkens skoler.

Trivsel og omsorg er indskrevet i skolens grundlov sammen med den faglighed, som skolen sigter efter at formidle til sine daglige brugere.

De eksisterende skolebygninger er renoveret, så hele skolen nu fremstår i et homogent design fuldt moderniseret. Med om- og tilbygningen er der arbejdet med at opnå en enkel og klar disponering. Alle klasser er samlet i årgange med mulighed for undervisning både i klasserne enkeltvis og på tværs af årgang og klassetrin. Overordnet er skolens årgange og funktioner disponeret, så indskoling samt faglokalerne til håndarbejde og billedkunst befinder sig i bygning 1. Der er lagt vægt på de yngste elevers behov for rum til både leg og læring. Derfor råder klasser i indskolingen over både et traditionelt klasselokale og et større fællesområde.

I den næste bygning findes 4.-7. klasse, pædagogisk center, specialcenter, sundhedspersonale, ledelse og administration samt lærerværelser, tandklinik, fritidshjem og multiværksted.

Med det pædagogiske center som omdrejningspunkt bliver bygning 2 skolens mest centrale bygning, hvor der er lagt vægt på det åbne rum og muligheden for fordybelse.

Den sidste bygning huser de ældste klasser samt hjemkundskab, skolebod/lounge-område, to gymnastiksale, rytmiksal, to musiklokaler og det naturvidenskabelige faglokaleområde med inde- og uderum (tagterrasse).

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 2

Hospital

Aarhus Universitetshospital

Sygehusbyggeri i øjenhøjde

Forskningscenter

Agro Food Park

Videnspark smukt plantet i mulden

Bolig

Amalieparken

Populære punkthuse

Butikscenter

Center Nord Silkeborg

Bynære butikker med bagfacader

Domicil

HK Østjylland

Moderne HK-domicil med vrid

Uddannelsescenter

Ingeniørhøjskolen Aarhus

Lineær arkitektur i farver

Skole

Nørrebro Park Skole

Unikt samspil mellem fortid og fremtid

Zoologisk have

Odense Zoo

Blandt savannens dyr

Sundhedscenter

Opnørgården

Sundhedshus med rødder i 1800-tallet

Plejecenter og genoptræning

Plejehjemmet Lindegården

En plads i ældre­institutionernes superliga

Plejecenter og genoptræning

Psykiatrisk Center Ballerup

Psykiatri med et menneskeligt ansigt

Bolig

Randkløvehuse

Tryghed ved gadekæret

Domicil

Science Center Skejby

Fra trykkeri til medico-hus

Butikscenter

Silvan Odense

Byggemarked med højt til loftet

Bolig

Skovbrynet

Asymmetrisk idyl i skovbrynet

Sport

Valby Vandkulturhus

Legeplads for vandhunde

Bolig

Venøgade

Venøgades boligboom