Agro Food Park

:
juni 2012

Indgangen er placeret i en let glasbygning mellem teglkroppene. Her kan man nærmest se igennem bygningen og ud i det åbne landskab.

Indretningen er inspireret af naturens farver og former. De grønne sofaer (Coleman), borde (Hide Tech) og skamler her i atriet er leveret og fremstillet af EFG Bondo A/S.

Torvets anden etage er også indrettet til fælles brug og trappens højkantsparket videreføres til alle gulve ovenpå. Woodfloor A/S har leveret trægulvet i ask.

previous next

Videnspark smukt plantet i mulden

Agro Food Park står som et landmark i det åbne landskab ved Skejby, og markerer sig også som et østjysk kraftcenter for landbrugs- og fødevareinnovation

Byggefakta

Agro Food Park
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N
Danmark

Bygherre:
Videncentret for Landbrug
Bygherrerådgiver:
Rambøll Danmark A/S
Arkitekt:
Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S
Totalentreprenør:
MT Højgaard A/S
Ingeniør:
Bascon A/S
Andre aktører:
EFG Bondo A/S, Deko Loft + Væg P/S, Woodfloor AS
Areal:
5500 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
januar 2011 - december 2011

I den nye flotte bygning i Agro Food Park ved Skejby i Aarhus er en række virksomheder og organisationer flyttet ind med kontorer og laboratorier med det formål at dele viden og opnå et innovativt fællesskab med fælles faciliteter og administration.

Formålet er at fremme vidensudveksling mellem universiteter, virksomheder, organisationer og myndigheder og dermed fremme den internationale konkurrence på området. Det forventes, at Agro Food Park med yderligere udvidelser vil huse 3.000 arbejdspladser inden år 2020. De nye bygninger er en videreførelse af det tidligere Videnscenter for landbrug opført i 1987, og fortsætter karakteren af tyngde men tilføjer et mere dynamisk formsprog.

Det nye Agro Food Park har også sin egen selvstændige identitet, hvor landskabets drama bliver bygningens. Beliggenheden er enestående med udsigt over landskabet og landlig stemning med marker omkring, og samtidigt ligger innovationshuset tæt på motorvejen og den kommende letbane. Huset er også forbundet med landskabet i kraft af demonstrationsmarker og grønne eksperimenter.

Smukt teglhus

Agro Food har terrænet bygget ind i huskroppen. Hovedkroppen består af to længebygninger på henholdsvis to og tre etager, der er forbundet med en to-etagers transparent glasgang. Bygningen er på én gang kompakt og rationel med store rumlige kvaliteter. Kontakten til det omkringliggende landskab er enestående, og lyset får lov at strømme ind gennem store vinduespartier, overvejende orienteret mod nord. Kantinen ligger i to niveauer og er nærmest omgivet af de grønne omgivelser, som der også er udgang til.

Hovedindgangen er flot placeret mellem de tunge teglbygninger i en elegant facade med vandrette lameller. Herfra kan man både inde og ude fornemme bygning-ens volumen og orientering. De grå tegl er tydeligvis tænkt ind fra de første skitser hos arkitekten, og hænger naturligt sammen med husets klare arkitektur, hvor store murflader er ubrudt, mens vin-duesbånd andre steder underordner sig husets formsprog. Tagene knækker asymmetrisk op mod gavlene i nord og syd og giver tilsammen bygningens helt eget dynamisk udtryk.

Inspireret indretning

Det samlende torv, hvor man færdes mellem virksomhederne, møderum og mere afslappende mødesituationer, fungerer rigtig godt. Det er blevet indrettet med stor sans for husets funktioner af EFG Bondo A/S. Indretningsarkitekt fra EFG Bondo A/S Anne Mette Jeppesen fortæller, at der fra første færd har været fokus på naturmaterialer og organiske former, som er en flot rød tråd gennem indretningen.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 2

Hospital

Aarhus Universitetshospital

Sygehusbyggeri i øjenhøjde

Forskningscenter

Agro Food Park

Videnspark smukt plantet i mulden

Bolig

Amalieparken

Populære punkthuse

Butikscenter

Center Nord Silkeborg

Bynære butikker med bagfacader

Domicil

HK Østjylland

Moderne HK-domicil med vrid

Uddannelsescenter

Ingeniørhøjskolen Aarhus

Lineær arkitektur i farver

Skole

Nørrebro Park Skole

Unikt samspil mellem fortid og fremtid

Zoologisk have

Odense Zoo

Blandt savannens dyr

Sundhedscenter

Opnørgården

Sundhedshus med rødder i 1800-tallet

Plejecenter og genoptræning

Plejehjemmet Lindegården

En plads i ældre­institutionernes superliga

Plejecenter og genoptræning

Psykiatrisk Center Ballerup

Psykiatri med et menneskeligt ansigt

Bolig

Randkløvehuse

Tryghed ved gadekæret

Domicil

Science Center Skejby

Fra trykkeri til medico-hus

Butikscenter

Silvan Odense

Byggemarked med højt til loftet

Bolig

Skovbrynet

Asymmetrisk idyl i skovbrynet

Sport

Valby Vandkulturhus

Legeplads for vandhunde

Bolig

Venøgade

Venøgades boligboom