Venøgade

:
maj 2012

Venøgade 18 har franske altaner mod gaden, mens altanerne vender mod haven og parkanlægget. Al indkørsel foregår fra Venøgade.

Penthouse-etagen indeholder de mest eftertragtede boliger med en fin udsigt. Etagen ligger på 6. sal og kigger dermed hen over de fleste af Østerbros tagrygge.

Combi Montage stod for levering og montering af husets altaner med rækværk i stål og træ.

Bad Element ApS står bag produktionen af ejendommens præfabrikerede bademiljøer med sort skifer og hvid sanitet.

previous next

Venøgades boligboom

En gade på Østerbro i København har på få år gennemgået en forvandling og er på vej ind i en sen voksenalder som en mondæn boligadresse

Byggefakta

Venøgade
Venøgade 18
2100 København Ø
Danmark

Bygherre:
PKA A/S
Arkitekt:
Gert Mikkelsen Arkitekter, Hørsholm
Totalentreprenør:
V8 Construction A/S
Ingeniør:
Erik Pedersen ApS
Andre aktører:
Bad Element ApS
Areal:
1650 kvm.
Byggesum: 
35 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2010 - december 2011

Engang for ikke så længe siden var Venøgade en blandet oplevelse. Ganske vist lå her udmærkede lejeboliger fra andre vækstperioder i landets historie, nogle fra mellemkrigsår andre med en stemning af 50erne. Men gademiljøet var orkestreret med lejegarager, blandet produktion og værksteder. Den var Østerbros bagscene. Men det var før vidensamfundet.

Efter tyve år med fusioner og akkvisitioner, småindustriel kvide og håndværksmestres endeløse trængsler har national vækstpolitik og teknologiske tigerspring gjort det af med størsteparten af det kulørte erhvervsliv, resten er flyttet bort af sig selv.

Og for 6-7 år siden gjorde ejendomsmarkedets projektudviklere deres indtog: Venøgade skiftede rollefag, smed kedeldragt og overalls og trak i bytøjet. Nu er der blevet lækkert, moderne og måske let mondænt, her bag ved Lyngbyvej og Kildevældskvarterets byggeforeningshuse.

- Vi har ikke bygget arkitekto-niske eksperimenter eller landvindinger, men gode solide bolighuse af den slags, man stoler på, siger en af de rådgivere, der har fulgt udviklingen fra de første projekter, ingeniør Allan Rosenkilde fra Erik Pedersen ApS Rådgivende Ingeniører.

Ingeniørvirksomheden har været toneangivende indenfor ingeniørarbejdet på alle boligerne, også de første, igangsat af autoforhandler Niels Baunsøe.

Murværk

Bag den beskrivelse gemmer sig statik af bærende beton i elementer med traditionelle udskæringer til døre og vinduer, senere beklædt med murværk med en god, kulbrændt mursten efter et mønster, der er velkendt i mange bykvarterer, således også på det omgivende Østerbro i København. Ornamentikken begrænser sig til altaner og ægte penthouse-etager i en let konstruktion på bærende stål, en luksus der tillades af den ellers strengt artikulerede lokalplan. Sådan en er sat i verden for at sikre bevarelsen af det historiske bykvarter i netop den udformning og fortolkning, hvori det nu fremstår – tæt på færdigt. Lokalplanen er udformet, så haverummene bag bolighusene er sammenhængende og får parkkarakter. Erik Pedersen ApS fortsætter som rådgiver på et aktuelt projekt, som netop nu er under færdiggørelse, et patienthotel med boliger for Grønlands Hjemmestyre.

Senest færdiggjort er Venøgade 18 med 17 boliger i størrelser fra 70-125 kvm med pensionsvirksomheden PFA som bygherre og investor. Der er p-kælder under hele huset til lejernes disposition sammen med teknik- og pulterrum. Der er således tale om lejeboliger i den berømte ‘pensionskassekvalitet’.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 2

Hospital

Aarhus Universitetshospital

Sygehusbyggeri i øjenhøjde

Forskningscenter

Agro Food Park

Videnspark smukt plantet i mulden

Bolig

Amalieparken

Populære punkthuse

Butikscenter

Center Nord Silkeborg

Bynære butikker med bagfacader

Domicil

HK Østjylland

Moderne HK-domicil med vrid

Uddannelsescenter

Ingeniørhøjskolen Aarhus

Lineær arkitektur i farver

Skole

Nørrebro Park Skole

Unikt samspil mellem fortid og fremtid

Zoologisk have

Odense Zoo

Blandt savannens dyr

Sundhedscenter

Opnørgården

Sundhedshus med rødder i 1800-tallet

Plejecenter og genoptræning

Plejehjemmet Lindegården

En plads i ældre­institutionernes superliga

Plejecenter og genoptræning

Psykiatrisk Center Ballerup

Psykiatri med et menneskeligt ansigt

Bolig

Randkløvehuse

Tryghed ved gadekæret

Domicil

Science Center Skejby

Fra trykkeri til medico-hus

Butikscenter

Silvan Odense

Byggemarked med højt til loftet

Bolig

Skovbrynet

Asymmetrisk idyl i skovbrynet

Sport

Valby Vandkulturhus

Legeplads for vandhunde

Bolig

Venøgade

Venøgades boligboom