Randkløvehuse

:
juni 2012

Randkløvehuse præsenterer sig med en kombination af murværk og pladebeklædning efter et projekt af Mangor & Nagel i Roskilde. Skalaen er intim og venlig til boligformål.

Plejeboligerne er lyse og venlige, præget af det farvespillende asketræsgulv fra Danadeco A/S, produceret af Boen Parket. I alt har Danadeco leveret 5000 kvm i to versioner til projektet.

Med til Randkløvehuses boligtilbud hører også en stor fællessal, der er lige så fornemt udstyret som resten af byggeriet. Her er akustiklofter og en funktionel skabsvæg (HTH Øst).

Præfabrikerede bademiljøer i grå og hvide farver er specielt udformede til kørestolsbrugere og med god plads til, at plejepersonalet også kan arbejde her. Levering: Bad Element ApS.

previous next

Tryghed ved gadekæret

En ny tæt-lav boligbebyggelse i Tårnby demonstrerer, at det er både trygt og venligt at blive ved jorden. Ikke mindst i rammer af murværk omkring en privat sø

Byggefakta

Randkløvehuse
Falhøj
2770 Kastrup
Danmark

Bygherre:
Boligorganisationen Tårnby 44
Totalrådgiver:
Dominia A/S Rådgivende ingeniører
Arkitekt:
Mangor & Nagel A/S
Ingeniør:
Dominia A/S Rådgivende ingeniører
Andre aktører:
Anker Hansen & Co. a/s, Bad Element ApS
Areal:
7650 kvm.
Byggesum: 
80 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2010 - december 2011

Randkløve er en lokalitet på Bornholm.

Men på Amager har de i århun-dreder været orienteret ud med den koloniserede klode, så man her kan finde adresser med reference til både Uganda, Italien og Hadsten – og altså også til Østersøens danske klippeø. Med Randkløve Allé på den ene akse og Tagenshusvej på den anden finder vi boligkvarteret Randkløvehuse, rækkehuse med boliger i to etager. De er opført i flere etaper med den første i 1997-98.

Den seneste er superaktuel, og består af 35 almene boliger og 55 med speciel indretning til plejekrævende beboere. Sammen med de 121, der allerede befandt sig på den såkaldte ‘Tagenshus-grund’, integrerer de 90 nye boliger sig fint i de parkinspirerede områder. Skalaen er intim og human, materialerne velkendte som murværk i rødbrunt farvespil, røde tagsten og fremspringende karnapper med en kontrasterende pladebeklædning i koks – og lysegrå kølighed. Resultatet er en levende og varieret facade i såvel geometri som materialevalg.

Bag den løsning står arkitektvirksomheden Mangor & Nagel A/S i Roskilde. Plejeboligerne er disponeret i fem grupper, hver med 11 boliger grupperet om et fællesareal med uderum. Grupperne er samlet om et servicecenter med faciliteter til plejepersonalet og med samlingssal, fysio- og ergo-terapilokaler, tand- og fodpleje samt frisør.

De almene boliger udgøres af en blanding af familieboliger, ældreegnede boliger og boliger for unge med psykiske lidelser.

- Som en tilføjelse til den traditionelle historiske profilform er modernistiske udtryk tillagt i form af udskæringer i formen, karnapper og altaner med en gennemgående slyngende kantform i den mørke koksgrå farve, forklarer Mangor & Nagel A/S i en kommentar. Inden for bebyggelsen slynger et stisystem sig gennem gårdrummet. Lette opholdsbroer i træ ligger ud i naturområder med to søer, der alt efter årstid og vejr har skiftende vandstand og fauna. Søerne er samtidig en del af den bæredygtige klimaløsning, idet deres bassiner fungerer som nedsivningsanlæg i en LAR-model (Lokal Afledning af Regnvand).

Interiør

Inde i boligerne opleves harmoniske løsninger og samtidig løsninger med stor praktisk funktionalitet afstemt efter den brugergruppe, som indretningen er møntet på. Materialevalget er af gedigen kvalitet uden at være prangende med elementkøkkener i et fortsat farvetema af grå lak, men nu istemt et massivt bidrag fra de flotte trægulve.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 2

Hospital

Aarhus Universitetshospital

Sygehusbyggeri i øjenhøjde

Forskningscenter

Agro Food Park

Videnspark smukt plantet i mulden

Bolig

Amalieparken

Populære punkthuse

Butikscenter

Center Nord Silkeborg

Bynære butikker med bagfacader

Domicil

HK Østjylland

Moderne HK-domicil med vrid

Uddannelsescenter

Ingeniørhøjskolen Aarhus

Lineær arkitektur i farver

Skole

Nørrebro Park Skole

Unikt samspil mellem fortid og fremtid

Zoologisk have

Odense Zoo

Blandt savannens dyr

Sundhedscenter

Opnørgården

Sundhedshus med rødder i 1800-tallet

Plejecenter og genoptræning

Plejehjemmet Lindegården

En plads i ældre­institutionernes superliga

Plejecenter og genoptræning

Psykiatrisk Center Ballerup

Psykiatri med et menneskeligt ansigt

Bolig

Randkløvehuse

Tryghed ved gadekæret

Domicil

Science Center Skejby

Fra trykkeri til medico-hus

Butikscenter

Silvan Odense

Byggemarked med højt til loftet

Bolig

Skovbrynet

Asymmetrisk idyl i skovbrynet

Sport

Valby Vandkulturhus

Legeplads for vandhunde

Bolig

Venøgade

Venøgades boligboom