Skovbrynet

:
juni 2012

Velkommen til Skovbrynet. Allerede ved ankomsten er besøgende klar over, at her finder man en type boliger, der er lidt ud over det sædvanlige.

Et lyst og velindrettet køkken-alrum er en fast bestanddel i alle 56 boliger i Skovbrynet. I denne bolig fører en trappe direkte op til stuen på førstesalen. De store vinduer i boligerne sikrer et maksimalt lysindfald og er samtidig med til at understrege boligernes særpræg.

Pladsen er vel udnyttet i boligernes badeværelser, hvor der er plads til både vaskesøjle og skabe. I alle boliger er der endvidere et gæstetoilet.

previous next

Asymmetrisk idyl i skovbrynet

Et nyt populært beboelsesområde ser dagens lys i et af Odenses mest populære områder, hvor der ikke er langt til hverken skov eller vand

Byggefakta

Skovbrynet
Skibhusvej
5000 Odense
Danmark

Bygherre:
Fyns Almennyttige Boligselskab
Arkitekt:
Pluskontoret A/S, Arkitekter M.A.A
Totalentreprenør:
Ingeniør:
Oluf Jørgensen A/S
Andre aktører:
Rheinzink Danmark A/S
Areal:
5830 kvm.
Byggesum: 
62 mio. kr.
Byggeperiode:
december 2010 - Februar 2012

Skibhusvej er en af de længste gader i Odense, og er midtpunkt i et af byens mest populære beboelsesområder, Skibhus-kvarteret. Derfor var Odense Kommune ikke sen til at præsentere en ny lokalplan tilbage i 2005, der fastlagde rammerne for en udbygning i området med helt nye boligområder.

Så nu kan borgerne i Odense glæde sig over, at talrige nye gader med attraktiv bebyggelse i de senere år er dukket op i området. Seneste skud på stammen er adressen Skovbrynet, der rummer 56 attraktive lejeboliger på samlet 5.830 kvm i et dejligt område nær Strandskoven og tæt på Odense Havn, der i disse år undergår en markant forandring.

Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, er bygherre på projektet, der omfatter 12 bygninger med mellem to og seks boliger. Det 13. hus i byggeriet er et fælleshus, hvor der i fremtiden er skabt perfekte rammer til sammenkomster af næsten enhver art. Lige fra fællesarrangementer for områdets beboere til private familiefester.

Kreativ proces

I 2010 sendte FAB projektet i licitation. Til formålet var udarbejdet et skitseprojekt, der illustrerede, hvilke ønsker FAB havde til området. Det blev Dansk Boligbyg A/S fra Odense, der vandt denne licitation og fik opgaven i totalentreprise.

- I samarbejde med Pluskontoret A/S Arkitekter fra Aarhus og ingeniør Oluf Jørgensen havde vi udarbejdet et forslag til udformningen ud fra bygherrens ønsker, fortæller afdelingsleder Per Andersen, Dansk Boligbyg A/S og fortsætter:

- Et projekt, hvor vi kom med en række forslag til udformningen, som FAB til vores store glæde blev meget begejstrede for. Så det var en stor og spændende opgave, vi kunne gå i gang med i december 2010.

En af de ting, der havde tiltalt FAB var, at byggeriet i Dansk Boligbyg A/S’ forslag var udført i mursten. I det oprindelige udkast var der lagt op til lette facader. En væsentlig detalje, der gav det samlede byggeri et helt anderledes og meget mere robust udtryk, der samtidig var mere vedligeholdelsesfrit. Resultatet taler for sig selv. Boligområdet Skovbrynet fremstår som et indbydende boligområde, hvor der nok er lagt vægt på et ensartet præg, men så sandelig også på et individuelt udtryk fra bygning til bygning. Når man iagttager området falder det i øjnene, at bygningerne er meget varierede. Forskudte planer og en vekslen fra mellem to og tre etager giver hver eneste bygning et helt særegent præg.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 2

Hospital

Aarhus Universitetshospital

Sygehusbyggeri i øjenhøjde

Forskningscenter

Agro Food Park

Videnspark smukt plantet i mulden

Bolig

Amalieparken

Populære punkthuse

Butikscenter

Center Nord Silkeborg

Bynære butikker med bagfacader

Domicil

HK Østjylland

Moderne HK-domicil med vrid

Uddannelsescenter

Ingeniørhøjskolen Aarhus

Lineær arkitektur i farver

Skole

Nørrebro Park Skole

Unikt samspil mellem fortid og fremtid

Zoologisk have

Odense Zoo

Blandt savannens dyr

Sundhedscenter

Opnørgården

Sundhedshus med rødder i 1800-tallet

Plejecenter og genoptræning

Plejehjemmet Lindegården

En plads i ældre­institutionernes superliga

Plejecenter og genoptræning

Psykiatrisk Center Ballerup

Psykiatri med et menneskeligt ansigt

Bolig

Randkløvehuse

Tryghed ved gadekæret

Domicil

Science Center Skejby

Fra trykkeri til medico-hus

Butikscenter

Silvan Odense

Byggemarked med højt til loftet

Bolig

Skovbrynet

Asymmetrisk idyl i skovbrynet

Sport

Valby Vandkulturhus

Legeplads for vandhunde

Bolig

Venøgade

Venøgades boligboom