Amalieparken

:
juni 2012

Fra altanerne, ikke mindst på de øverste etager, er der en fantastisk udsigt. Et stort glasparti med skydedør fører ind til opholdsrummet i hver lejlighed.

Kommunikation mellem den enkelte lejlighed og indgangen, håndteres gennem Siedles prisbelønnede, modulopbyggede Vario dørstation.

Hver af de 24 lejligheder i punkthusene har et pulterrum i kælderen. De er indrettet med det fleksible Troax Cetus UR 350 system, der er opbygget af stålrammer med fuldsvejsede trådgitre.

Hver lejlighed at en stor altan med glasværn. Altanerne fremstår som en integreret del af facaderne.

Det store opholdsrum i hver lejlighed er præget af lyse materialer og gennemstrømmet af dagslys. Køkkenområdet er trukket lidt tilbage mod husets kerne.

previous next

Populære punkthuse

Et stort boligbyggeri ved Vallensbæk Strand er blevet så populært, at det har gjort Vallensbæk til den kommune med flest tilflyttere i Danmark i øjeblikket

Byggefakta

Amalieparken
Amalieparken 76
2665 Vallensbæk
Danmark

Bygherre:
Finansgruppen Nordic A/S
Arkitekt:
Boldsen & Holm Arkitekter MAA
Totalentreprenør:
Myhlenberg Søren Vangsted Vest A/S
Ingeniør:
Orbicon / Leif Hansen A/S
Andre aktører:
Ambercon A/S, Siedle Nordic
Areal:
16200 kvm.
Byggesum:
Ønskes ikke oplyst
Byggeperiode:
januar 2011 - september 2012

Amalieparken er et større bolig-område ved Vallensbæk Strand, der ligger omkring 17 km fra Københavns centrum. Området er blevet udviklet og bebygget i etaper. Mod nord mod Køge Bugt Motorvejen afgrænses bebyggelsen af et randbyggeri i form af boliger i seks etager tegnet af JJW Arkitekter. Randhusene, der har Finansgruppen Nordic som bygherre og NCC som totalentreprenør, er på næsten 24.000 kvm og stod færdigt i 2009. NCC stod også for byggeriet af de første fire punkthuse ligeledes i seks etager, tegnet af Boldsen & Holm Arkitekter MAA, der blev opført nogenlunde samtidig. De fire huse ligger ud mod grundens vestlige afgræsning.

Ifølge den oprindelige lokalplan var det meningen, at der skulle bygges et område med rækkehuse i midten, men punkthusene viste sig at have så stor søgning blandt nye tilflyttere, at man har valgt at gå videre med dem og droppe rækkehusene. Finansgruppen Nordic, der er bygherre på alle projekterne, købte grunden, mens JJW og NCC stod for helhedsplanen for området.

Største tilflytterkommune

I øjeblikket er yderligere seks punkthuse under færdiggørelse med Myhlenberg Søren Vangsted Vest A/S som totalentreprenør, og det er håbet at bygge endnu tre punkthuse, hvis tilladelsen går igennem hos kommunen. Den ændrede lokalplan er allerede på plads. Byggerierne, der fortrinsvis er til udlejning, er tilsammen på så mange etagemeter, at de øger Vallensbæks samlede boligmasse med omkring 10 procent. Alene på grund af Amalieparken er Vallensbæk blevet den kommune, hvor der er flest tilflyttere i hele landet, fortæller arkitekt Henrik Jahn fra Boldsen & Holm.

- Vallensbæk har jo været kendetegnet ved, at der stort set kun er parcelhuse og rækkehuse. Nogle af de ældre mennesker, der flytter fra deres parcelhuse men som gerne vil blive boende i kommunen, flytter til Amalieparken, og desuden er der også mange unge mennesker, der flytter dertil og lejer sig ind nu, hvor ejermarkedet er så usikkert, siger Henrik Jahn.

Gode lejlighedsplaner

- Alle husene har fire lejligheder på hver etage omkring et centralt trapperum. Der er en kerne med bad og køkken-alrum, hvor køkkenet er trukket lidt tilbage. De største lejligheder har bryggers, og alle lejligheder har en stor altan. Husene er placeret sådan, at alle lejligheder får lys fra mindst to verdenshjørner, fortæller Henrik Jahn.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 2

Hospital

Aarhus Universitetshospital

Sygehusbyggeri i øjenhøjde

Forskningscenter

Agro Food Park

Videnspark smukt plantet i mulden

Bolig

Amalieparken

Populære punkthuse

Butikscenter

Center Nord Silkeborg

Bynære butikker med bagfacader

Domicil

HK Østjylland

Moderne HK-domicil med vrid

Uddannelsescenter

Ingeniørhøjskolen Aarhus

Lineær arkitektur i farver

Skole

Nørrebro Park Skole

Unikt samspil mellem fortid og fremtid

Zoologisk have

Odense Zoo

Blandt savannens dyr

Sundhedscenter

Opnørgården

Sundhedshus med rødder i 1800-tallet

Plejecenter og genoptræning

Plejehjemmet Lindegården

En plads i ældre­institutionernes superliga

Plejecenter og genoptræning

Psykiatrisk Center Ballerup

Psykiatri med et menneskeligt ansigt

Bolig

Randkløvehuse

Tryghed ved gadekæret

Domicil

Science Center Skejby

Fra trykkeri til medico-hus

Butikscenter

Silvan Odense

Byggemarked med højt til loftet

Bolig

Skovbrynet

Asymmetrisk idyl i skovbrynet

Sport

Valby Vandkulturhus

Legeplads for vandhunde

Bolig

Venøgade

Venøgades boligboom