Kromann Reumert, Kalkbrænderihavnen

:
juni 2009

Facadebeklædningen med den bulgarske kalksandsten wratza er leveret af Stenex Projekt A/S og passer flot til det maritime miljø i havneområdet. Brobygningen mod den nordlige nabo indeholder kontorer.

Arealet ud mod havneområdet er præget af den store træterrasse.

Det dobbelthøje kantineområde hos Devoteam vender ud mod den store træterrasse.

Af akustiske årsager har det været nødvendigt at afskærme kontorområderne med glas, men det skader ikke den visuelle oplevelse af åbne og sammenhængende rum.

previous next

Fin tilføjelse til Kalkbrænderihavnen

Dissing + Weitling har skabt et smukt og enkelt kontorbyggeri i Kalkbrænderihavnen, der med sin fleksible opbygning tjener som domicil for flere lejere

Byggefakta

Kromann Reumert, Kalkbrænderihavnen
Sundkrogsgade 5
2100 København Ø
Danmark

Bygherre:
Sjælsø Gruppen A/S
Arkitekt:
Dissing+Weitling architecture A/S
Ingeniør:
Niras A/S
Areal:
10000 kvm.
Byggesum: 
350 mio. kr.

Kalkbrænderihavnsområdet, som sammen med Frihavnen er en del af Københavns Nordhavn, bliver i disse år bygget til med især store kontorbyggerier. Ud over Utzons markante møbelhus for Paustian præges området bl.a. af advokatfirmaet Kromann Reumerts store domicil fra 2002 og PFA Pensions hovedkontor på hjørnet af Kalkbrænderihavnsgade og Sundkrogsgade. Hjørnegrunden over for PFA har levet en lidt omskiftelig tilværelse, fortæller arkitekt og partner i Dissing + Weitling Daniel Hayden, som har arbejdet med projektet siden 2001.

Lang proces

 - Gennem årene har vi tegnet på projektet til forskellige potentielle store lejere, og det har været en rigtig lang proces – selve huset har grundlæggende ikke ændret form, og vi havde faktisk en gældende byggetilladelse, da projektet gik i gang, men så kom bl.a. de nye energikrav i 2006, og det betød, at hele huset skulle opdateres med nye isoleringstykkelser, nye bærende konstruktioner og nye krav til brandsikkerhed; reelt en total omprojektering, også af alle moduler og lejearealer, forklarer Daniel Hayden.

Plads til flere domiciler

Der kom igen gang i projektet, da computerfirmaet Devoteam Consulting meldte sig på banen. Devoteam havde nogle helt klare ideer om, hvordan deres nye domicil skulle bygges op, som fint kunne indpasses i projektet. Devoteam var interesseret i sammenhæng mellem etagerne og en indretning med åbne kontorlandskaber afbrudt af stillerum og mødefaciliteter – en opbygning, som egner sig til firmaets projektorienterede og fleksible arbejdsform.

Det endelige projekt opererer med to blokke eller bygningsvoluminer, som følger Kalkbrænderihavnsgade og knækker ned ad Sundkrogsgade. Formen var dels en følge af kravene i lokalplanen, og gav dels mulighed for at leje bygningen ud som to separate domiciler.

I begge blokke er atriumrum det gennemgående tema indvendigt. Hos Devoteam, som bebor de tre nederste etager i den ene blok, er kantineområdet udformet som et dobbelthøjt rum, mens atriet går gennem flere etager i den anden blok.

Ønsket om en helt åben forbindelse mellem etagerne kunne bedst imødekommes ved at etablere glasskillevægge ud mod det åbne areal for at forhindre støj i at brede sig fra kantineområdet til arbejdspladserne, fortæller arkitekt Søren Skoven fra Dissing + Weitling.

Forbindelse til nabobygninger

Byggeriets store nabo mod øst, Kromann Reumert, har lejet de tre øverste etager i begge blokke, og for at sikre forbindelsen er der etableret en underjordisk passage mellem bygningerne. Tunnelen giver også tørskoet adgang fra det fælles parkeringsanlæg under Kromann Reuter-bygningen.

For at sikre direkte forbindelse mellem de øverste etager af de to bygninger har Dissing + Weitling også tegnet en lukket bro i glas, som kommer til at hvile på to elegant udformede kileformede eller trekantede betonsøjler.

Bygningen er også forbundet med naboen mod nord med en brobygning, som indeholder kontorer i flere etager. Den forbindelse er foreskrevet i lokalplanen og var allerede forberedt med fundering langs naboens sydlige gavl, da al fundering i havneområdet kræver nedrammede pæle.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 2

Bolig

A/B AST + Solbjerg

Trendy tagbolig på tørreloftet

Hospital

Ålborg Sygehus Nord

Nyindrettet sygehus med fokus på fleksibilitet

Bolig

Alderstrøst II

Nænsom modernitet i historiske rammer

Bolig

Charlottegården

Boligblokke i ny stil

Bolig

Cubis House

Boliger i enkel helhed

Domicil

Danske Andelskassers Bank

Finanscentrum i landsby

Bolig

Egholm

Overflødighedshorn af facader

Bolig

Esplanadeparken

Moderne funiks ved Brøndby Strand

Produktionsanlæg

Fiberline Composites

Unik industriel arkitektur

Skole

Herlufsholm Skole

Tempus Mutatio Est

Butik

Inhouse

Fiskefabrikken blev fancy bolighus

Bolig

Kanalens Kvarter

Kanalens Kvarter skifter ham

Kontorhus

Kanalstræde

Holbæks bedste udsigt

Kontorhus

Kolding Åpark

Energivenligt kontorhus med legende linjer

Kontorhus

Kromann Reumert, Kalkbrænderihavnen

Fin tilføjelse til Kalkbrænderihavnen

Kirke

Lyng Kirke

Lyng Kirke i ny pragt

Domicil

Max Bank

Fra fattiggård til finanshus

Lufthavn

Nytorv

Nyt torv til shopping

Produktionsanlæg

Rexam

Effektivitet på dåse

Butikscenter

RO's Torv

Et hus fuld af oplevelser

Bolig

Teglbakken

Punkthuse med udsigt

Bolig

Æbleplantagen

Asymmetriske rækkehuse i hjertet af Slagelse