Teglbakken

:
juni 2009

Teglbakken ligger på en bakke, hvor der tidligere lå et teglværk. Med de fire adskilte bygningskroppe virker bygningen slank, mens de vandrette vinduesbånd og altanerne opbløder den vertikale orientering.

Punkthusene i det ujævne terræn giver tilsammen en fin rytme, der adskiller dem fra byens øvrige etageboliger.

Everfloor A/S har leveret asketræsgulve til alle lejlighederne. Her ses de i penthouselejligheden, der også har en terrasse ovenpå.

Trappeopgangen er meget enkel og venlig med masser af dagslys, ’varme’ vægflader og flotte klinker.

previous next

Punkthuse med udsigt

Teglbakken i Odder er en selvstændig lille begyggelse samlet i tre punkthuse med facader i klassisk tegl

Byggefakta

Teglbakken
Teglbakken
8300 Odder
Danmark

Bygherre:
Teglbakken Etape 1 ApS, Teglbakken Etape 2 ApS
Arkitekt:
Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S
Totalentreprenør:
E. Pihl & Søn A/S
Ingeniør:
Alectia A/S
Andre aktører:
Birgitte Henningsen PLR MAA
Areal:
7709 kvm.
Byggesum: 
107 mio. kr.

Midt i byen Odder opstod i 2001 muligheden for at bygge boliger med et stort potentiale som bl.a. udsigt og parkomgivelser. Og det potentiale er til fulde blevet udnyttet med boliger i seks etager, der hermed har udsigt over byen.

63 lejligheder

Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S har tegnet de tre punkthuse, hvoraf de to er færdige. Arkitekterne har fået det optimale ud af den fine grund, der ligger mellem centrum og et stort grønt friareal. At Teglbakken ligger lidt væk fra gaden gør den til en selvstændig lille bebyggelse med 63 lejligheder, når den tredje blok er bygget. Parkering er også samlet omkring bebyggelsen eller under husene.

Der har fra start været et fint samarbejde mellem rådgiverne og bygherren, som har resulteret i et kompromisløst byggeri i højt kvalitet. Målgruppen er primært mennesker, som har skilt sig af med parcelhuset eller som ønsker plads og komfort uden ’hus og have’. Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S har også været med til at levere materiale til lokalplanen, ligesom de har varetaget tilsyn og byggeledelse.

Enkel arkitektur i tegl og træ

Punkthusene er struktureret som fire tårne i tegl, der er knyttet sammen omkring trapper og elevator. Med denne kløverform opnår alle lejligheder dagslys fra flere orienteringer og bygningerne opleves mere som åbne strukturer end massive klumper. Arkitekturen er på en gang moderne og i tråd med den danske byggetradition.

Facader i teglsten har fra start været udgangspunkt for arkitekturen. Med den bløde sandfarve træder bygningerne ind i landskabet og virker ikke som markante signaltårne i den ellers noget lavere bydel. På grunden har der tidligere ligget et teglværk, så på den måde hænger teglen også sammen med stedets historiske identitet.

Mellem vinduerne er der opsat horisontale træpartier, der sammenbinder vinduerne, som samtidigt understreger byggeriets venlige og tidløse udtryk. Over de øverste altaner er der som en flot afgrænsning opefter også opsat overdækninger i trælameller.

Ankomst med stil

Den nederste etage optager det meget levende terræn på stedet og er også differentieret ved at have mørkere facadesten. Etagen er forbeholdt særdeles rummelige ankomstforhold. Under bygningen, men i det fri, er der plads til at vente på sin taxa og tage imod gæster, ligesom der indenfor er en flot lobby med trappen og elevatoren. Alt er gennemtænkt – trygt og pænt. Hvide Troldtekt-plader fra L. Hammerich A/S sikrer en behagelig akustik både ude og inde i ankomstrummet. I lobbyen er også samlet post, depotrum, renovation og teknik. De udvendige teglmure er trukket med ind for at understrege idéen om de sammenknyttede fire enheder. Dækket i trapperummet er derfor også friholdt elevatorskakten for at fremhæve de vertikale linjer. De rustikke sten, lyse klinker og store vinduespartier giver et venligt og samtidigt robust indtryk af opgangen.

Detaljerige lejligheder

Lejlighederne er mellem 101 kvm og 236 kvm og alle med altaner, der er trukket lidt fri af facaden, så man kan se langs facaderne.

Glasværn fremhæver altanernes enkle design. I lejlighederne mærker man straks et højt niveau i materialer og detaljering. Gulvene er i ask, 3-stavs lamelparket i Prima sortering, 22 mm tykkelse med matlak, leveret af Everfloor A/S. Gulvene er lagt af tømrerfirmaet Svend Andresen A/S, ligesom firmaet har udført hovedparten af det øvrige tømrer-/snedkerarbejde. Lejlighederne har gulvvarme, men også konvektorvarme til at hindre kuldenedfald ved de store vinduespartier.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 2

Bolig

A/B AST + Solbjerg

Trendy tagbolig på tørreloftet

Hospital

Ålborg Sygehus Nord

Nyindrettet sygehus med fokus på fleksibilitet

Bolig

Alderstrøst II

Nænsom modernitet i historiske rammer

Bolig

Charlottegården

Boligblokke i ny stil

Bolig

Cubis House

Boliger i enkel helhed

Domicil

Danske Andelskassers Bank

Finanscentrum i landsby

Bolig

Egholm

Overflødighedshorn af facader

Bolig

Esplanadeparken

Moderne funiks ved Brøndby Strand

Produktionsanlæg

Fiberline Composites

Unik industriel arkitektur

Skole

Herlufsholm Skole

Tempus Mutatio Est

Butik

Inhouse

Fiskefabrikken blev fancy bolighus

Bolig

Kanalens Kvarter

Kanalens Kvarter skifter ham

Kontorhus

Kanalstræde

Holbæks bedste udsigt

Kontorhus

Kolding Åpark

Energivenligt kontorhus med legende linjer

Kontorhus

Kromann Reumert, Kalkbrænderihavnen

Fin tilføjelse til Kalkbrænderihavnen

Kirke

Lyng Kirke

Lyng Kirke i ny pragt

Domicil

Max Bank

Fra fattiggård til finanshus

Lufthavn

Nytorv

Nyt torv til shopping

Produktionsanlæg

Rexam

Effektivitet på dåse

Butikscenter

RO's Torv

Et hus fuld af oplevelser

Bolig

Teglbakken

Punkthuse med udsigt

Bolig

Æbleplantagen

Asymmetriske rækkehuse i hjertet af Slagelse