Esplanadeparken

:
juni 2009

De fire blokke i bebyggelsen ligger som byvillaer frit i parkområdet. Krone Vinduer har leveret deres Krone Combi træ-/aluvinduer efter mål til husene.

De store opholdsrum i lejlighederne har åbne køkkener og store hjørnevinduer, der sikrer både en flot udsigt og maksimalt lysindfald i de lyse rum.

Hver blok er opdelt i to bygningskroppe for at fremhæve det villaprægede i bebyggelsen, og give optimalt udsyn og lysindfald til alle lejlighederne. Både yder- og indervægge er opbygget i porebeton leveret af Xella Danmark A/S.

previous next

Moderne funiks ved Brøndby Strand

PLH Arkitekter har leveret en fin løsning på hvordan man kan lave en let og luftig boligbebyggelse i tæt kontakt med udearealerne i parklignende omgivelser

Byggefakta

Esplanadeparken
Strandesplanaden
2660 Brøndby Strand
Danmark

Bygherre:
Boligplan 8 ApS
Arkitekt:
PLH arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
Ingeniørbyg A/S
Ingeniør:
Ingeniørkontoret Højager ApS, Midtconsult A/S
Areal:
4548 kvm.
Byggesum: 
72 mio. kr.

Det var et ønske fra Brøndby Kommunes side om at give hele området et løft, der satte gang i projektet med de 48 lejligheder, der er opført som ejerboliger, fortæller Gitte Lorentzen fra PLH Arkitekter, der har stået for projektet.

- Vi deltog i konkurrencen med Boligplan 8, der indgik som bygherre og investor, og vandt altså opgaven. Da grunden ligger i kanten af det 2,5 km lange parkforløb, var vores løsning at lave forskudte punkthuse, så man sikrer forbindelserne ned gennem de grønne arealer, og desuden måtte vi ikke lukke området af med hegn. Vi ville gerne lave noget, som var inspireret af at ligge i en park, så husene ligger frit som byvillaer med offentlig adgang mellem husene, siger Gitte Lorentzen.

Opdateret modernisme

Bebyggelsen består af fire blokke i hver tre etager. Hver blok er opdelt i to bygningskroppe forbundet med en trappebygning, og indeholder fire lejligheder på hver etage. Da bygningskroppene ligger forskudt i forhold til hinanden sikres bedst muligt dagslys og udsigt fra alle boliger. Hver blok er desuden vinklet i forhold til de andre og til grunden, hvilket også medvirker til bebyggelsens luftige indtryk.

Stilmæssigt er der tale om en opdateret modernisme, hvor hver bygning fremtræder som en stramt rektangulær, hvid blok gennembrudt af vinduer i forskellige moduler, som forskyder sig fra etage til etage og i nogle tilfælde går rundt om hjørnerne.

Lejlighederne på de to øverste etager har altaner som er afskærmet af limegrønne glasplader, der udgør en fin kontrast til de hvide facader, mens de nederste lejligheder har adgang til små afskærmede haver.

Lejlighederne er inddelt i forskellige typer spændende fra ca. 73 kvm til ca. 104 kvm med planløsninger, der prioriterer, at de store åbne opholdsrum er placeret i hjørnerne og har bedst mulig udsigt og lysindfald. Alle lofter og vægoverflader er spartlet, beklædt med filt og malet for at sikre helt glatte og rene overflader, mens alle gulve, inklusive trægulvene i opholdsrum og værelser, er forsynet med gulvvarme.

Vægge i porebeton

Ikke helt traditionelt er både yder- og indervægge opbygget i YTONG/SIPOREX-porebeton leveret af Xella Danmark A/S, der har et meget bredt program af porebeton, både i blokke, plader og elementer, til stort set alle dele af et byggeri. Ydervæggene er herefter isoleret udefra og pudset med en indfarvet hvid puds. Dæk og tag er udført af betonelementer.

Stenhusvej Tagentreprise A/S har stået for tagdækningen, der er opbygget oven på betondækket med kileskåren isolering med et fald på 1:40 på en membran og med to lag pap øverst, i overensstemmelse med Icopals forskrifter og dækket af Icopals 15 års garantiordning. Firmaet har også lavet zinkinddækninger ved tag og vinduer og har stået for tagene på de nærliggende udhuse, som rummer affaldscontainere, cykeloverdækning og et depotrum til hver lejlighed.

Krone Vinduer A/S har leveret deres Krone Combi træ-/aluvinduer fremstillet efter mål som facadevinduer, terrassedøre og i en kraftigt forstærket udgave til trappetårnene mellem blokkene.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2009 nr. 2

Bolig

A/B AST + Solbjerg

Trendy tagbolig på tørreloftet

Hospital

Ålborg Sygehus Nord

Nyindrettet sygehus med fokus på fleksibilitet

Bolig

Alderstrøst II

Nænsom modernitet i historiske rammer

Bolig

Charlottegården

Boligblokke i ny stil

Bolig

Cubis House

Boliger i enkel helhed

Domicil

Danske Andelskassers Bank

Finanscentrum i landsby

Bolig

Egholm

Overflødighedshorn af facader

Bolig

Esplanadeparken

Moderne funiks ved Brøndby Strand

Produktionsanlæg

Fiberline Composites

Unik industriel arkitektur

Skole

Herlufsholm Skole

Tempus Mutatio Est

Butik

Inhouse

Fiskefabrikken blev fancy bolighus

Bolig

Kanalens Kvarter

Kanalens Kvarter skifter ham

Kontorhus

Kanalstræde

Holbæks bedste udsigt

Kontorhus

Kolding Åpark

Energivenligt kontorhus med legende linjer

Kontorhus

Kromann Reumert, Kalkbrænderihavnen

Fin tilføjelse til Kalkbrænderihavnen

Kirke

Lyng Kirke

Lyng Kirke i ny pragt

Domicil

Max Bank

Fra fattiggård til finanshus

Lufthavn

Nytorv

Nyt torv til shopping

Produktionsanlæg

Rexam

Effektivitet på dåse

Butikscenter

RO's Torv

Et hus fuld af oplevelser

Bolig

Teglbakken

Punkthuse med udsigt

Bolig

Æbleplantagen

Asymmetriske rækkehuse i hjertet af Slagelse