Aalborg Airport Hotel

:
januar 2015

Ambercon A/S har indfriet det arkitektoniske ønske om facade i mørkgrå indfarvet beton med træstruktur.

Hotellets lyse og åbne loungeområde med lille bibliotek og hyggeskabende, indbygget brændeovn og lydabsorberende Troldtekt-lofter.

I stueetagen er der placeret reception, lounge og restaurant.

Præfabrikerede badeværelser

Bad Element ApS har leveret 64 præfabrikerede badekabiner til hotellet. Badekabinerne er udført med fliser på vægge i bruseniche og malede vægge i øvrigt samt klinker på gulvet. Der er valgt lyse farver, der er afstemt med bordpladen med underlimet vask, der er udført i grånistret granit.

Der er stort spejl over bordpladen. Bruseplads med forsænkning.

Der er anvendt væghængt toilet med skjult cisterne, og belysningen er energibesparende LED indbygningsspots.

previous next

Lufthavnshotel med kontorfaciliteter

Aalborg Airport Hotel er opført som fem etagers længehus med en organisk fri tagform og betonfacade med træstruktur

Byggefakta

Aalborg Airport Hotel
Ny lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby
Danmark

Bygherre:
A. Enggaard A/S
Arkitekt:
Bjørk & Maigård Holding ApS
Ingeniør:
Lindgaard A/S
Andre aktører:
Spæncom A/S, Ambercon A/S, Bad Element ApS
Byggesum: 
40 mio. kr.
Byggeperiode:
januar 2013 - juni 2014

Det har længe været et fast koncept i mange af Europas byer, at der er etableret hoteller i forbindelse med lufthavnene, især med henblik på at servicere de forretningsrejsende, der har behov for at bruge en del af deres tid på lige netop business – og derfor har brug for kontor og mødefaciliteter udover selve muligheden for overnatning tæt på ankomst og afgang med flyet. I Danmark har vi set det med hotel Hilton i Københavns Lufthavn og nu er Aalborg Lufthavn også en af slagsen.

Hotellet har med første etape 64 hotelværelser og med en anden senere etape vil hotellet kunne udvide med yderligere 52 værelser. Hotellet har et lounge- og barområde, der fungerer som morgenmadsrestaurant i dagtimerne. Og samtidig er der mulighed for at leje kontorlokaler på dags-, uge- eller månedsbasis.

Enkel modernisme

Hotellet er opført i en ny modernistisk stil med enkle og præcise virkemidler, der afspejler funktionen og aktiviteten, som foregår i og omkring bygningen. Indretning, farvesammensætning og materialevalg skal sikre harmoni i en komposition af enkelthed, varme, lyst og mørkt, ru og glat, således sanseoplevelser for gæster og brugere stimuleres.

Bygningens arkitektoniske hovedgreb er et fem etagers længehus med en organisk fri tagform. Den frie tagform er skabt med referencer til Aalborg Lufthavns kendte logo og fra tagetagen får besøgende mulighed for udsigt over området samt skue til take-off og landing i lufthavnen.

Det er Ambercon A/S, der kan tilskrives bygningens råhus med facader, søjler og bjælker, mens Spæncom A/S har stået bag leverancerne af huldæk og slanke LB bjælker. Ambercon A/S oplyser, at der var et arkitektonisk ønske at skabe en facade med lidt spil, og der er således blev anvendt en mørkgrå indfarvet beton med træstruktur, der giver bygningen sit helt eget udtryk.

I stueetagen er der placeret reception, lounge og restaurant ud mod tracéen, som vil være med til at skabe liv og dynamik i området omkring lufthavnen.

Reception og bar

Stueetagen indeholder reception, bar, restaurant, lounge med pejs og IT-rum til afslapning og arbejde. På den nordlige side er der desuden placeret servicefunktioner som omklædning, køkken, linnedrum m.m.

Receptionen er sammenbygget med baren for en enklere betjening af gæster døgnet rundt og herfra er der let adgang til trappe og elevator op til de 64 værelser på 1. til 4. etage samt til skyloun-gen på taget.

Værelserne er disponeret med to enkeltsenge, som kan sammenstilles til dobbeltsenge. 32 af værelserne kan sammenlægges til enten en stor familiesuite eller indrettes til pilotstue. Alle værelser er forberedt for køl og er udstyret med eget brusebadeværelse, leveret som kabiner fra Bad Element ApS. 5. sal indeholder sauna og en skylounge i det fri til spændende flyobservationer for hotellets gæster.

Brugen af lufthavnens logo som inspiration til tagformen vil blive fastholdt ved begge etaper og vil med dens markante synlighed fra Thistedvej, understrege Aalborg lufthavns identitet.

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 6

Hotel og konference

Aalborg Airport Hotel

Lufthavnshotel med kontorfaciliteter

Uddannelsescenter

C.F. Tietgen Boksen

Handelsskolen. der blev multiaktiv

Uddannelsescenter

Campus Vejle

Undervisningsrum med et råt præg

Sport

DGI-Huset

Idrætshus i ny, åben version

Hospital

DNU

Logistik på højt plan

Bolig

Fladstrandsparken

Træhuse med grøn fremtidssikring

Butikscenter

Frederiksborgcentret

Multihus med vokseværk

Ungdomsbolig

Grådyb Kollegiet

Kollegie-tårn med panoramisk udsyn

Bolig

Henriksholm

Familieliv tæt på naturen

Bolig og butik

Kulturhavn Gilleleje

Kulturhavn Gilleleje - en by i byen

Forsyningsanlæg

Nordvand

Miljørigtig og robust

Bolig

Ringgården

Identiteten genstartet i Ringgårdens første afdeling

Ungdomsbolig

Sankelmarksgade

Ombygning med respekt for historien

Uddannelsescenter

Syddansk Universitetsbibliotek

Fremtidens universitetsbibliotek på plads på SDU

Bolig

Sønderparken

Gamle boligblokke i ny indpakning