Henriksholm

:
januar 2015

Rummeligt, lyst, velindrettet. De nye rækkehuse har været meget efterspurgte. Deres indretning appellerer til moderne familier.

Engang var det naturskønne område en del af Forsvars­kommandoens øvelsesområde. Nu skyder et nyt, attraktivt boligområde op og vil i fremtiden danne den trygge ramme om mange familiers dagligliv.

previous next

Familieliv tæt på naturen

Det nye boligområde Henriksholm i Vedbæk forener den moderne familiebolig med muligheden for at være helt tæt på naturen

Byggefakta

Henriksholm
Henriksholm Allé
2950 Vedbæk
Danmark

Bygherre:
Kongeegen A/S
Arkitekt:
Kim Utzon Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
Casa Arkitekter A/S
Ingeniør:
Midtconsult A/S
Areal:
14000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
august 2013 - januar 2015

For ikke så længe siden var arealet en del af Forsvarskommandoens øvelsesarealer. Det 220.000 kvm store naturområde, Henriksholm. Netop nu er området ved at udvikle sig til et boligområde med skov og mose. Samt blot 500 meter til Øresund.

Så også i fremtiden vil området være præget af livlig trafik og høje stemmer. Men hvor det før var militære køretøjer og officerernes kommandoråb, bliver det i fremtiden familiebiler og glade børnestemmer, der kommer til at sætte præg.

Når området er fuldt udbygget vil det rumme cirka 150 ejerboliger fordelt på villaer, rækkehuse, gårdhavehuse og ejerlejligheder. Bygherre er ejendomsselskabet Kongeegen A/S.

Efterspurgte rækkehuse

De første boliger, der er dukket op i området er de første af i alt 66 planlagte rækkehuse på samlet 10.000 kvm. De bliver bygget etapevis, i grupper af fem-seks boliger.

Rækkehusene er på henholdsvis 126 og 150 kvm, begge i to plan. Boligerne rummer køkken/opholdsrum, bryggers, entré, tre hhv. fire soveværelser og et hhv. to badeværelser. Boligerne er opført i materialer af god kvalitet og i det hele taget, lever de op til Energikrav 2015.

Taget er udført i mørk tegl med tagrender, inddækninger og sternkanter i zink. Boligerne er lyse og indbydende med trægulve og store vinduespartier, der sikrer et optimalt lysindfald. De første boliger er indflytningsklare i efteråret 2014.

Spændende gårdhavehuse

Det nye boligområde kommer også til at rumme fem gårdhavehuse, på henholdsvis 144 og 164 kvm. De ventes at være indflytningsklar i foråret 2015.

Disse boliger er i et plan og indeholder et stort kombineret køkken, stue og alrum, velindrettet soveværelse og en særlig afdeling til børnene. Boligerne har to badeværelser, bryggers, to gårdhaver samt dobbelt carport og udhus.

Husene er placeret så beboerne, alt efter behov både kan åbne sig for fællesskab med naboerne på dejlige fællesarealer og den pragtfulde natur. Men samtidig også har mulighed for at kunne trække sig tilbage til privatlivets fred.

Forenet indsats

Rækkehusene og gårdhavehusene er udført i en hovedentreprise med Casa A/S som hovedentreprenør. Arkitekt er Kim Utzon Arkitekter A/S, mens Midtconsult A/S har løftet opgaven som rådgivende ingeniør. Herudover er de enkelte opgaver løst i en række underentrepriser.

Her kan nævnes virksomheden Geosyd A/S, der har løftet opgaven som landinspektør. Det vil sige foretaget opmålinger af terrænet og udarbejdet de planer, al gravearbejdet er udført efter, således at alt byggeri bliver placeret præcist, som det er ønsket af arkitekt.

Resultatet er blevet et velindrettet og veldisponeret boligområde i naturskønne omgivelser.

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 6

Hotel og konference

Aalborg Airport Hotel

Lufthavnshotel med kontorfaciliteter

Uddannelsescenter

C.F. Tietgen Boksen

Handelsskolen. der blev multiaktiv

Uddannelsescenter

Campus Vejle

Undervisningsrum med et råt præg

Sport

DGI-Huset

Idrætshus i ny, åben version

Hospital

DNU

Logistik på højt plan

Bolig

Fladstrandsparken

Træhuse med grøn fremtidssikring

Butikscenter

Frederiksborgcentret

Multihus med vokseværk

Ungdomsbolig

Grådyb Kollegiet

Kollegie-tårn med panoramisk udsyn

Bolig

Henriksholm

Familieliv tæt på naturen

Bolig og butik

Kulturhavn Gilleleje

Kulturhavn Gilleleje - en by i byen

Forsyningsanlæg

Nordvand

Miljørigtig og robust

Bolig

Ringgården

Identiteten genstartet i Ringgårdens første afdeling

Ungdomsbolig

Sankelmarksgade

Ombygning med respekt for historien

Uddannelsescenter

Syddansk Universitetsbibliotek

Fremtidens universitetsbibliotek på plads på SDU

Bolig

Sønderparken

Gamle boligblokke i ny indpakning