Frederiksborgcentret

:
januar 2015

Der er kommet en førstesal mere ind i FrederiksborgCentret, der endnu ikke er taget i brug. Det er OK Entreprise, der har støbt gulve og søjler til ombygningen.

Bad & Wellness har leveret to saunaer, der er tilknyttet de nye omklædningsrum til Hillerød Fysioterapi & Træningscenter.

Der har været ekstra fokus på sikkerheden i de to nye saunaer, bl.a. en rød nødstopknap.

previous next

Multihus med vokseværk

FrederiksborgCentret i Hillerød har droppet den ene sportshal til fordel for mere plads til Hillerød Fysioterapi & Træningscenter

Byggefakta

Frederiksborgcentret
Milnersvej 39
3400 Hillerød
Danmark

Bygherre:
FrederiksborgCentret
Bygherrerådgiver:
3XSkak
Arkitekt:
3XSkak
Totalentreprenør:
Adserballe & Knudsen
Ingeniør:
Alfa Ingeniører
Areal:
900 kvm.
Byggesum: 
14 mio. kr.
Byggeperiode:
marts 2014 - november 2014

Ved det blotte øje vil de færreste opdage, at FrederiksborgCentret har ændret udseende. Det er da også kun få elementer udefra på centrets bagside, der synliggør det. Nemlig to brandtrapper i stål og vinduer og døre i en allerede eksisterende bygning, hvor facaderne tidligere var helt ‘hulfrie’.

Til gengæld er det tydeligt, at der er sket forandringer i en del af centret indenfor. Især til glæde for de mange daglige brugere af Hillerød Fysioterapi og Træningscenter, der holder til i det store center, som også levner plads til mødelokaler, festsale, restaurant og cafe, svømmehal, kampsportshal og meget mere. Hillerød Fysioterapi og Træningscenter har nemlig fået fordoblet deres plads med ombygningen, der har betydet, at en af de to eksisterende sportshaller har måttet lade livet. I stedet er hallen lavet om til et spinningslokale og to øvrige sale til holdtræning – og som kan slås sammen til et lokale. Her er også nye tilhørende badefaciliteter. Hallen blev tidligere brugt som aflastningshal, men var i bund og grund for lille, så tabet af hallen er mere en gevinst for de daglige brugere.

Kranlogistik

At ombygge i et eksisterende hus har givet sine udfordringer for OK Entreprise ApS, der har støbt betongulve og monteret elementer. Ombygningen tæller nemlig også, at der er lavet en helt ny førstesal i de eksisterende rammer. Tidligere var der højt til loftet med en gangbro, hvorfra man kunne kigge ned. Nu er der lukket og skabt yderligere 800 kvadratmeter i samme hus.

– Vi har jo ikke haft nogen frihøjde, vi kunne boltre os på, så vores store kraner har haft meget lidt plads at arbejde på, men vi har heldigvis haft de rigtige folk til opgaven og dygtige kranfører. Samtidig er den eksisterende hal bygget oven på pæle på grund af den bløde undergrund, så vi har ikke bare kunnet køre alt ind på gulvet, der så ville flække af tyngden. Så det har krævet en masse koordinering at få indbygget tingene i den rigtige rækkefølge, fortæller Jannik Kampmann, Entrepriseleder fra OK Entreprise, der også har stået for kloakarbejdet.

Kloakken fra de nye baderum er stroppet op, så det hele hænger i betongulvpladen.

- Og det er netop grundet den bløde jord, at det eksisterende hus står på pæle, så en opstropning af kloakken har været nødvendig for at undgå sætninger inde under huset, siger Jannik Kampmann.

Ekstra saunasikkerhed

I forhold til de nye omklædnings- og badefaciliteter, så har både herre og dameafdelingen nu fået en sauna tilknyttet.

- Der er lagt stor vægt på sikkerheden i disse saunaer, fortæller Ernst Vilhelm Nielsen fra Bad & Wellness, der har leveret begge saunaer.

Der er bl.a. monteret en rød nødknap lige inden for døren, der slår varmen fra med det samme, hvis man trykker på knappen. Derudover er der en sikkerhedsbøjle over saunaen. Lægger man et håndklæde på saunaen, så sikrer bøjlen, at saunaen bliver afbrudt. Derudover opfylder saunaerne kravene om, at de kan styres udefra – i dette tilfælde i receptionen.

Rent teknisk består saunaovnene af elektriske varmelegemer og saunasten, der i denne model er adskilt. Det betyder, at det er let at lave service på ovnene, uden at man skal tømme den først for de 80 kg. saunasten, der ligger ovenpå.

Elegant finish

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2014 nr. 6

Hotel og konference

Aalborg Airport Hotel

Lufthavnshotel med kontorfaciliteter

Uddannelsescenter

C.F. Tietgen Boksen

Handelsskolen. der blev multiaktiv

Uddannelsescenter

Campus Vejle

Undervisningsrum med et råt præg

Sport

DGI-Huset

Idrætshus i ny, åben version

Hospital

DNU

Logistik på højt plan

Bolig

Fladstrandsparken

Træhuse med grøn fremtidssikring

Butikscenter

Frederiksborgcentret

Multihus med vokseværk

Ungdomsbolig

Grådyb Kollegiet

Kollegie-tårn med panoramisk udsyn

Bolig

Henriksholm

Familieliv tæt på naturen

Bolig og butik

Kulturhavn Gilleleje

Kulturhavn Gilleleje - en by i byen

Forsyningsanlæg

Nordvand

Miljørigtig og robust

Bolig

Ringgården

Identiteten genstartet i Ringgårdens første afdeling

Ungdomsbolig

Sankelmarksgade

Ombygning med respekt for historien

Uddannelsescenter

Syddansk Universitetsbibliotek

Fremtidens universitetsbibliotek på plads på SDU

Bolig

Sønderparken

Gamle boligblokke i ny indpakning