SuperGros

:
juli 2011

Fra parkeringspladsen bliver besøgende ført direkte indenfor i SuperGros’ nye kontordomicil i Ringsted. Bemærk den diskrete ‘stregkode’ i murværket.

Indenfor i ‘borggården’. De røde facader skaber en anderledes kontrast og leder den besøgende direkte frem til hovedindgangen i den imponerende glasfacade.

Foyeren strækker sig op gennem alle bygningens tre etager. Sammen med den imponerende trappe er helhedsindtrykket ganske imponerende.

Den rummelige kantine er placeret i domicilets sydfløj. En pergola beplantet med efeu skal sikre mod et alt for kraftigt sollys, når sommeren er på sit højeste.

previous next

Domicil med egen stregkode

Ingen tvivl om, at det handler om godt købmandskab i SuperGros’ nye kontordomicil i Ringsted. Facaden har endda fået sin egen stregkode

Byggefakta

SuperGros a/s
Kærup Industrivej 12
4100 Ringsted
Danmark

Bygherre:
SuperGros
Arkitekt:
AK83 Arkitektkontoret A/S
Hovedentreprenør:
Midtjysk Totalbyg A/S
Ingeniør:
LB Consult ApS
Andre aktører:
Deko Loft + Væg P/S, HB Trapper & Stål A/S, Saint-Gobain Ecophon A/S, Spæncom A/S
Areal:
6800 kvm.
Byggesum: 
65 mio. kr.
Byggeperiode:
september 2009 - Februar 2011

Det handler om godt købmandskab hos SuperGros i Ringsted, der forsyner detailbutikker på hele Sjælland med varer.

Direkte ud mod motorvejen rejser det imponerende højlager sig som et vartegn for byen Ringsted. I forhold til den 25 m høje bygning er det måske ikke lige det nyopførte kontordomicil, der først fanger bilisternes opmærksomhed. Men den nye tre etager høje bygning er også opmærksomhed værd.

Bygherren, SuperGros, havde en klar idé, da AK83 Arkitektkontoret A/S fra Albertslund fik til opgave at tegne et kontordomicil. En bygning, der skulle udstråle en middelalderborgs solide udtryk, men også det åbne og indbydende indtryk, et moderne byggeri skal udstråle.

Den 6.800 kvm store bygning, fordelt på tre etager og en halv kælder, opfylder det hele. Solid, uden at være massiv. En indbydende bygning, der samtidig opfylder behovet for en moderne og effektiv arbejdsplads.

Domicilet er hovedsæde for ikke mindre end fire virksomheder inden for dansk dagligvarehandel. Udover SuperGros, er det SuperBest, SPAR og Dagrofa. Fire virksomheder, hvis forskellige behov skulle forenes i det samme byggeri.

AK83 Arkitektkontoret A/S løste opgaven på tegningerne, mens det blev Herning-virksomheden Midtjysk Totalbyg A/S, der som hovedentreprenør fik opgaven at omsætte tegningerne til virkelighed.

Den 28. februar 2011 var opgaven udført til alle parteres tilfredshed, og op mod 300 medarbejdere kunne tage den nye arbejdsplads i brug.

Handel og vandel

Inden man overhovedet træder indenfor i ‘borgen’, bør man granske facaden ud mod den store parkeringsplads. Umiddelbart en traditionel facade, udført i betonelementer, akkurat som de øvrige ydre facader. Men der er et mønster i facaden. En kæmpestor, men dog diskret udført stregkode. Akkurat som man kender det fra varerne i det lokale supermarked. Går man turen rundt om hele bygningen vil man opdage, at denne stregkode går igen på alle fire sider.

I østfløjen mangler stueetagen. Man bliver ledt ind gennem porten og indenfor i den store gård og direkte hen til den store hovedindgang i den store glasfacade, der dominerer alle tre etager i vestfløjens østvendte facade.

Undervejs falder de mørkerøde ydermure i øjnene, der skaber en særegen kontrast i hele byggeriet og samtidig automatisk leder opmærksomheden hen mod hovedindgangen.

Den imponerende glasfacade gør det muligt at overskue hele denne del af bygningen. Man kan se de store mødelokaler, der er placeret ud mod gården på både første og anden sal. Det tonede glas sikrer mødedeltagerne behørig diskretion.

Indenfor i stueetagen bliver man modtaget i den meget store foyer. Behagelige møbler, hvor gæster kan afvente at deres værter dukker op, samt en imponerende stor receptionsdisk, hvor en receptionist med knivskarpt overblik regerer.

Asymmetrisk symmetri

Hovedtrappen rejser sig som en enorm skulptur op gennem bygningens tre etager. Herning-virksomheden HB trapper & Stål A/S har leveret den store trappe, med et stålskelet, trætrin og klart glas som gelænder. Sidstnævnte har været anledning til lidt diskussion. Især når man står på den øverste etage og ser ud over foyeren, der ligger åbent under en, skal man holde sig for øje, hvordan man egentlig har det med højder.

Hele vestfløjens første etage er indrettet med mødelokaler i varierende størrelser, der kan dække de fleste behov. På anden sal er det kun ud mod gården, der er indrettet mødelokaler. I den vestvendte del af fløjen er der indrettet kontorlokaler.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 2

Domicil

Krystallen

Origami på dansk

Plejecenter og genoptræning

Nimbusparken

Fine rammer til Frederiksbergs ældre

Parkeringshus

Parkeringshus, Esbjerg

P-hus i spidsen for grøn kile

Sport

Silkeborg Golf Club

Golftræning i kobberrammer

Domicil

SuperGros

Domicil med egen stregkode

Kulturcenter

Your Rainbow Panorama

ARoS møder himlen med svævende regnbuering