CWO Huset

:
juli 2011

CWO Husets tre blokke langs Skibbrogade ender ved havnekanalen.

CWO Husets Blok D med handelsskolen når op i fem etager. Til højre universitetet, til venstre De Danske Spritfabrikker.

Under trappereposerne er der monteret Fagerhult Notor Ecophon-belysning. Kunstneren er Nils Sloth, Artbreak Hotel.

Aalborg Gulvservice har lagt Wiking trægulv hos Kuben Management.

Kantinen, der er fælles for lejerne, er møbleret med serien Must fra Radius. Lofterne fra Dampa er med indbyggede Indigo armaturer fra Fagerhult.

previous next

Karré på kanten

Attraktivt og delvist udlejet erhvervsbyggeri fuldender lokalplan for Ålborgs vestlige havneområde

Byggefakta

CWO Huset
Skibbrogade 3-5
9000 Ålborg
Danmark

Bygherre:
C.W. Obel Ejendomme A/S
Bygherrerådgiver:
Lindgaard A/S
Arkitekt:
Arkitektfirmaet C.F. Møller A/S
Ingeniør:
Cowi A/S
Andre aktører:
Fagerhult A/S, Dampa ApS
Areal:
11500 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
juni 2008 - juni 2010

Der står endnu 5.500 kvm uudnyttet etageareal og venter på virksomheder i CWO Huset i Ålborg. Her kan man få det, som man vil have det, idet ruminddeling og samtlige overflader bestemmes suverænt af lejeren. Husets modulære opbygning tillader opdeling i lejemål helt ned til 300 kvm. Fra de nordvendte store glaspartier kigger man ned på en kanal med forbindelse til havnen og Limfjorden, som der også er udsigt til fra mange vinduer og glaskarnapper i karreen.

Bilen stiller man på en af de 135 pladser i p-kælderen, hvorfra der er elevatorforbindelse op til de fire kontoretager via et eksklusivt udformet trapperum med glaspartier, trælistebeklædning, indbygget loftbelysning og koloristisk vægkunst. Med til servicefaciliteterne hører viceværtfunktion og en fælles, betjent kantine. Så har vi vist gjort reklame for CWO Huset, som bygherren, C.W. Obel Ejendomme A/S, ihærdigt arbejder på at afsætte til liberale erhverv og organisationer, som vil være naboer til de pengeinstitutter, administrationsselskaber, ejendomsmæglere og uddannelsesinstitutioner, som allerede bebor de øvrige 6.000 kvm i den trekantede karré.

- I modsætning til flertallet af de 70.000 kvm primært erhvervslejemål, vi har i Ålborg, er CWO Huset omtrent vedligeholdelsesfrit med hensyn til facader og overflader. De fire sammenhængende bygninger i karreen står på en plint af robust, hvid beton. Glas/alu-partier er bygget op af Schüco alu-profiler. De lette facader er udført med smudsafvisende Sto puds mellem etagerne, og vinduerne på sydsiden er med træ/alu-karme og -rammer, fortæller afdelingschef Michael Henriksen, C.W. Obel Ejendomme A/S.

En aura af sprut og cigarer

C.W. Obel A/S er verdens næststørste cigarproducent, og CWO Huset har direkte forbindelse til Obel koncernens oprindelige metier. Området husede for mange år siden en af koncernens tobaksfabrikker, og man er i øvrigt nabo til De Danske Spritfabrikker, der fortsat fremstiller sine berømte snapse i en nyrenoveret industribygning.

Bortset fra destilleriet, der i dag er en del af den franske Pernod-koncern, er det slut med industri og tung transport i denne vestlige del af Ålborgs gamle havneområde mellem de to Limfjordsbroer. CWO Huset afslutter og fuldender en 20 år gammel lokalplan for kvarteret, som banede vejen for det nye lette erhvervsområde. C.W. Obel Ejendomme er den største udlejer med i alt ca. 40.000 kvm.

- Kvarteret er gradvist blevet omdannet til en kombination af virksomheder og uddannelsesinstitutioner. Aalborg Universitet har lejet sig ind i 15.000 kvm renoveret industribyggeri. I CWO Huset har Tech College Aalborg lejet det ene af de fire bygninger med 3.500 kvm til sin HTX uddannelse. Dagligt kommer her flere end 2.500 studerende og undervisere, som er med til at skabe liv, fortæller Michael Henriksen.

Lyst og præsentabelt

Til udformningen af CWO Huset var det naturligt for bygherren at vælge Arkitektfirmaet C.F. Møller, hvis Ålborg-afdeling har været lejer hos C.W. Obel Ejendomme i omtrent 40 år, dels i nuværende regi, og dels i det oprindelige Jacob Blegvad Arkitektkontor. Carsten Dyreborg har været sagsarkitekt:

- Mange tegnestuer har gennem tiden haft planer for denne grund, der lå hen som parkeringsplads. Uden at efterligne har vi forsøgt at lægge os op ad den gamle fine, produktionsbygning langs Strandvejen, som universitet holder til i. Vi har tilstræbt at skabe en helhed for området, hvor det nye hus fremstår som et åbent, lyst og venligt byggeri med præsentable ankomstforhold fra gaden og fra gården, siger Carsten Dyreborg.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 2

Domicil

Krystallen

Origami på dansk

Plejecenter og genoptræning

Nimbusparken

Fine rammer til Frederiksbergs ældre

Parkeringshus

Parkeringshus, Esbjerg

P-hus i spidsen for grøn kile

Sport

Silkeborg Golf Club

Golftræning i kobberrammer

Domicil

SuperGros

Domicil med egen stregkode

Kulturcenter

Your Rainbow Panorama

ARoS møder himlen med svævende regnbuering