Hotel Nyborg Strand

:
juli 2011

Den seneste udbygning af Hotel Nyborg Strand er en fløj med 56 business-værelser med et indgangsparti, der er dekoreret med farvede glasplader.

Design Solutions har i samarbejde med Friis & Moltke stået bag indretningen – værelserne er i fire farveholdninger: pink, limegrønt, blå og orange.

På gangene er belægningen Egetæppers High Line 1400-80/20, mens lofterne er Ecophon Focus Ds.

Den slovakiskfødte lyskunster Viera Collaro har skabt den dekorative lysudsmykning i form af belyste farvede glasplader i indgangspartiet til den nye værelsesfløj ’Skoven’, som skaber kant i forhold til det øvrige nybyggeri på Hotel Nyborg Strand. (Foto: Viera Collaro).

Modulex Danmark har leveret statisk og digital skiltning til det nye Hotel Nyborg Strand med et tidløst og stilrent skiltedesign som passede ind i hotellets øvrige interiørløsninger. Den digitale skiltning hjælper hotellet med at vise de rigtige informationer på rette tid og sted via hotellets kalendersystem.

previous next

Knopskydning med kant

Hotel Nyborg Strand har fået endnu en tilbygning – en fløj med 56 business-værelser i fin korrespondance med den øvrige knopskydning

Byggefakta

Hotel Nyborg Strand
Østerøvej 2
5800 Nyborg
Danmark

Bygherre:
Hotel Nyborg Strand A/S
Arkitekt:
Friis & Moltke A/S, Design Solutions I/S
Totalentreprenør:
Hans Jørgensen & Søn A/S
Ingeniør:
Grontmij A/S
Andre aktører:
Bad Element ApS, Egetæpper A/S, Modulex Danmark A/S, Saint-Gobain Ecophon A/S, Spæncom A/S
Areal:
1500 kvm.
Byggesum: 
23 mio. kr.
Byggeperiode:
juli 2009 - juli 2010

Hotel Nyborg Strand er et af de smukkest beliggende hotel- og konferencecentre med udsigt til Storebælt, og bro og stranden er så tæt på, at man næsten kan føle den. Centret er nærmest en institution for en stor del af foreningsdanmark, der vælger at mødes på Hotel Nyborg Strand, hvad enten det er en mindre gruppe med behov for en et enkelt rum – eller det er kongresser, der har brug for den store sal til 1.000 tilhørere.

Institutionen har gennemlevet en stor, foranderlig proces i flere mindre etaper, efterhånden som behovet for øget kapacitet er steget. Siden 1973 har Friis & Moltke ført pennen på tegnebordet for at sikre den arkitektoniske tilpasning gennem renovering og udvidelser.

Stilbrud

I 2005 blev der for første gang foretaget et stilmæssigt brud med den hidtidige dominerende arkitektur med udspring i lavt og en anelse ydmygt teglstensbyggeri til fordel for en mere grandiøs og åben filosofi, der skabte en markant hovedindgang med internationalt tilsnit. Udvidelsen dengang var på 2.800 kvm og blev færdiggjort 2007 og lagde samtidig beslag på en del af pladsen foran hotellet, der hidtil var anvendt til parkering og vendeplads.

Læs mere om den tidligere udvidelse af Hotel Nyborg Strand.

I stueplanet er hovedindgangen, forhal, foyer og de to mødesale placeret. Disse slås sammen efter behov. På første sal ligger fem grupperum. I underetagen er grupperummene vendt ud til en lang lysgård, hvorfra underetagen får dagslys. På en stor del af facaden ligger bunden af lysgården kun en halv etage under terræn.

Indgangspartiet er overdækket med et stort fladt tag i hvid fiberbeton, der forbinder udvidelsen og det eksisterende hotel- og konferencecenter. Taget er ført ud over forpladsen og overdækker afsætningsområdet. Ligeledes er forhallen trukket frem foran facaden mod vest, for at synliggøre denne og hovedindgangen bedre fra vejen. Facaderne er udført i glas og en jetbrændt kinesisk basalt, ’black diamond’, ligesom auditoriet med sit mønster i glaserede sten, er markeret som noget særligt.

Business-værelser

Det er i forlængelse af denne fornyelse, at den seneste fløj med 56 værelser er kommet til i korre­sponderende udtryk, tilføjet et twist i form af et indgangsparti, der er præget af glaspartier i flere farver med oplysning.

Arkitekturens indre muskulatur er konstrueret med Extrumax huldæk og bjælker fra Spæncom, mens det ydre lag, facaderne, er udført i indfarvet fiberbeton.

Den nye værelsesfløj har fået navnet ‘Skoven’ (naturligt, når den nu ligger tæt op af skoven) og har fortrængt en mindre villa med seks værelser, også kaldet ‘Villaen’. Design og indretning af værelserne er foretaget af Design Solutions Jane Gammelgaard og Friis & Moltke i samarbejde, mens inventaret er udført af snedkerfirmaet Orla Albæk A/S – selve monteringen er foretaget af Slot Møbler A/S.

Tidlig indretning

- Vi kom ind på et tidligt tidspunkt og havde derfor mulighed for at påvirke indretningen mere end sædvanligt. Det har f.eks. resulteret i højtsiddende vinduer mellem værelse og badeværelse, der kunne sikre noget lysindfald, forklarer Jane Gammelgaard fra Design Solutions.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 2

Domicil

Krystallen

Origami på dansk

Plejecenter og genoptræning

Nimbusparken

Fine rammer til Frederiksbergs ældre

Parkeringshus

Parkeringshus, Esbjerg

P-hus i spidsen for grøn kile

Sport

Silkeborg Golf Club

Golftræning i kobberrammer

Domicil

SuperGros

Domicil med egen stregkode

Kulturcenter

Your Rainbow Panorama

ARoS møder himlen med svævende regnbuering