Tivoli Congress Center

:
juli 2011

Wake Up Copenhagen med Tivoli Hotel & Congress Center i forgrunden – to projekter tegnet af Kim Utzon Arkitekter A/S og opført i totalentreprise af Arpe & Kjeldsholm A/S. Det storslåede gårdhaveanlæg med belægning fra BASF A/S er inspireret af fjelde og indlandsis. Værn af pulverlakeret stål med LED-belysning er udført af HB Trapper & Stål A/S.

Tivoli Congress Center i danske farver og silikatmalede betonelementer, en Kim Utzon-signatur. Spæncom er en førende bidragyder.

Kongressalen, inklusive balkoner, har plads til 2.500. Gulvbelægningen er røget egeparket fra Woodfloor, mens de effektfulde prismependler er Hope fra Luceplan.

Sceneopbygningen i kongressal og auditorier klares med et fleksibelt modulsystem fra Arlo Scenedesign, der også har leveret scenetæppe: 7,5 m højt, 26 m bredt.

Wellness-center i Tivoli Hotel & Congress Center med swimmingpools til børn og voksne, udført med produkter fra BASF A/S.

previous next

Så dansk, så dansk!

Tivoli Congress Center er en kulturinstitution sprunget af den danske kulturs fornemste æt. For anerne er hentet fra nationens tykke historiebog anført af Tivolis stifter Georg Carstensen

Byggefakta

Tivoli Congress Center
Arni Magnussons Gade 2-4
1577 København V
Danmark

Bygherre:
Arp-Hansen Hotel Group A/S
Bygherrerådgiver:
Arpe & Kjeldsholm A/S
Arkitekt:
Kim Utzon Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Arpe & Kjeldsholm A/S
Ingeniør:
EKJ Rådgivende Ingeniører A/S
Andre aktører:
HB Trapper & Stål A/S, Woodfloor AS
Areal:
10000 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
april 2008 - oktober 2010

Der findes kongres- og konferencecentre i enhver storby, ofte flere. Også i København. Men der er kun et enkelt, hvor man kan fornemme proppen springe fra Champagnegaloppen i det øjeblik, man træder gennem døren og ind i den eventyrlige hall. Tivoli Congress Center.

Familien bæres da også straks frem til skue med navne på faciliteterne, hentet direkte fra Tivolis historie: Lumbye, Carstensen og Pjerrot fører an i et galleri, der også tæller mødelokaler som Paafuglen, Guldkareten og Columbine.

Arkitekturen understøtter de episke temaer på sin egen måde. I Kim Utzons streg føres ordet af den nordiske natur med klippe­motiver og indlandsisens dramatiske skruninger, der stortrives i en malerisk fantasi. Det er billed­skabende design af den slags, som også Tivolis stifter Georg Carstensen mestrede for halvandet århundrede siden og sammen med ham en vis Hans Christian Lumbye, hvis musikalske geni også begejstrer folk i dag. Så det er en langtidsholdbar trio, der står vagt om Tivoli Congress Center.

Der er klare aftryk af Utzon Arkitekters ånd: En arkitektur, der er logisk og nem at aflæse, en effektfuld kontrast mellem lukkede og åbne forløb, der forstærker oplevelsen af dagslyset, og den altid begavede, grænsende til artistiske, brug af den ordførende industrielle komponent i det moderne byggeri, betonelementet. I dette tilfælde er det et samarbejde med Spæncom, der har skabt de fleste af de bærende konstruktioner med produkter som Extrumax og Spanmax, suppleret med et stort program af vægge og af runde søjler.

Masterplanen

Præstationen bør ses i sammen­hæng med en total masterplan for den nye indkvarterings- og kongres­adresse ved Kalvebod Brygge, en plan, der også omfattede hotellerne Tivoli og Wake Up samt det tilhørende underjordiske p-anlæg. Ifølge tal fra bygherren, Arp-Hansen Group A/S, drejer det sig om i alt næsten 44.000 kvm til omkring 1,5 mia. kr!

Styring og totalløsning af den enorme opgave blev lagt i hænderne på Arpe & Kjeldsholm, som er en af de virksomheder i byggebranchen, der skiller sig ud.
Arpe & Kjeldsholm arbejder fortrinsvis sammen med professionelle bygherrer og udfører opgaven – om end i en totalentreprise – med en så stor åbenhed, at der aldrig mistes fokus på de løsninger og den økonomi, der er optimal for bygherren.

Wellness

Arpe & Kjeldsholm A/S arbejder med de fleste opgaver inden for byggeriets aspekter: Fra projektledelse, bygherrerådgivning og byggestyring til en totalentreprise, som der er tale om her.
Tivoli Congress Center er en fuldt udstyret kongressektion – ifølge Arp-Hansen Group på ca. 10.000 kvm – i direkte forbindelse med Tivoli Hotel; på den måde kan de to drage nytte af hinanden. Kongrescentrets 23 forskellige møde- og konferencerum kan drives nøje afstemt med hotellets 402 værelser med tilhørende servicefaciliteter. Omvendt kan hotellets gæster mødes i konferencerammer fra mødelokaler med plads til 20 over Carstensen og Lumbye auditorierne op til kongressalen med plads til op til 2.500 gæster.

Til servicetilbuddet hører f.eks. hotellets veludstyrede wellness­område med en komfortabel swimmingpool, hvor der også er plads til børnene. Poolområdets bassiner er udført med højeste sikkerhedsgrad takket være produkter fra den globalt ledende industrivirksomhed BASF A/S, som har leveret PCI®-produkter til udførelse af poolbassinerne deriblandt membran, fliseklæber, fugemasser.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2011 nr. 2

Domicil

Krystallen

Origami på dansk

Plejecenter og genoptræning

Nimbusparken

Fine rammer til Frederiksbergs ældre

Parkeringshus

Parkeringshus, Esbjerg

P-hus i spidsen for grøn kile

Sport

Silkeborg Golf Club

Golftræning i kobberrammer

Domicil

SuperGros

Domicil med egen stregkode

Kulturcenter

Your Rainbow Panorama

ARoS møder himlen med svævende regnbuering